4 Ekim 2013 Cuma

Etkili Youtube Kazanclari ve Adsense Süreci

Youtube Kazancı ve Adsense Süreci
Youtube Kazancı ve Adsense Süreci

Bu konu başlığında Youtube'dan gelir elde etmeye çalışan ve bilgisi olmayan arkadaşlar için sistemin ne şekilde işlediğini açıklamaya çalışacağım. İlk adım olan Adsense etkinleştirmeyi geçtiğinizi farz ediyorum. Adsense hesabını Youtube kanalıma nasıl bağlarım diyorsanız buradan buyurun : Youtube Kanala Adsense Bağlamak >>  Ardından da videoları aktif ettiğinizi varsayıyorum : Youtube Videoları Para Kazanma Aktif Etme >> 

Öncelikle şunu belirteyim Youtube üzerinden yeni kazanç sağlamaya başladıysanız ilk ay problemler olabilir. Bunun nedeni tam olarak 30 günü tamamlamadığınız için paranızın gönderilmemesidir. İlk ay problem yaşıyorsanız bunu dert etmeyin.

Bu yazıyı daha ziyade sizlere sistemi anlatmak adına yazıyorum. Kabaca Youtube gelir sağlama mantığına yardımcı olacağını düşünüyorum.  Youtube sitesine videolarınızı yüklediğinizde iki tür reklam kullanıcılara sunulur. Video içi reklamlar ve Video Önü ( Skip Ads denerek kapatılan ) reklamlar. Bu tür reklamlar aynı bloglarınız ve sitelerinizde ki gibi size belli bir gelir sağlarlar. Fakat hesaba yatırılma mantığı biraz daha karmaşıktır.

Youtube üzerinden kazançlarınızı Adsense sisteminden takip edemezsiniz. Youtube kanal istatistiklerinden durumu değerlendirmeniz gerekir ve unutmayın Adsense'de bu gelirler belli tarihlerde görülür. Youtube üzerinden kazandığınız para ayın 15inden 15ine , 30 günlük üzerinden hesaplanır. Yani şimdi Ağustosun 11. günü 4 gün sonra Haziran 15'den Ağustos 15'e kadar olan gelir hesaplanır ve ayın 15inde Adsenseye geçer. Reklamcılığa başladığınızda Youtube kazancım neden adsensede görülmüyor sorusunun cevabı budur.

Youtube Kazancı ve Adsense Süreci
Youtube Kazancı ve Adsense Süreci

15inde hesabınıza geçen para artık bloglarınızdan gelen para statüsündedir, gelen kazançlar içersinde görülebilir. Adsense ödemeleri geldiğinde de ayrıca belirtilir.




0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.