25 Eylül 2011 Pazar

Avrupa’nın En Çok Satan Oyunları

Yeni yapımların piyasaya çıkmasıyla, Avrupa’nın en çok satan oyunlarının çehresi değişti. geçtiğimiz hafta itibariyle, zirveye sürpriz bir isim oturdu. Peki Sony PS3, Nintendo Wii, Xbox 360 ve PC’nin meydana getirdiği cephenin yıldız oyunları hangileri?

Xbox 360 Kinect ve PS Move aksesuarlarının ortaya çıkmasıyla, oyun piyasası hareketlendi. Dünya çapında 90 milyondan fazla satan Nintendo Wii, gerileme döneminde ve Nintendo düşerken Xbox 360 yükselerek, 53 milyon adetlik satışla ikinci sıraya yerleşti. Microsoft Xbox 360′ı, az farkla ve 50 milyon adetle Sony PlayStation 3 izliyor. PC oyunculuğu da, yeni ekran kartları ve işlemcilerin satışa sunulmasıyla asla ölmeyecek gibi görünüyor.


Elbette oyunlar, rekabeti son derece etkili şekilde değiştiriyor. Avrupa’da işler iyice karışmış ve en çok satan oyunlar zirvesine sürpriz bir isim oturmuş durumda. Onuncu sıradan, zirveye doğru ilerleyelim ve kralın kim olduğunu birlikte keşfedelim:
10- Gran Turismo 5
Platform: Sony PS3


 

9- Star Fox 3D
Platform: Nintendo 3DS




8-  Lego: Pirates Of The Caribbean
Platform: Nintendo Wii, Sony PS3, Xbox 360, PC, DS, 3DS


 

7- Rugby World Cup
Platform: Xbox 360, Sony PS3


6- Zumba Fitness: Join the Party
Platform: Nintendo Wii, Sony PS3, Microsoft Xbox 360



5- Deus Ex: Human Revolution
Platform: PC, PS3, Xbox 360 




4- Resistance 3
Platform: Sony PS3

 
3- Driver: San Francisco
Platform: PC, PS3, Xbox 360





2- Warhammer 40K: Space Marine
Platform: PS3, PC, Xbox 360


1- Dead Island
Platform: Xbox 360, PS3, PC 

NFS: Run’da Porsche Rüzgarı

Yarış oyunlarının efsane ismi Need for Speed (NFS), bu yıl her zamankinden daha fazla merak ediliyor. Electronic Arts’ın kullanıcıyı otomobilin içinden çıkaracağı Need for Speed: The Run, NFS için yeni bir viraj gibi görünüyor.

Need for Speed serisi The Run ile şaşırtıcı bir değişime imza atıyor. Birçok oyuncunun eleştiri oklarına hedef olan bu değişiklik, artık otomobilden inip aksiyona katılabilecek oluşumuz. Bir Need for Speed oyununda Max Payne olmayı kim istedi ki? Electronic Arts böyle düşünmüyor anlaşılan ve Need for Speed: The Run’ı geliştiriyor.
Yeni oyun için özel bir video yayınladı. Porsche markasına özel olarak hazırlanan görüntülerde, yapımın görsel kalitesine gözler önüne seriliyor.

Need for Speed: The Run’ın Porsche Videosu

PlayStation 4 Tasarımı Böyle mi Olacak?

Sony henüz PS3‘ten memnun olsa da firmanın PS4 üzerinde çalıştığı biliniyor. Hatta bazı kaynaklar PS4 üretiminin 2011 sonunda başlayacağını ve 2012 ortalarında piyasaya sürüeleceğini söylüyor.


Aslına bakılırsa PS4’ün PS3’e göre
çok fazla yenilik sunması beklenmiyor. Çünkü PS3’te 3D, Full HD, Blu-Ray gibi popüler teknolojilerin hepsi mevcut.
Tasarımcı Joseph Dumary tarafından hazırlanan PS4 konsepti ise olaya farklı bir noktadan yaklaşıyor. Dumary’ye göre yeni PlayStation’un %60’ı geri dönüştürülebilir materyallerden oluşacak ve çok daha az enerji harcayacak.
Tasarım çizimleri dışında Dummary’nin beklentileri şöyle; 1.5 GB HDD, DLNA ve DPhdmi desteği, 3 kat daha fazla kapasite sunan Blu-Ray, USB 3.0 ve özel internet uygulamaları.






 


 
 


 



 




inFamous Artık Sony’nin

Sony Computer Entertainment (SCE), uzun zamandır birlikte çalıştığı, Sly Cooper ve inFamous oyun dizilerinin yaratıcısı olan önde gelen oyun geliştirici Sucker Punch Productions’ın, 2 Ağustos 2011 tarihi itibariyle Sony Computer Entertainment Worldwide Studios’un (SCE WWS) global geliştirme operasyonuna katıldığını açıkladı. Katılım ile SCE oyun geliştirmede sadece PlayStation platformlarına özel yaratıcı mükemmeliyeti sürdürmeye yönelik uzun vadeli taahhüdünü bir adım daha ileri götürürken, Sucker Punch Productions SCE WWS ailesine katılan on altıncı stüdyo oldu.



Sly Cooper ve inFamous gibi en çok satan oyunların geliştiricisi

Merkezi, ABD’nin Washington eyaleti, Bellevue şehrinde bulunan ödüllü oyun geliştirici Sucker Punch Productions, PlayStation 2 oyun konsolu için geliştirdiği Sly Cooper serisi ve PlayStation 3 oyun konsolu için geliştirdiği inFamous oyun serisi ile dünya çapında toplam yedi milyon adetlik satış rakamına ulaştı. PlayStation tarihinin en başarılı oyunlarından bazılarının altında ayırt edici yaratıcı yetenekleri ile tanınan Sucker Punch’ın imzası bulunuyor.
Sucker Punch, 12 yıllık uzun soluklu işbirliğinden sonra Sony ailesine katıldı
Dünya çapında çok başarılı oyunlara imzasını atan Sucker Punch Productions ile 12 yıla dayanan uzun soluklu bir işbirlikleri olduğunu vurgulayan SCE WWS Başkanı Shuhei Yoşida, satın alma ile ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Sektörün en çok takdir toplayan oyun geliştirme stüdyolarından biri olan Sucker Punch Productions ile 12 yılı aşkın bir süredir harika bir iş ilişkisi içindeyiz. SCE ailesi olarak kendilerini resmen aramızda görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Sucker Punch’ın SCE WWS’e eklenmesi, sadece PlayStation platformunda bulunabilen birinci sınıf oyun deneyimleri geliştirme taahhüdümüzü daha da pekiştiriyor. PS3 tarihinin en güçlü özel yazılım yelpazelerinden biri, PlayStation Vita için hazırlanmakta olan yenilikçi içerik ile birleşiyor, dolayısıyla tüketicilerin bu yıl heyecan duyması için birçok sebebi var.”

 
Sucker Punch Productions Yönetici Ortağı Brian Fleming ise “Bugüne kadar Sony ile süren muazzam ilişki sayesinde yaratıcı tasarım yeteneklerimizi onların rehberliği ile birleştirerek PlayStation platformlarına gelmiş en iyi oyun dizilerinden bazılarını üretme fırsatını yakaladık. Aynı derecede önemli bir başka nokta ise SCE ile aramızdaki ilişkinin bize yaratıcı riskler almak ve yeni özellikler bulmak için gerekli esneklik ve güveni sağlaması oldu. Sony Computer Entertainment grubunun bir parçası olarak, daha yenilikçi içerikleri hayata geçirmek ve tüketicilere heyecan verici, yeni interaktif deneyimler sunmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.
Sucker Punch ile Sony Computer Entertainment America arasında halihazırda var olan güçlü iş ilişkisi temeli üzerine kurulan satın alma sayesinde açık dünya teknolojisi yeniliğinin resmen PlayStation ailesine getirilmesine öncülük eden bir stüdyo kurum bünyesine katılırken, SCE WWS yeni bir yaratıcı güç daha kazanmış oluyor. Kuruluşun günlük faaliyetleri mevcut yönetim ekibi ve şirket kurucuları tarafından, SCE WWS Foster City Studio ile birlikte yürütülmeye devam edecek.

Bu İşlemciler Dizüstüleri Uçuracak!

Masaüstü işlemcileriyle pazara uzun süre önce giriş yapan Intel, mobil işlemcilerini de sırasıyla satışa sunuyor. Huron River platformunu kullanan Core i7, Core i5 ve Pentium modellerinden sonra karşımıza bir de Celeron çıktı. Ayrıca 4. Çeyrekte gelecek Core i7’lerin özellikleri de duyuruldu.



Düşük voltajlı işlemci ailesine katılan Celeron M787, Intel’in en ucuz mobil işlemcisi olma özelliğini taşıyor. Tek çekirdekli 1.30 GHz hızında çalışan ve 17 W TDP değerine sahip olan Celeron 787, 107 Dolar fiyat etiketiyle satılacak.
4. çeyrekte piyasaya girecek olan Core i7’ler ise masaüstü performansını sunabilecek özelliklere sahip.
Core i7-2640M, iki çekirdekli bir işlemci fakat Hyper-Threading özelliği sayesinde 4 izlek işleyebiliyor. 4MB L3 önbelleğe sahip olan işlemci 2.8 GHz hızında ve Turbo ile 3.5 GHz’e kadar çıkabiliyor.
Core i7-2760QM, 4 çekirdekli ve 2.4 GHz hızında çalışıyor. 3.5 GHz ise Turbo ile çıkılabilen frekans. TDP değeri 45W olan işlemcinin L3 belleği ise 6MB.
Core i7-2860QM, küçük kardeşiyle neredeyse aynı özelliklere sahip. İki işlemci arasındaki fark i7-2860QM’in 8 MB L3 bellek sunması ve 2.5 GHz hızında çalışıyor olması.


Core i7-2960XM ise Extreme Edition bir işlemci ve yüksek performanslı dizüstüleri hedef alıyor. 4 çekirdekli işlemci, 2.7 GHz hızında Turbo ile 3.7 GHz’e kadar çıkabiliyor. 8MB L3 önbellek ve 55 W TDP değeri sunan işlemci, Hyper-Threading özelliğine de sahip.
Intel, Core i7 işlemcilerin fiyatlarını henüz açıklamadı.

PlayStation Vita’da Öncelik Fiyat

Mobil oyun pazarı son yıllarda ciddi bir değişim içinde. Önceleri Nintendo ve Sony’nin elinde olan pazarda artık akıllı telefon üreticileri de önemli bir yere sahip. Bu sebeple artık Sony ve Nintendo çok daha ilerici ve eşsiz hamleler yapmaya çalışıyor. Nintendo’nun gözlüksüz 3D’li konsolu 3DS buna en güzel örnek.
 

Uzun yıllardır mobil oyun pazarında PSP ile var olan Sony, PSP Go modeliyle yarattığı hayal kırıklığının ardından önemli hamleler peşinde. Birkaç ay önce NGP adıyla tanıtılan yeni PSP, E3’te PS Vita adını aldı. Etkileyici özellikleri ve güçlü donanımıyla dikkat çeken PS Vita, aslında fiyat odaklı bir projeymiş.
Sony Global Stüdyoları Başkanı Shuhei Yoshida, verdiği bir röportajda PS Vita’nın farklı bir stratejiyle geliştirildiğini söyledi. Beklenenin aksine öncelikle donanıma karar vermediklerini belirten Yoshida, fiyat konusunda bir baraj belirlemeye yoğunlaştıklarını anlattı. Sony, öncelikle 310 Dolar limitini tepe fiyat olarak belirlemiş ve daha sonra bu fiyata uyacak bir donanım seçmiş.


Yoshida ayrıca cihazın arkasında kullanılan dokunmatik pedlerin maliyeti artırdığını ancak prototip üzerinde edindiği deneyimden sonra bu özelliğin cihazda kalmasını istediğini söyledi.
4 çekirdekli işlemci, dokunmatik ekran, iki adet analog kontrol ve jiroskop gibi özelliklere sahip olan PS Vita’nın fiyatları; Wi-Fi model için 249, 3G model için 299 Dolar olarak açıklandı. Ayrıca Sony, operatörlerle 3G kullanımı konusunda ‘kullandığın kadar öde’ paketleri hazırlamak için işbirliği içinde olduklarını açıkladı.

GTA ve Red Dead Redemption Film Oluyor!

GTA serisinin geliştiricisi konumunda bulunan Take Two ve ortağı Rockstar Games’in gelecek planları hakkında son derece ilginç iddialar ortaya çıktı. İki devin, GTA ve Red Dead Redemption hakkında ciddi uygulamaları olacak.


Rockstarfilms.com ve Rockstarfilms.net’ten sızdırılan bilgilere göre, Take Two ve Rockstar Games ortaklığı, dünyanın en çok satan oyunlarından Grand Theft Auto ve Red Dead Redemption’un uzun metrajlı
animasyon filmlerini, beyaz perdeye taşımaya hazırlanıyor. Filmler, Blu-ray ve DVD formatlarında da pazarlanacak.

Projenin en geç, 2012 sonunda hayat bulması bekleniyor; bununla birlikte Take Two ve Rockstar Games’in asıl bildikleri işi yapmalarını ve sinema sektöründen uzak durmalarını isteyen pek çok oyun sever bulunuyor.

Harry Potter and the Deathly Hallows Demosu Yayınlandı

EA,  Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 video oyunundan iki bölümü içeren PC demosunu indirilmeye sundu. Yakında gösterime girecek olan Warner Bros. Pictures filmini konu alan Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 video oyunu epik savaşlara sahne olacak ve oyunculara unutulmaz bir final yaşatacak.


PC demosunda oyundaki iki heyecanlı bölüm yer alıyor – bunlardan ilki Harry ve arkadaşlarının Voldemort’un Ölüm Yiyen ordusuna karşı Hogwarts’ta verdiği aksiyon dolu savaş, ikincisi ise Hermione ile Fenrir arasındaki dramatik karşılaşma. Harry Potter ve arkadaşlarının rollerine bürünen ve kalan Hortkulukları yok edip Karanlık Efendi’yi ortadan kaldırmak için bu tehlikeli göreve atılın.
PC demosunu indirmek için www.harrypotter.ea.com/demo adresini ziyaret edebilirsiniz.
Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 video oyunu 2011 Temmuz ayında Xbox 360, PlayStation3, Wii, Nintendo DS ve PC için piyasada olacak.
TEKNİK BİLGİLER:
PC Demosu, yaklaşık olarak 1 GB boyutundadır.
Oyuncular demoyu indirmek için internet bağlantısına ihtiyaç duyacaklardır, oynamak için ise internet bağlantısı gerekli değildir.
PC Özellikleri:
İşletim Sistemi: Windows XP/Windows Vista/Windows 7
İşlemci: Single Core 2.4GHz veya Dual Core 2.0GHz veya eşdeğeri
Hafıza: 1.5GB RAM
Ekran Kartı: 256MB DX9c uyumlu ekran kartı. Geforce 6800, Ati X1600 veya daha iyisi. Dizüstü yongaları çalışabilir, ama desteklenmemektedir.
HDD Alanı: 9GB HDD (1GB Demo)
Ses Kartı: DirectX 9.0c uyumlu ses kartı

                                                                  

Oyunlara Milyar Dolarlar Döktük!

Ünlü araştırma şirketi Gartner’ın raporuna göre, oyun sektörü inanılmaz bir hızla büyüyor ve talep, buna bağlı olarak sürekli artış gösteriyor. Geçtiğimiz yıl itibariyle, dünya çapında, oyunlara 67 milyar dolar harcandı.
Bu yıl ise rakam daha da üst noktalara işaret etti ve 74 milyar dolar sınırına dayandı. Eğer sektörün yükselişi, bu çapta devam ederse, rakamın 2015 yılında 11o milyar dolar sınırını kolayca aşacağı iddia ediliyor.



Oyun sektörünün altın günleri yaşamasının ardında hızla güçlenen ve daha kaliteli yapımlara ev sahipliği yapıp, talebi artıran akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar bulunuyor. PS3 ve Xbox 360′ın üçüncü boyuta geçmesi ve Kinect gibi müşterinin aklını çelen arabirimlerle buluşması ise diğer kilit faktörler arasında.

PlayStation Vita’nın Çıkış Tarihi Belli Oldu

Sony, uzun zamandır beklenen yeni el konsolunun Japonya için çıkış tarihini açıkladı. PSP serisinin yeni üyesi ne zaman satışa sunulacak?






Nintendo’nun 3DS’i piyasaya sunmasının ardından uzunca zamandır sessizliğini bozmayan Sony cephesi, meğerse gün sayıyormuş. Firmadan yapılan açıklamaya göre, Sony PlayStation Vita, Japonya için 17 Aralıkta mağazalara dağıtılmış olacak.
24.980 yen (yaklaşık 240 euro) etiket fiyatıyla oyuncuların karşısına çıkacak olan yeni ürün, resmi olmayan bilgilere göre ilk anda 26 oyunla desteklenecek. Bu yapımlar arasında F1 2011, FIFA 12, Metal Gear Solid HD, Ridge Racer, Uncharted: Golden Abyss, Ninja Gaiden Sigma, Ultimate Marvel vs. Capcom 3 ve Virtua Tennis 4 yer alıyor.
PlayStation Vita’nın Avrupa’ya gelişi, muhtemelen Japonya’dan kısa bir süre sonra olacak.

Sizce PlayStation Vita, Nintendo 3DS’den daha başarılı olur mu?

CoD: Modern Warfare 3′te Tanıdık Yüz

Son yıllarda FPS türünün en başarılı temsilcilerinden biri olan Call of Duty serisi, 8 Kasım tarihinde yeni bir üyeye kavuşuyor. Modern Warfare 3 için geri sayım başladı. Oyun ile ilgili her yeni materyal takipçilerinin yoğun ilgisine sahne oluyor.
Call of Duty: Modern Warfare 3 için yayınlanan son ekran görüntüsü, dedikodulara göre tanıdık bir yüzü müjdeliyor. İddialara Yüzbaşı Price yeni yapımda da karşımıza çıkacak. Aşağıdaki ekran görüntüsünde, serinin önceki oyunlarından alışık olduğumuz gizlilik temalı bir bölüm yer alıyor. Önümüzde ilerleyen ise, iddialara göre Yüzbaşı Price!



PC, PS3, X360, Wii ve DS için geliştirilen Call of Duty: Modern Warfare 3, aynı dönemde satışa sunulacak olan Battlefield 3 ile sıkı bir kapışmaya girecek.

Bu Oyunu Sisteminiz Kaldırır mı?

Wolfenstein, Doom ve Quake gibi oyunların yaratıcısı id Software, yeni bir efsaneye imza atmak üzere. RAGE adlı yapımı geliştiren firma, oyunun sistem gereksinimlerini de açıkladı.



Yayınlanan görsel materyallere bakıldığında son derece başarılı grafiklere yer verilen yapımın açıklanan sistem gereksinimleri, kolay lokma olmadığını ortaya koyuyor. PC, PS3 ve X360 için 7 Ekimde raflarda yer bulacak olan RAGE’in sistem gereksinimleri şu şekilde:
Minimum Sistem Gereksinimi
İşletim Sistemi: Windows XP SP3, Vista, Win 7
İşlemci: Intel Core 2 Duo veya eşdeğer AMD
RAM: 2 GB
Sabit Disk: 25 GB boş disk alanı
Ekran Kartı: GeForce 8800 veya Radeon HD 4200

Sisteminiz RAGE’i çalıştırmak için yeterli mi?

Resistance 3 satışta

Oyun otoriteleri tarafından 10 üzerinden 9′dan yüksek puanlar alan  ve FPS (First Person Shooter) türünün en iyi örneklerinden biri olan Resistance, 3D ve PlayStation Move desteği ile PlayStation 3 tutkunlarıyla buluşuyor.

Sony, en iyi FPS oyunlarından biri olarak kabul edilen Resistance serisinin üçüncü oyunu Resistance 3’ün bugün satışa çıktığını duyurdu.  İlk oyundan bu yana büyük bir ilgi ile takip edilen Resistance serisinin üçüncü oyunu olan Resistance 3’ün konusu 1950’li yılarlın Amerika Birleşik Devletleri’nde geçiyor. 1950’lilerin dünyasını değiştiren ikinci bölümün epik sonundan dört yıl sonra, dünya nüfusunun yüzde 90’ı ölmüş veya
Chimera’ya dönüşmüştür.
   



Diğer sağ kalanlar saklanmak için ayrılırlar, bunların arasında Chimera tehdidine karşı dövüşmek için halsiz olan cesur kahraman Joseph Capelli ve harabeye dönmüş Haven, Oklahoma’daki ailesi de vardır. Dr. Fyodor Malikov, Chimera kuvvetlerini çevirme umudu ve fırsatı ile gelir. Capelli ailesini bırakıp New York’a gider, harap olmuş Amerika topraklarını geçer. Yol boyunca, vahşi Chimera saldırıları sonucunda geride kalan insanlarla karşılaşır. Capelli’yi çetin bir savaş beklemektedir.
 Resistance 3, PlayStation Move & 3D desteği ile savaşın tüm heyecanını oyun severlere üçüncü boyutta yaşatacak. 16 oyuncuya kadar çoklu oyuncu desteği de sunan Resistance 3′teki 2 oyunculu işbirliği modu da Chimera’lara karşı güç birliğiyle savaşmayı sağlayacak. PlayStation Move Sharp Shooter aracı ise tam ve doğru nişan alarak Chimera’ları daha kolay indirmeyi sağlayacak.





Oyunun (sadece tek oyun) tavsiye edilen satış fiyatı 139 TL olarak açıklanırken, Special Edition 169 TL, Survivor Edition ise 289 TL olarak satışa sunuluyor.
Resistance 3, önde gelen oyun inceleme web sitelerinden aldığı yüksek notlar ile de dikkat çekiyor. Resistance 3 için, Imagine Games Network (IGN) ve Meristation 9 puan, Gamefront ve 3DJuegos ise 9.3 puan verdi.

Yaratıcılıkta Sınır Tanımayan Android Oyunu!

Akıllı telefonlar için geliştirilmiş mobil oyunlara her geçen gün yenileri eklenmeye devam ediyor. Bu oyunlar, başarılı 3D grafikleri ile olduğu kadar, heyecan verici oynanabilirlikleri ve yaratıcı senaryoları ile kendine hayran bırakıyor.
Yaratıcılıkta sınır tanımayan bir Android oyunu olarak nitelesek pek de yadırganmayacağını düşündüğümüz ve yazımızda yer verdiğimiz ilginç yapımın adı Apparatus. Oyundaki amacımız, verilen çeşitli araçları kullanarak, kompleks makineler üretmek ve yine bu makinelerle verilen görevi eksiksiz bir şekilde tamamlamak.




Oyunun ilk aşamalarındaki görevler gayet kolay ve karmaşık değil. Size verilen ekipmanları kullanarak topun hedefteki kutuya ulaşmasını sağlamaya çalışıyorsunuz. Tabi tüm bu işlemleri yaparken oyunun gerçek hayattaki fizik kurallarına aynen bağlı oluğunu dikkate almanız gerektiğini de belirtelim.



Şimdilik 40 bölümün yer aldığı oyunda ilk aşamalarda birkaç küçük tahtayı üst üste koyarak veya çivi ile sabitleyerek bir yol oluşturmanız yeterli olsa da ilerleyen aşamalarda işler epey karışıyor. Zira size verilen ekipmanlar arasında elektrik kabloları,halatlar,tekerlekler hatta jet motorları da yer almaya başlıyor.

Apparatus İndirme Sayfası ve Oynanış Videosu
Sonuç olarak eğlenceyi ve yaratıcılığı marjinal sınırlarda yaşamayı vaat eden Apparatus isimli yapım ciddi anlamda bağımlılık yapıyor. Son derece başarılı grafiklere sahip olan uygulama, sistem kaynaklarını ciddi oranda tüketiyor ve çalışabilmek için en az 600 GHz hızında bir işlemciye, 800×480 piksel veya üstünde ekran çözünürlüğüne ve güçlü bir GPU’ya ihtiyaç duyuyor.
Bu nedenle oyunun resmi olarak çalışabileceği cihazlar şöyle sıralanmış: GoogleNexus One, Samsung Galaxy S, HTC Desire HD, HTC Desire, Samsung Galaxy Tab, Motorola Xoom. Galaxy S2’de de çalışabilen oyun, ses açıldığı sırada manasız bir şekilde çökmeye uğruyor. Bu nedenle sesi kapatarak oyuna devam etmeniz gerekiyor.
Oyunu tablet bilgisayarınıza veya akıllı telefonunuza indirmek için buradaki Android Market sayfalarını kullanabilirsiniz. Aşağıda yer alan videodan oyunun mantığını daha iyi kavrayacaksınız.

                                                                 

PlayStation 3′ün Fiyatı Düştü!

Sony hakkındaki iddialar PlayStation 4’ün 2012’de geleceği yönünde. Firma, PS4 üzerinde çalıştığını da gizlemiyor ancak ne özellikleri ne de çıkış tarihi konusunda bir bilgi vermekten kaçınıyor.




Dün Gamescom’da PS3 konusunda açıklanan karar PS4’ün gelişini müjdeliyor olabilir. Sony, yaptığı resmi açıklamayla PlayStatio 3’ün fiyatını düşürdü. Buna göre baz model olan PlayStation 3 Slim 160 GB ABD’de 249 Dolar, Avrupa’da ise 249 Avro’dan satılacak. Bu model geçtiğimiz yıldan bu yana ABD’de 300 Dolar, Avrupa’da 300 Avro’ya satılıyordu. Yani PS3’ün Türkiye fiyatı üzerinden de 50 Avroluk bir fiyat indirimi olacağını söyleyebiliriz.


160GB modelin yanında 320GB’lık modelde de indirime gidiliyor. 350 Dolar civarında satılan bu modelin fiyatı ABD için 299 Dolar, Avrupa için 299 Avroya düşürülüyor. Call of Duty: Black Ops gibi oyunlarla birlikte sunulan özel versiyonların da bu fiyatlarla satılacak. Ancak Sony, kısa süre önce konsolu yüksek fiyata satın alan kişiler için özel bir teklif konusunda olup, olmayacağı konusunda bilgi vermedi.  
Fiyat indirimi ABD ve Avrupa ülkelerinde derhal geçerli olacak. Ancak Türkiye konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor. Bu konuda Sony Türkiye’den bir açıklama geldiğinde sizlere güncelleme olarak sunacağız.

Mobil Oyunlar Çok Kazandırıyor!

Mobil işletim sistemleri ve akıllı telefonlardaki gelişmeler, üçüncü şahıs yazılımların çok güçlü bir sektör haline gelmesine zemin hazırladı. Mobil uygulama mağazalarının ulaştığı rakamlar da akıllı telefonlara ve tabletlere sonradan yüklenen içeriklerin ne kadar yoğun ilgi gördüğünü net bir şekilde ortaya koyuyor.








Birçok popüler oyun ve yazılım geliştiricisi, ağırlığını mobil cihazlardan yana kaydırmış durumda. Bu isimlerden biri de Electronic Arts. Şirket CEO’su John Ricctiello, yaptığı açıklamada gelirlerinin %40’lık kısmını akıllı telefonlar ve tabletler için geliştirilen oyunların temsil ettiğine dikkat çekmiş.
Akıllı cihazlardan önemli oranda kazanç sağlayan isimlerden bir diğeri ise Gameloft. Mobil dünyanın sevilen isimlerinden biri olan Fransız yapımcı, geçtiğimiz yıl elde ettiği 109.2 Milyon $ düzeyindeki gelirin 32.7 Milyon $’lık kısmını tabletler ve akıllı telefonlardan sağlamış. Her geçen yıl daha da artan bu oran, yeni oyuncuların pazara girmesi adına da adete bir teşvik unsuru oluyor.
Bugüne kadar telefonunuzda oynamak için hiç bir oyun satın aldınız mı?

Dünyanın En Hızlı Ekran Kartı Geliyor!

Asus’un ultra yüksek performanslı Mars serisi, Nvidia 500 serisiyle geri dönüyor. Dünyanın en güçlü ekran kartı olması beklenen yeni Mars II, iki adet GTX 580’nin birleşiminden oluşuyor. Ancak özellikleri GTX 590’dan farklı.


İlk olarak Computex’te duyurulan yeni Mars II, geniş yapısı sebebiyle 3 adet PCI slotunu kaplıyor. Ayrıca iki adet GF110 GPU’sunu besleyebilmek için üç adet 8 pin PCIe güç kablosuna ihtiyaç duyuluyor. Çift DirectCU fana sahip olan Mars II, üzerindeki bir tuş sayesinde istendiğinde fanlarını %100 performansla çalıştırabiliyor.
Asus’un geliştirdiği Mars II, GTX 590’a benzer bir yapıda olsa da özellikleri farklı. Örneğin GTX 590’da 607 MHz olan GPU frekansı Mars II’de 772 MHz olarak korunmuş. Mars II’nin diğer özellikleri ise şöyle; 1024 CUDA çekirdeği, 2×384 bit veriyolu, 4000 MHz VRAM frekansı, 4 DisplayPort, 2 DVI ve bir adet HDMI çıkışı.
Asus, bu özel karttan sadece 1000 adet üretecek ve yaklaşık 1,000 Dolar fiyatla satacak.






Yeni Counter Strike Oyunu Geliyor: CS Global Offensive

Dünyanın en sevilen, hatta delisi olunan serilerinden Counter Strike yeni oyunuyla geliyor.
Oyuncu olan küçük büyük herkes en az bir kere bile olsa Counter Strike bir diğer deyişle “CS” oynamıştır. Valve’in Half Life‘ı satışa sunarken, yine onun motorundan geliştirdiği bir yan oyun olan CS’nin bu kadar başarılı olacağını kimse tahmin etmiyordu. 1.5 sürümüyle en büyük süksesini yapan
CS, 1.6 ve Source ile aynı etkiyi yaratamamıştı.
Herkes artık yeni bir Counter Strike oyununun çıkmayacağını, o defterin kapandığını düşünürken Valve mutlu haberi verdi. Valve uzun zamandır yeni bir CS üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Hatta oyunun ilk testleri dünyaca ünlü CS ustalarıyla birlikte yapıldı bile.
Global Offensive isimli yeni CS oyununda Portal 2 Source Engine grafik motoru kullanılmış. Bu da son CS: GO’nun son derece gelişmiş grafiklere sahip olacağının bir habercisi. Bunun yanı sıra gelen bilgilere göre; “de_dust”, “de_nuke”, “de_inferno”, “de_train” ve “de_dust2″ gibi unutulmaz haritaların da yeni oyunda yeni modellemeleriyle bulunuyor.
Valve tarafından orijinal CS hissini kaybetmeyeceği iddia edilen oyuna iki de yeni bomba türü eklenmesi gündemde. Bunlardan ilki Decoy Grenade isimli ses dalgalarını karıştırarak, ayak sesi dinleyen oyuncuları afallatacakken, diğeri alan hasar etkisi olan ve hepimizin aşina olduğu molotof kokteyli. Counter Strike: Global Offensive, 2012′nin ilk aylarında Mac dahil tüm platformlar için satışa sunulacak. “Sis atmak yok” ve “Köprü altı” seslerini duymayı özlemiştik…

                                                                      

Max Payne 3′ün İlk Tanıtım Videosu

Dünyanın en çok beklenen aksiyon oyunları arasında yer alan Max Payne 3, ilk tanıtım videosuyla karşımıza çıktı. Rockstar Games’in hazırladığı mucizenin en çarpıcı anlarından derlenen video huzurlarınızda.
Rockstar Games, Grand Theft Auto, Midnight Club, Red Dead ve Manhunt serileriyle, oyun severlerin gönlünde önemli bir yer edindi. Max Payne serisinin de yapımcısı olan geliştirici son bombasını patlatmaya hazırlanıyor.Ünlü Max Payne’imiz, ikinci oyuna göre epeyce toparlanmış görünüyor. İçkiyi mecburen bırakıyor, saçlarını kazıyor ve sakallarını az da olsa düzeltiyor. Gerçi Max Payne 3, ikinci oyundaki olaylardan sekiz yıl sonra geçiyor; alkolün yarattığı karaciğer hasarını tahmin edemiyoruz. Oyunun ilk resmi tanıtım videosunu izlemek için yukarıdaki satırlara göz atmanız yeterli. Yapım, 2012 yılının Mart ayında, PC, PS3 ve Xbo 360 platformları için satışa sunulacak.
 

 

Gameloft’tan GTA’ya yeni rakip: Gangstar Rio!

Gameloft, akıllı telefonlara yönelik üst düzey yapımları ile gündemde kalmaya devam ediyor. Popüler mobil oyun yapımcısının son bombası ise geçtiğimiz hafta duyurulan Gangstar Rio: City of Saints olmuştu.
Oyun dünyasının efsanevi ismi GTA’yı
andıran yapısıyla dikkat çeken Gangstar Rio’da azılı bir suçluyu yönetiyorsunuz. Suçludan ziyade bir gangster demek oyunun adıyla da daha bağlantılı olacaktır. Başarılı grafiklere sahip olan yapım, yapısı gereği mobil cihazlara fazla yük bindiriyor olsa da, optimizasyonlar sayesine kusursuz bir performans ortaya koyuyor.
Kısa bir süre içinde kullanıcıların beğenisine sunulacak olan oyun, önceki Gangster serisi iki yapımdan çok daha gelişmiş ve kapsamlı bir senaryoya sahip olacak. iPhone ve iPad’in yanı sıra özel bir Android sürümünün de yayınlanacağı yapımın çıkış tarihine ilişkin kesinlik kazanmış bir tarihi yok ancak Gameloft’ın ilk etapta dikkat çekici bir fiyatla kullanıcıların karşısına çıkacağı söyleniyor.

Modern Warfare 3, Battlefield 3’ü “Ezdi”

First Person Shooter oyunları son dönemde oldukça popüler. Electronic Arts Battlefield ile başarıyı yakalarken, Activision da Call Of Duty serisinin tüm oyunlarıyla başarıdan başarıya koştu. Durum böyle olunca iki firmanın yeni oyunları oldukça büyük heyecanla bekleniyor.
EA, Frostbite 2 oyun motoruyla bir hayli iddialı. Need For Speed: The Run ve Mirror’s Edge 2’de de kullanılacak olan bu motor,
Battlefield 3’ün en büyük kozu. Fakat Modern Warfare 3 ekibi aynı görüşte değil. Onlara göre oyunda fps (saniyede gösterilen sahne sayısı) değeri oldukça önemli ve bu yarıştan Battlefield 3’ün galip çıkması mümkün değil.
İnfinity Ward ile birlikte Modern Warfare 3’ün geliştirici stüdyolarından biri olan Sledgehammer Games, AusGamers’a bir röportaj vermiş. Stüdyonun kurucu ortağı Glen Schofield, Modern Warfare 3’ün iddiası konusunda şunları söylüyor;
“Konsollarda bir rakibimiz var mı emin değilim..Özellikle 60 fps konusunda çalışan bir rakibimiz olsaydı tedirgin olabilirdim. Ancak ileriye bakınca konsollarda 60 fps hızında başarılı bir rakip oyun görebileceğimizi sanmıyorum. 60 bizim rekabetçi sınırımız ve bunu bir kenara atamazsınız.”
Battlefield 3, PC’de 60 fps hızında olmasına rağmen Xbox ve PS3’te 30 fps hızında çalışıyor. Modern Warfare 3 ise konsollarda 60 fps hızında.
Yüksek fps her zaman daha iyi grafikler anlamına gelmiyor. Sonuçta 30 fps’de birçok başarılı oyun mevcut. Bu konudaki kararı oyuncular verecek ancak şurası kesin: Modern Warfare 3 ve Battlefield 3 arasında çok ciddi bir rekabet olacak.

FIFA 12 Demo indir!


Futbol oyunu dendiğinde akla gelen ilk isimlerde biri olan FIFA serisinin son sürümü FIFA 12 (FIFA 2012 Futbol Oyunu) Demo olarak yayınlandı.

Önceki yıllara göre son dönemlerde daha çok beğenilen FIFA serisinin bu sürümünde de birçok yenilik geliyor.

Bu yeniliklerden ilki Player Impact Engine isimli oyuncular arası gelişmiş iletişim özelliği. Bu özellik ile birlikte oyuncuların birbirlerine olan fiziksel müdahaleleri gelişmiş ve en önemlisi de doğru tepkiler ortaya koyacak. Maçın ritminin artmasıyla birlikte etkileri daha farklı yansıtacak olan bu özellik sayesinde oyuncuların birbirlerine müdahaleleri daha gerçekçi bir hal almış oluyor.

EA tarafından FIFA 12 için hazırlanan özelliklerden bir diğeri de doğru sakatlık mantığını gerçekleştirmeye çalışan True Injuries motoru. Temelde Player Impact Engine motoru üzerinde çalışan bu özellik ile oyuncuların birbirlerine müdahaleleri sonrasında yaşanabilecek sakatların en doğru ölçümü gerçekleştiriliyor. Bu sayede daha gerçekçi bir oyun deneyimi yaşanabilirken, kariyer gibi birçok oyuncu tarafından beğenilen oyun türlerinde öne çıkan gerçekçi sakatlık senaryoları ile oyuncuların keyfi kaçmamış oluyor.

FIFA 12 ile karşımıza çıkacak olan yeni özelliklerden biri de Pro Player Intelligence isimli oyuncu kimliklerinin yansıması özelliği. Her oyuncunun oyun karakteri farklıdır ve bu özellik bazı oyuncularda son derece öne çıkar. Örneğin takımda, savunmanın arkasına iyi sarkabilen bir forvet oyuncusu varsa o takımın başarılı eğilimlerinden biri de isabetli ara paslarına yoğunlaşmaktır. Pro Player Intelligence motoru bu özelliği oyuna yansıtarak takımların ve oyuncuların kendilerine özgü oyun anlayışlarını yansıtmaya çalışıyor.

Şu ana kadar FIFA oyunlarını oynayan oyuncuların çok büyük bir kısmı sadece bir tuşa basarak tüm savunma planlarını bunun üzerine yapıyorlardı. Ancak oyun severleri bu savunma basitliğinden uzaklaştırmak isteyen EA, Tactical Defending isimli savunma taktiği motoru ile daha çeşitli müdahale olasılıklarını ortaya çıkarıyor. Doğru zamanda, doğru yerde ve doğru hamleyi yapabilmek üzerine kurulu olan bu özellik ile hücum için harcanan taktik ve bilek hareketlerini savunma için de harcamak gerekecek. Bu yeniliğin FIFA 12 ile birlikte gelen yenilikler arasındaki en dikkat çekicisi olduğunu söyleyebiliriz.
                                               

Türkiye Ligi, FIFA 12′de Yer Alacak mı?

FIFA 12′de Türkiye Ligi’nin yer almayacağı, sadece Galatasaray’ın olacağı iddia ediliyordu. Yakın zamanda bu söylentilerin hepsine nokta koyuldu.


Bilindiği üzere futbol oyunu yayıncıları, Türkiye ligini kullanabilmek için Türkiye Futbol Federasyonu‘ndan izin almak durumundaydı. Federasyonun bu yıldan itibaren uyguladığı karar neticesinde, oyun hakları için 18 takımla da tek tek görüşülmesi gerekiyordu. Bu haberden yola çıkılarak birçok fikir türetildi. Bunların en çok konuşulanı ise, FIFA 12‘de Türkiye Ligi’nin olmayacağı, FIFA’nın oyun telifleri için sadece Galatasaray ile anlaştığı yönündeydi.
Oyunun preview versiyonu çıktıktan sonra, tüm bu söylentilere nokta konulmuş oldu. Çünkü yapım içeriğinde Türkiye Ligi‘nden 18 takım da yer alıyor. Süper Lig’ in en değerli oyuncusu 100 üzerinden 84 puanla Alex de Souza. Beşiktaş ve Fenerbahçe 5 yıldız üzerinden 4, Galatasaray ise 3.5 yıldız ile puanlanmış. Kısacası FIFA 12‘nin yepyeni özellikleriyle, Türk takımlarımızın yeni kadrolarını birleştirip, doyasıya bir rekabet ortamı yaratabileceğiz.
Yapımdaki oyuncu ve takım verileri, preview ve demo versiyonlarda güncel değildi. Oyun satışa sunulduğunda, tüm transferler yapıma eklenmiş ve kadrolar güncellenmiş olacak. Bu da, takım ve futbolcu puanlarının değişeceği anlamına geliyor…
Blogger tarafından desteklenmektedir.