30 Eylül 2013 Pazartesi

Laptop Hızlandırma yolları 5 pratik öneri!

Dizüstü bilgisayarınızdan daha fazla performans artışı bekliyorsanız bunu oldukça basit yöntemlerle yapabilirsiniz. Notebook bilgisayarınız düşük donanım değerlerine sahip olabilir bu bilgisayarınızdan daha fazla performans artışı beklemeyeceğiniz anlamına gelmez. Şimdi adım adım bilgisayarımızı nasıl hızlandırabileceğimizi inceleyelim.(Dizüstü bilgisayar hızlandırma içerisinde Windows 7 kurulu bir sisteme göre anlatılmıştır.)

1) Dizüstü bilgisayarınızda bir takım güç planları bulunur. Güç planları bilgisayarınızın ENERJİ-PERFORMANS beklentileri için oluşturulmuştur. Güç planını kullanarak bilgisayarınızı hızlandırmak için; Sağ altarafta olan Şarj simgesine tıklayın > Diğer güç seçenekleri > Ek planları Göster > Yüksek Performans Seçeneğini İşaretleyin. Bilgisayarınızı yalnızca batarya takılı olarak kullanacaksanız aynı şekilde buradan güç tasarrufu seçeneğini işaretleyerek batarya kullanım süresini uzatabilirsiniz. Yüksek performans daha fazla enerji tüketeceğinden batarya kullanım süreniz kısalabilir.
 


2)Bilgisayarınızdan kullanmadığınız tüm programları Başlat > Denetim Masası > Program ekle kaldır yöntemiyle silin.Bilgisayarınızı satın aldığınızda içersinde oldukça fazla program yüklü olacaktır  kullanmadığınız programların ne işe yaradığını biliyorsanız sisteminizden kaldırın işlevini bilmediğiniz bir program bir donanımın sürücüsü olabilir sürücüyü kaldırdığınızda donanımınız çalışmayabilir.(Örneğin; resim veya video düzenleme programları) Birden çok programı bilgisayarınızdan kaldırdıktan sonra  mutlaka disk birleştiricisini çalıştırın.Disk Birleştiricisi sistem performansını arttırmak için bilgisayarınızın sabit diskindeki parçalanmış dosyaları birleştirir.Disk birleştiricisini açmak için bilgisayarınızdan Başlat'ı daha sonra arama kutusuna disk birleşriticisi yazarak en üstte görünen programa tıklayabilirsiniz buradan birleştirmek istediğiniz diskin üstüne tıklayıp diski birleştir butonuna tıklamalısınız.Disk birleştirme işlemi uzun süre devam edebilir.



3)Bilgisayarınız yavaş açılıyor ve açıldığında uzun bir süre kullanılabilir hale gelmesini bekliyorsanız.Başlangıçta açılacak programları şeçmelisiniz.Bu işlemi yapabilmek için Başlat'ı daha sonra arama kutusuna Msconfig yazarak üst sekmede görünen msconfig.exe programına tıklamalısınız.Buradan  BAŞLATMA seçeneğini seçin ve bilgisayarınız başlarken açılmamasını istediğiniz programların yanlarındaki kutucuklara tıklayın. Daha sonra uygula ve tamam seçeneklerine tıklayın.



4)Bilgisayarınızda bir Antivirüs programı yoksa deneme sürümü bile olsa bir antivirüs programı indirin ve bilgisayarınızda tam sistem taraması yapın.Virüsler bilgisayarınızın sistemini kararsız hala getiren en büyük etkenlerdir.



5)Dizüstü bilgisayarınız aşırı derecede ısınıyorsa buda sisteminizin performansının düşmesi demektir. Diz üstübilgisayarınızı düz ve sert zeminlerde kullanın. Bir laptop soğutucusu edinmeniz daha da yararlı olacaktır. Eğer bilgisayarınız aşırı derecede ısınıyor ise burayı tıklayarak laptop ısınma sorununuzu çözebilirsiniz.


Magic Desktop ile çocuğunuz bilgisayar kullanmayı öğrensin.

Magic desktop adlı program tamamen çocuklar için tasarlanmıştır.Çocuklarınız bilgisayar kullanmayı eğlenerek öğrenecek ve içerisinde bulunan eğitici oyunlar sayesinde kavrama yeteneklerini geliştirecekler.Magic desktop programı çalıştırdığınız da bilgisayarınız farklı bir oturum açar ve çocuklar için dizayn edilen bu bölümden bilgisayarınızı kullandığınız bölüme geçmeyi şifreleyebilirsiniz böylelikle önemli dosyalarınızın zarar görmesini engellemiş olursunuz.
Magic desktop programı içerisinde çocuklarınız piano çalmayı öğrenebilir,okuma yazma alıştırmaları yapabilir, dilediğiniz internet sitelerinde güvenle gezinebilirler.Ayrıca daha fazla özellikten faydalanabilmek için programın ücretli uygulamalarını satın alabilirsiniz.
Daha fazla bilgi için:www.magicdesktop.com adresini ziyaret edebilrsiniz

Dizüstü Bilgisayar Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Bilgisayardan pek anlamıyorum yakında laptop almayı düşünüyorum diyorsanız yazımı dikkatle okuyunuz. Dizüstü bilgisayarlar artık masaüstü bilgisayarlar kadar verimli olabiliyor ihtiyacınızın ne olduğunu biliyorsanız alt taraftaki başlıklarla ilgilenebilirsiniz.


Dizüstü bilgisayarımda yeni çıkan tüm oyunları oynamak istiyorum.

Evet bu mümkün bunun için ihtiyacınız olan ekran kartı en azından 1 gb ve 128 bit olması gerekmektedir ve ekran boyutunuzunda 14 inçten yüksek olmasını tavsiye ederim.Yeni nesil dizüstü bilgisayarlar her ne kadar soğutma sistemleri iyi olsada güçlü grafiklere sahip oyunlar oynarken ısınma sorunu yaşabilirsiniz bunun için alt tarafı aleminyum olan dizüstü soğutucularını sizlere öneririm. Size Tavsiye edebileceğim bilgisayar İ5 işlemci- 4 GB RAM- 1gb 256 bit ekran kartına sahip bir dizüstü bilgisayar olacaktır.



Dizüstü Bilgisayarımda İnternette Vakit geçirmek istiyorum.

Bilgisayarınızda daha çok internette vakit geçirecekseniz iyi bir işlemci ve ram e sahip olması işini görecektir fakat internet üzerinden çalışan bazı uygulamalarda sizden kaliteli bir ekran kartı isteyecektir.Tavsiye Bilgisayar olarak İ3 işlemci ve 2GB RAM ve 512 MG ekran kartı olan bir bilgisayar olacaktır.



Dizüstü Bilgisayarımı İş İçin Kullanacağım.


Bilgisayarınızı iş için kullanacaksanız iş yerinizde kullandığınız programlar yoğun grafik ağırlıklı programlar değilse sizin için ekran kartının pekte önemi olmayacaktır. Bazı bilgisayar üreticilerinin iş bilgisayarı adı altında ürettikleri modeller mevcuttur biraz araştırma sonrası bunlarıda öğrenebilirsiniz.


Bir bayan gözüyle Windows 8 avantaj ve dezavantajları!

Teknoloji Usain Bolt misali rüzgar gibi geçip gidiyor. Bu akışa kapılmamak ve kolaylıklarına kendimizi bırakmamak imkansız. Windows yetkilileri de bu değişim çağının farkında olduğu için yenilikleri bünyesine geçirmeye hazır. Bunlardan en yenisi Windows 8! Şimdi Windows 8’in değişik yönlerinden ve kolaylıklarından bahsetme zamanı. Ribbonları sevmeyen için kötü haber. Çünkü Windows 8 Explorer’da ribbonlardan fazlaca kullanılmış. Google’ın 1 Nisan şakasında el hareketiyle e-mail yazan kullanıcı videosu bir bakıma gerçekleşmiş oluyor. Tam olarak entegrasyon sağlanamasa da ufak tefek ihtiyaçları karşılayacak gibi görünüyor. Ayrıca Xbox deneyimi ile yeni online oyunlarda deneyimler edinmeniz de mümkün. Winows 7 yalnızca 32 ve 64bit sistemleri desteklerken, Windows 8’in altyapısı 128bit işletim sistemine uygun olarak tasarlandı. (Windows 9’un projesi ile de uyumlu olacak) W7’ye göre kesinlikle daha hızlı bir performansı var ve sadece açılıp kapanırken değil program download ederken de hızın artışına tanık olacaksınız. Açılışı da W7’ye göre çok daha hızlı çünkü driverları yeniden yüklemeden başlatıyor. Uygulamaları kapatırken tutup aşağıya doğru fırlatmanız gerek. Bu kimilerine yorucu gelse de bence çok daha pratik bir özellik olmuş. Dezavantajlarından bahsetmek gerekirse, kullananlar hemen tahmin edecektir ki, bu sürümde Başlat özelliği mevcut değil. Bu da kullanıcıların alışkan olduğu hafızalarını başlangıçta zorlayabilir. Ancak yetkililerin bir sonraki sürümde bu özelliği geri getireceği söylentiler arasında. Sevapları günahlarıyla Windows 8 taze bir yapılandırma ve değişikliğe açık olanları memnun bırakacak gibi görünüyor.

Bu yayın konuk yazar Sinem Ülbeği tarafından yazılmıştır. Yazara ela-izmir@hotmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Iron Man 3 - The Official Game V1.3.0 (unlimited Money, sınırsız para, offline mod,)

Yenilikler:
Iron Man 3'ün en yeni güncellemesi yepyeni bir seviyeyle ve tehlikelerden patlarcasına geçebilmeni sağlayacak daha çok zırhla aksiyonu artırmaya hazır!
Savaşı şehir dışına taşı ve daha yeşil bir mekana, Woodlands seviyesine geç.
3 yeni zırhı dene: Orijinal Marvel evreninden esinlenen Mark 29 - FIDDLER ve (yakında) Mark 36 - PEACEMAKER ve hayranlar tarafından tasarlanan yeni, şık Z.G.Y.Z zırhı!
Tetikte ol; Mark 36 - PEACEMAKER önümüzdeki haftalarda geliyor ama sadece sınırlı bir süre için!

[​IMG]

[​IMG]

http://www7.zippyshare.com/v/38116129/file.html
http://www7.zippyshare.com/v/83488645/file.html
http://www7.zippyshare.com/v/10068979/file.html
http://www7.zippyshare.com/v/65996137/file.html

Oyun - Pes 2013 (apk indir)


 Pes 2012 Android İndir
Bilgisayarların meşhur futbol oyunu serisi olan PES 2013 yılının ortasına gelmemize karşın pes 2013'ü android için çıkarmadı.Biz de sizlerle gibi Pes 2013 Android'i hasretle bekliyoruz.Pes 2013 Android İndir henüz çıkmadığı için Pes 2012 Android İndir ile yetinmek zorundayız.Açık olmak gerekirse ben pes 2012'yi çok beğenmedim.Fifa 12'ye oranla grafik konusunda çok geride ve oynanabilirliği ben çok beğenmedim.Manchester United'ı yada Real Madrid'i aldığınız zaman yenemeyeceğiniz takım yok fakat fifa 12'de öyle değil.Yine de denemek isteyen arkadaşlar için lafı daha fazla uzatmadan oyuna geçmek istiyorum.
Pes 2012 Android Görseller:
Pes 2012 Android İndir

Pes 2012 Android İndir

Pes 2012 Android İndir

Pes 2012 Android İndir

İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

SoftArtz V2 Blogger Teması {Blogger Entegreli}


Geçen hafta Tahsin Sungur tarafından Wordpress sürümü çıkarılan temayı birkaç gündür Arda (Erakman) ile entegre etmeyi planlıyorduk. Dün gece yarısı elimizden geleni yapıp temayı bitirmeyi başardık. Çok sorun çıkardığı halde en kısa zamanda bitirip sizlerle paylaşıyoruz.

Tek isteğimiz Footer alanında bulunan yapımcı linklerini kaldırmamanızdır. İyi kullanmalar.



Oyun - ÇILGIN HIRSIZ v1.0.0 [Sınırsız Para] (APK) - (Despicable Me: Minion Rush)


Gru'nun kendi dillerini konuşan, sadık, sarı Minyonları, ÇILGIN HIRSIZ: Minion Rush oyununda en zorlu meydan okumaya hazır! Bir Minyon olarak oyna, patronun (eski?) süper kötü, Gru'yu etkilemek için diğerleriyle rekabet et! Yılın Minyonu unvanını kazanmak için için zıpla, uç, engellerden kaç, muz topla, haylazlık yap ve kötüleri alt et!

ÇILGIN HIRSIZ'IN TÜM ENERJİSİ VE MİZAHI
• Çılgın Hırsız'ın şaşırtan komiklikteki Minyon anlarının keyfini çıkar
• Yüzlerce görevde çılgınca şeyler yap
• Gru'nun Laboratuvarı ve Gru'nun Yerleşim Alanı gibi bilinen eğlenceli mekanlarda koşuştur
• Minyonunu eşsiz kostüm, silah ve güçlendirmelerle kişiselleştir
• Vektör'le ve özel olarak oyun için yaratılan tüm yeni kötülerle savaş
ÇILGIN HIRSIZ - screenshot ÇILGIN HIRSIZ - screenshot
YENİLİKÇİ VE ORİJİNAL BİR OYUN
• Gizli bölgelerle, eşsiz patron savaşlarıyla ve inanılmaz güçlendirmelerle karşılaş
• Özel animasyonların, seslendirmelerin ve son teknoloji 3B grafikleri deneyimle
• Farklı, hareketli kamera açılarının keyfini çıkar
• Çeşitli bonus oyunlara katıl:
→ Mega Minyon olarak her şeyi yok et
→ Pofuduk Tekboynuz'a binerken muz topla
→ Hayatının turu için Gru'nun Roketi'nin peşine takıl
• Arkadaşlarınla eğlen! Koşun esnasında en iyi skorlara bak ve onlara eğlenceli Minyon sataşmaları ve meydan okumaları gönder ki Yılın Minyonu'nun kim olacağını görsünler!
Not: Optimum performans için oyunu oynarken en az 500 MB boş alan olmasını ve geri planda çalışan bir uygulama olmamasını öneririz.
ÇILGIN HIRSIZ - screenshot ÇILGIN HIRSIZ - screenshot

APK LİNKİ
Uyarı: Oyunu açmadan önce data indirmesi yapabilir.

ÇILGIN HIRSIZ [Sınırsız Para] (v1.0.0)

Pou 1.3.9 MOD APK - PARA HİLELİ


Çoğunuzun severek oynadığını düşündüğüm bende dahil olmak üzere Play Store'un popüler oyunu "Pou" güncellendi oyunumuz para hilesi olmadan tadı çıkmayacak cinste yani ilerleyen zamanlarda sahip olamadığınız ögeler yüzünden canınızı sıkabiliyor bunun önüne geçebilmek için sizlere MOD yani PARA HİLELİ olarak sunma gereği duydum. Konumuzdaki sürüm POU 1.3.9'dur son sürümüdür. Oyunumuzu kısaca özetlemek gerekirse eskiden oynadığımız sanal bebek oyunu gibi düşünebilirsiniz onu besliyor, hasta olmasını önleyip temizliğini yapabiliyorsunuz bir nevi bebek değilde evcil hayvanınız. Oyunumuzda Pou'nuzu istediğiniz gibi özelleştirebiliyorsunuz hem kıyafet hemde takılar ile. LVL mantığı vardır. Unutmayın Pou'nuzun size ihtiyacı var. Galaxy Mini de sorunsuz çalışmaktadır. Play Store'da 670.000'den fazla indirilmiştir. Sizi sıkmamak için mini oyunlar düşünülmüştür.


Pou 1.3.9 MOD APK - PARA HİLELİ
Kurulumu
Pou 1.3.9 MOD APK - PARA HİLELİ dosyamızı indirip kuralım ve oyuna giriş yapalım.
Para hilesi : Oyuna giriş yaptığınızda paranıza bakmanız yeterlidir.

Galaxy Note 3, düşme testi!

Güney Kore devi Samsung’un yeni amiral gemisi modellerinden bir tanesi geçtiğimiz günlerde gün yüzüne çıktı. IFA 2013 öncesi Berlin’de“Unpacked” etkinliği düzenleyen Samsung, Galaxy Note 3 adında ki yeni üst seviye modelini duyurdu. Bu etkinlikte yeni akıllı saati Galaxy Gear‘ın yanı sıra, firmanın yeni nesil tableti Galaxy Note 10.1 2014 Edition da resmileşti.
galaxy-note-3-dusme-testi
Galaxy Note 3, 5.7″ büyüklüğünde ve 1920×1080 piksel çözünürlüğünde dokunmatik Super AMOLED ekran ile geliyor. 3GB sistem belleği içeren yeni akıllı telefon 16GB/32GB ve 64GB olmak üzere üç farklı veri kapasitesi ile sunuluyor.
Samsung’un yeni akıllısının arkasında 4K video çekimi de yapabilen 13MPkamera yer alırken, ön tarafta 2MP başka bir kamera daha bulunuyor. Ayrıca yonga seti olarak da iki farklı model olarak geliyor. Qualcomm Snapdragon 800 ve Exynos 5 Octa olmak üzere iki farklı yonga setikullanılıyor.
Google Android 4.3 Jelly Bean üzerinde çalışan Galaxy Note 3′ün diğer özellikleri ise 3.200mAh batarya, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS, microSD kart desteği olarak sayılabilir.
Satışa sunulması ile birlikte ilk videolar da ortaya çıktı. En çok merak edilen videolardan bir tanesi de düşme testiAndroid Authoritytarafından gerçekleştirilen bu testi aşağıda izleyebilirsiniz.

Final Fantasy V v1.2.0 APK ( Para hilesi, unlimited money)

Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere Final Fantasy serisinin 5. oyunu olan Final Fantasy V Android oyununu tanıtacağım.
Peki nedir bu Final Fantasy IV Android İndir? Final Fantasy IV Apk bir rol yapma oyunu(RPG)dur. Square-Enix tarafından tasarlanmıştır. 1999 senesinde Sony PlayStation için piyasaya çıkmıştır.Ve şimdi de Android telefonlar için sizlerle.Final Fantasy IV Apk İndir tamamen sesli, yeni görüntüler ve orkestraya uyarlanmış müzikleri içermekte.Oyun grafik olarak 3D grafikler içeriyor.Bunun dışında oynanabilirlik olarak da üst seviyede,oyunu elinize alınca hemen alışıyorsunuz.Oyun Google Play'de biraz tuzlu bir miktarda satılsada,siz androidmarkettt.com üyeleri için ücretsiz! Benim beğendiğim oyun olan Final Fantasy V'yi eminim sizde beğeneceksiniz.

Görüntüler:






TuneIn Radio Pro – Gelişmiş Radyo Dinleme ve Kaydetme Uygulaması

Android marketin gözde uygulamalarından biris olan TuneIn Radio Pro şuana kadar 1 milyona yakın satış rakamına ulaşmış durumda. İnternet bağlantınız olduğu sürece heryerden istediğiniz tüm ülkelerin ve şehirlerin radyo kanallarını dinleyebildiğiniz uygulama içerisinde 70.000 i aşkın canlı yayın yapan radyo kanalını barındırıyor ve bunlara Türk kanallarıda dahil.
Power Turk, Metro FM, Alem FM, Super FM, Best FM, Kral Pop, Radyo D, Slow Türk, NTV Radyo, TGRT FM, Lig Radyo, TRT FM, Radyo 7, NTV Spor, Show Radyo ve daha sayamadığımız yüzlerce Türkçe radyo kanalı bulunuyor. Aynı zamanda dünya genelinden yine 2 milyonu geçik popcast yayıncısının yayınlarınıda TuneIn Radio Pro ile dinleyebilirsiniz. Kısacası bu kullanışlı android uygulaması tablet ve telefonlarda ücretsiz radyo dinlemeze olanak sağlıyor.
Ayrıca TuneIn radio ile dinlediğiniz radyoyu kayıt edebilir, paylaşabilir veya istediğiniz zaman kaydettiğiniz parçayı tekrar dinleyebilirsiniz.



TuneIn Radio Pro – Geliş Radyo Dinleme ve Kaydetme Uygulaması Ekran Görüntüleri:

tune in radio pro apk 1 150x150 TuneIn Radio Pro   Gelişmiş Radyo Dinleme ve Kaydetme Uygulaması tune in radio pro apk 2 150x150 TuneIn Radio Pro   Gelişmiş Radyo Dinleme ve Kaydetme Uygulaması
tune in radio pro apk 3 150x150 TuneIn Radio Pro   Gelişmiş Radyo Dinleme ve Kaydetme Uygulaması tune in radio pro apk 4 150x150 TuneIn Radio Pro   Gelişmiş Radyo Dinleme ve Kaydetme Uygulaması
TuneIn Radio Pro – Geliş Radyo Dinleme ve Kaydetme Uygulaması Video İnceleme:

Re-volt Classic (premium) V1.1.0 PARA HİLESİ

Eskiden beri bilgisayar veya playstationda oynadığınız Re-Volt oyunu android için çıktı!! 42 tane arabadan ve bir sürü bölümden oluşan bu oyun , bağımlılık yapacak kadar zevkli ve iyi bir oyun.










Resimler:
[​IMG]

http://uploaded.net/file/gitsqtiz
RAPİDGATOR
http://turbobit.net/bne6x4egwbza.html

Real Racing 3 v1.3.5 (Unlimited Gold/Medals/Unlocked)

Electronic Arts'ın daha önce ücretli olarak indirmeye sunduğu Real Racing ailesi, 3. nesil oyunuyla Free to Play yani ücretsiz yapıda olmasıyladikkat çekiyor. Tabi oyun ücretsiz diye hiç para ödemiyor değilsiniz. Oyun içi satın almalara Electronic Arts, sık sık yer vermiş.
Real Racing 3'te neler var?
Mobil platformlar arasındaki en gerçekçi yarış deneyimini sunan Real RacingMint Engine 3 grafik motorunu kullanıyorElectronic Arts'ın 45farklı lisanslı aracı kullandığı Real Racing 3; gerçekçi grafikleri ve ses efektleriyle sizleri telefona kenetliyor.
900'ün üzerinde etkinlik ve yüzlerce saatlik oynama süresiyle beraber, çoklu oyuncu desteğini arkasına alan Real Racing 3iOS tabanlı cihazlarda Game Center desteğini sunuyor.
Uygulama ne kadar yer kaplıyor?
Android için Google Play Store'dan indirdiğimiz dosya yaklaşık 6.1 MB'lık boyuta sahip. İndirilen uygulama, daha sonra oyunun başka dosyalarını internetten çekmeye başlıyor ve telefonda ortalama 1.7 GB'lık bir alan kaplıyor. Sonradan yüklenen diğer alan, SD karta kurulabiliyor. Yani pek çok Android cihazdaki uygulama yükleme alanı işgal edilmiyor.
iOS tabanlı cihazlarda da uygulamayı App Store'dan indirdiğinizde 716 MB'lık bir boyuta sahip olduğunu görüyoruz. Oyun yüklendikten sonra bu rakam 1.7 GB'a çıkıyor.
Real Racing 3'ü çalıştırmak için Android tabanlı cihazların en düşükAndroid 2.3.3 Gingerbread sürümüne sahip olmaları gerekiyorken,Apple'ın iOS cihazların da 4.3 ve üzeri sürümlerin yüklü olması gerekiyor.

Resimler:

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

com.ea.games.r3_na-1.3.5.zip (6,91 MB) - uploaded.net
Download file com.ea.games.r3_na-1.3.5.zip

for Unlimited Gold/Medals/Unlocked:
1- Delete "doc" folder from "com.ea.games.r3_na"
2- Copy "doc" folder from "Unlimited Gold" file to "com.ea.games.r3_na"
3- run the game and you will have 999989999999 gold coins

Klasik Görünümle Hızlanın!

Bilgisayarınızda görsellikten çok performans ve hıza önem veriyorsanız, klasik görünüm ile sisteminizi daha kararlı hala getirebilirsiniz. Özellikle windows 7 kullanıcıları için sistem aero ve diğer animasyonlar sisteminizin performansını düşerebilir. Klasik görünüme geçmek için Masaüstü sağ tık >  Kişiselleştir >  Windows klasik temasını seçerek ufak renk düzenlemeleriyle bilgisayarınızı görsellikten yoksun ama hızlı bir şekilde kullanabilirsiniz. Özellikle laptop kullanıcıları için tavsiye ettiğim bir değişiklik bu şekilde işlemci üzerindeki yük azalacağından ısınma problemide bir nebze azalmış olur.  Ayrıca sisteminizi hızlandırmak için düzenli olarak sistem bakım araçlarını kullanmanız da önemli bir durumdur.

F.lux İle Göz Sağlığınızı Koruyun.

flux ile goz sağlığıBilgisayar başında uzun zaman geçirenler dikkat bu program sayesinde göz sağlığınızı koruyabilirsiniz.
  
 F.lux nedir?
Bilgisayarınızın arka planında çalışır Google Maps sayesinde hangi ülkede bulunduğunuzu belirler ve bilgisayarın ekran ayarlarını göz sağlığınız için gün içinde ve gün batımında en uygun şekilde optimize eder. Gün devam ederken akşam saatlerinde aynen gün batımında olduğu gibi ekrana turuncu bir hava verir. Ayrıca F.lux sayesinde gece geç saatlerde ekrana bakarken kitap okurmuş hissine kapılırsınız ve uykunuzu getirir. Bilgisayarın başından kalkamıyorum ailem ve eşimle sorun yaşıyorum diyenler  diyenler için bunun önemli bir nokta olduğunu düşünüyorum. Program nasıl kullanılır derseniz stereopsis.com/flux adresine girip download f.lux sekmesine tıklayarak indirin ve kurulumu gerçekleştirin f.lux bulunduğunuz yerin saatine göre ekran ayarınızı otomatik olarak yapacaktır.Programı kullanmaya ilk başladığınız saatlerde hoşunuza gitmeyebilir ama saatler geçtikçe gözleriniz alışacak ve programın çalıştığını hissetmeyeceksiniz. F.lux hakkında ayrıntılı ve bilimsel bilgileri resmi web sitesinden edinebilirsiniz.  Lütfen deneyimlerinizi  yorum olarak bizimle paylaşmayı unutmayın.

29 Eylül 2013 Pazar

Faydalı bilgisayar programları listesi.

Bilgisayarınızı oyun oynamak için kullanıyor ve oyun dosyalarını internetten indiriyorsanız.Bir sanal sürücüye ihtiyacınız var demektir.Sanal sürücüler indirdiğiniz oyun dosyalarını aydı cd-rom gibi belleklerinde tutarlar size önerdiğim programın adı DAEMON TOOLS LİTE programıdır ve ücretsizdir, sanal sürücü alanında diğer programlardan açık ara üstündür. Programın resimli anlatımını bir çok web sitesinde kolayca bulabilir ve uygulayabilirsiniz.
Bilgisayarınızda oyun oynarken yavaşlama veya bilgisayarın donma sorunu ile karşı karşıya iseniz tam size göre olan bir program ismi daha GAME BOOSTER programıdır.Bu program siz oyuna başladığınız anda diğer kullanılmayan programları kapatarak bilgisayarınızda performans artışına neden olur.Ayrıca diz üstü bilgisayar kullancıları için oyun sırasında aşırı ısınma sorunu yaşıyorlarsa bu program bu durumdada işe yarayacaktır çünkü daha az uygulama çalışacağından bilgisayar daha az enerji tüketecektir buda bilgisayarın ısınmasını azaltacaktır.

Müzik - Video Bilgisayarı

Eğer bilgisayarınızı müzik dinlemek için kullanıyorsanız size önereceğim program tabikide WİNAMP olacaktır.Winamp uzun yıllardır alanında en kullanışlı program bir çok ses doyasını çalıştırır ve kullanışlı yapısıyla şarkılarınızı daha rahat görüp dinleyebilirsiniz.İyi bir ses sistemim var şarkılarımın ses ayarlarıyla oynamak istiyorum ve sarkılarımın içine ritmik sesler katmak istiyorum derseniz VİRTUAL DJ size önereceğim kaliteli bir program olacaktır biraz kulllanmayı öğrenince eminim vaktinizin büyük çoğunluğunu alacaktır.

Bigisayarınızda film, klip gibi video dosyaları izliyorsanız size önereceğim program GOM PLAYER olacaktır ben diğer programlarda açamadığım dosyaların çoğunu gom playerla açmışımdır bu yüzden kendisi öncü bir programdır.

Resim Düzenleme Bilgisayarı 

Bilgisayarınızda resim düzenlemek oldukça keyifli bir iştir bunu profosyonelce yapmak istiyorsanız bu alanda ünlü tasarımcıların dahi kullandığı program olan ADOBE Photoshop programı sizin işinizi en iyi şekilde görecektir..Programın kullanılması biraz zordur ama internette bir sürü eğitim dersleri mevcuttur google' dan bu arama için yardım alabilirsiniz.Sizlere önerebileceğim diğer bir program ise PHOTO FİLTRE programıdır program ücretsiz ve çok kullanışlıdır bozuk olan resim dosyalarını düzenleyebilir veya resim dosyalarınıza kolay bir şekilde arka plan ve filtre ekleyebilirsiniz.Amatör kullanıcılar için oldukça kullanışlıdır.

İnternet Bilgisayarı

Bilgisayarınız ile internette oldukça fazla vakit geçiriyorsanız iyi bir web browser'a ihtiyacınız var demektir piyasada bir sürü web browsar mevcuttur ama bunların en kullanışlı olanları GOOGLE CHROME ve MOZİLLA FİREFOX'tur 2 tarayıcınında birbirinden üstün özellikleri bulunmaktadır.Eğer sizin için kota sorunu varsa kurabileceğiniz 2 eklenti ile reklamları ve siz onay vermeden açılan video bağlantılarını kapatabilrsiniz bu şekilde kotanıza yer açmış olacaksınız.

AcetoneISO

AcetoneISO

AcetoneISO2, Linux ortamında CD/DVD kalıpları oluşturabildiğimiz bunun yanı sıra youtube’dan klip indirip indirdiğimiz kliplerinde formatını değiştirmemize –Flv,Avi- izin veren güçlü bir yazılımdır.

Acetonel iSo ile sanal sürücü oluşturup bir cd sürücümüz varmış gibi işlem yapabiliriz cd kalıbı hazırlayabilir var olan kalıplar üzerinde de değişik yapabiliriz ISO, BIN, NRG, MDF, IMG uzantılı dosyları destekler ve üzerinde dilediğimiz gibi işlem yapabiliriz.

Kurulumu için buradan ve ayrıntılı bilgi için buradan anasitesini






Xibo Digital Signage Kurulum Ubuntu


Digital Signage Xibo Kurulum Ubuntu

Digital Signage; dijital bigilendirme platformu yani daha önce hazırlamış olduğumuz reklam veya duyuru amaçlı içeriğin bir merkezden yayın yaparak ağ üzerinden bir den fazla noktada bulunan lcd tv monitor gibi çevre birimlerinde aynı anda gösterilmesidir. Alış veriş merkezler, okullar, sinema salonlarında kullanılan yapının alt yapısı bu platforma dayanmaktadır, bir merkezden bir den fazla noktada çevre birimleri aracılığıyla yayın yapabilmekteyiz.

Bizde bu bölümümüzde açık  kaynak kodlu esnek yapısı ve desteklediği dosya formatlarının zenginliği nedeniyle xibo konu alacağız.

Xibo Digital platformu windows ve linux ortamında rahatlık kurulabilmektedir.
Xibo çalışabilmesi için bir merkezden birden fazla noktada yayın yapma esassına dayandığı için bunun doğal sonucu olarak bir server makine ve görüntü birimini oluşturacak bir de client makinemize ihtiyaç vardır. Biz de bu bölümde daha önce virtualbox ile sanal olarak kurmuş olduğumuz ubuntu işletim sistemimize Xibo kurulum ve yapılandırmasını yapıp, Windows xp bölümünde de clineti yükleyeceğiz.
Ubuntu ortamında kurulum yaparken apache mysql ve php üçlüsüne ihtiyacımız var
kurulum sırasında. mysql yeni bir kullanıcı ve data oluşturarak kısa sürede kurulumu tamamlamış olacağız...

Kuruluma geçebiliriz.

klasik lamp kurulum kurulum sırasında bize mysql veri tabanı yönetcisi için yeni bir kullanıcı adı ve şifresi soracaktır kullanıcı adını değiştirmezseniz ön tanıtımlı root olarak eklenir

sudo apt-get install mysql-server apache2 php5 libapache2-mod-php5 libapache2-mod-auth-mysql php5-mysql phpmyadmin

komutu ile apache resetliyoruz.

sudo /etc/init.d/apache2 restart

2. aşamada xibo kurulum kısmına geldik

öncelikle ziyaret ederek şuan var olan kararlı 1.4.2 indirebilirsiniz.


http://goo.gl/XM7ii

 tar zxvf xibo-server-142.2.tar.gz  
"dosylarımızı çıkartırıyoruz"
 mv xibo-1.0.5-server xibo          
"kolaylık olması açısından isim değiştiriyoruz"

cp -r /kayakdizin/ xibo /var/www        
"çıkardığımız dosyayı /var/www dizini altına kopyalıyoruz"


sudo chown /var/www/xibo www-data.www-data -R xibo

son komutu da verdikten sonra xibo sunucumuz için bir dizin oluşturup yetkilendiriyoruz.

 sudo mkdir /xibo-test
 sudo chown www-data.www-data -R /xibo-test
 
"farklı bir dizin altında ve dilediğiniz isim kullabilirsiniz ama unutmayın xibo kurulum sırasında sizden bu oluşturduğunuz dizin adresi istenilecektir!"
şifre ve yapılandırma ayarlarını unutmayın çünkü client kurulum sırasında bu bilgiler lazım olacak

















xibo kurulumunu tamamladık şimdi sıra client kısmında

xibo kurulum sırasında oluşturduğunuz dizin ve server yapılandırmalarınızı bir yere not aldıysanız windows ortamında pek bir şey yapmanıza gerek yok işin kolay kısmı sadece programı çalıştırıyorsunuz.

daha önce ziyaret ettiysenizi client de buradan indirebilirsiniz.


 xibo-client-1.4.2-win32-x86.msi




Xibo kurulum sonrası alabileceğiniz hata alabilirsiniz bunlar muhtemelen server makinenin ip adresini yazdığınız  halde ulaşamıyoruz olabilir veya sadece ip adresi veya domain ile çalıştırmak istiyorsunuz diyelim

bunun için ilk başta
/etc/apache2/sites-enabled/000-default  yapılandırma yapmalısınız.

örnek olarak benim sistemdekini kopyalıyorum



        ServerAdmin webmaster@localhost

        DocumentRoot /var/www/xibo
       
                Options FollowSymLinks
                AllowOverride None
       

       
                Options Indexes FollowSymLinks MultiViews
                AllowOverride None
                Order allow,deny
                allow from all
       




bu ayar dosyası genel olarak tüm yerel sunucu da kullabileceğimiz yapılandırma dosyasıdır.


aynı lokasyonda ip adresi yerine domain yani bilgisayar adlarını kullanalım.

bunun için /etc/hosts dizini düzenlemeniz gerekmekte


127.0.0.1       localhost
127.0.1.1       qqq-Xen-990XA
192.168.2.91 qqq.zz


bu yaptığımız son düzenleme ile artık bilgisayar adı ile ulaşabilirsiniz.

dış ip ulaşım içinse

httpd.conf dosyasını düzenliyoruz umarım yararlı olmuştur... herkese kolay gelsin :)





Blogger tarafından desteklenmektedir.