31 Ocak 2014 Cuma

Motorola satıldı, Project Ara ne olacak?




Google'ın Motorola'yı Lenovo'ya satması sonrası akıllarda büyük bir soru kaldı. Project Ara ne olacak? Bilindiği üzere Project Ara bir modüler telefon planı. Daha öncede konu ile ilgili kısa bir yazımız olmuştu. Project Ara ile telefonu yenilemek için sadece işlemcisi yada ekranı yenilenebilecek.
Peki Project Ara ne olacak?
Project Ara Google'da kaldı ve Google'ın üzerinde çalışacağı ve

30 Ocak 2014 Perşembe

Dolar yükseldi İnternet hızı düştü! Peki neden?




Okuyanların çoğunluğu bunun mantıklı bir durum olmadığını anlayacaktır, ama ben kalan azınlık için belirteyim böyle bir şey yok. İnternet hızının düşüşü son zamanlarda kullanıcılar tarafından fark ediliyor. Özellikle yaptığım indirme işlemleri dosyaların boyutları sebebi ile oldukça güç hale geldi. Peki bunun sebebi ne?

İnternet hızının düşüşü konusunda genel olarak siyasi sebepler göz önünde

HTC Desire 310 ile tanışın




HTC den yepyeni bir ucuz bomba geldi. Desire 310 adıyla çıkan cihazın özellikleri çok yüksek değil ancak uygun fiyatlı telefon arayanlar için muhteşem bir model olacak gibi görünüyor. Cihazın özelliklerine kısaca değinmek gerekirse...

4.5 inç ekran, 4 GB Hafıza, 512 MB Ram, 5 MP Kamera, Android 4.2.2 Jelly Bean, 4 çekirdekli 1.3 Ghz MediaTek işlemci cihazda öne çıkıyor.

Cihaz hakkında merak

İstanbul Kartalda Kiralık Uygun 3+1 ve 2+1 Daireler






Çok yoğun tempoda çalışan bir kişi olduğunuzu düşünelim.
Kendiniz için İstanbul
Kartalda kiralık uygun daireler arasından bir tercih yapmak istiyorsunuz.
Ancak bunun için bu semte gidip evleri tek tek gezebilecek kadar vaktiniz yok.
Gerçekten de insan bu gibi durumlarda stres olabilir ve aradığı evi
bulamayacağı için de üzülebilir.


 Ancak bilmeniz gereken çok önemli bir nokta vardır. Siz

29 Ocak 2014 Çarşamba

Rusçayı Türkçeye Çeviri ve Döviz Kuru






Rusça son
yıllarda önemli ölçüde değerlenmiş bir yabancı dildir. Öncelikle buna yol açan
sebeplerden başlayalım. Rusya toprak açısından dünyanın en büyük ülkesidir ve
sahip olduğu petrol ve doğalgaz ile dünyanın en güçlü ülkeleri arasındaki
yerini korumaktadır. 


Sscb’nin çökmesi ile özel yatırımlar Rusya’ya girmiş ve
ülke sahip olduğu kaynaklarla hızla gelişmesini sürdürmüştür. Ayrıca

28 Ocak 2014 Salı

Nokia X düşük fiyat ile geliyor




Söylentilere göre Nokia'nın Android işletim sistemli X modeli düşük fiyat politikası ile satışa sunulacak. Özelliklerine bakıldığında da ucuz söylentisi yalanlanamıyor. Cihazın diğer android telefonlara karşı düşük özellikte olması sebebi ile düşük fiyat düşüncesi çok doğru oluyor.


Türkiye fiyatının 600 TL olacağını tahmin ediyorum. Bu fiyat 800 TL civarına kadar çıkabilir tabi ancak

Nokia Normandy Nokia X adıyla geliyor




Evleaks tarafından yayınlanana göre Nokia'nın Normandy kod adlı telefonunun adı Nokia X olacak. Cihazın isminin kısa olması, gelecekte X2, X3, X4 gibi seri haline gelebileceğini düşündürüyor. Hatta ben adının Lumia X olabileceğini de düşünüyorum.

Evleaks cihazın adı dışında özellikeri hakkında da bilgi verdi. Buna göre Nokia X 512 MB Ram, 4 GB hafıza, 4 inç boyutunda 800x480 px çözünürlük

HTC One Android 4.4 KitKat yenilikleri




Güncellemenin getirdiği birçok yenilik bulunuyor. Detaylı bir anlatım düşünmüyorum, kısa ve anlaşılır bir anlatım olacak. Sizleri doğru bilgilendirmeye çalışacağım. Güncellemenin getirdiği yenilikler ise şöyle...

-Android 4.4.2 KitKat
-Düşük Ram kullanımı
-Düşük işlemci kullanımı
-Menü geçişlerinde gözle görülür hız artışı
-Yenilenen BlikFeed
-Hangouts SMS yenilikleri
-Güvenlik

HTC One Android 4.4 güncellemesi nasıl yapılır?




HTC One telefonunu yeterince bilmeyen birçok kullanıcı güncelleme işlemini doğru şekilde gerçekleştiremiyor. İşte böyle kullanıcılar için hazırladığım güncelleme rehberi ile güncelleme işlemini sorunsuz şekilde gerçekleştireceksiniz.


Güncelleme işlemine birlikte başlayalım. Her adımı dikkatle ve tam olarak gerçekleştirmeye çalışın. Oluşan tüm sorunları bildirin. En kısa zamanda sizlere

Samsung'un Tizen cebi satışta




Çok uzun zamandır konuşulan Samsung'un Tizen işletim sistemli cebi hakkında dedikodular, haberler ve daha birçok doğru yanlış bilgi yayılmaya devam ediyor. Son olarak Tizen işletim sistemli telefonun satışa çıkması ile gözler yeniden Samsung'a çevrildi.


Evleaks kaynağı tarafındna  paylaşılan bir adres yolu ile ulaştığım ebay sayfasında yeni Tizenli SM-Z9005 modeli gördüm ve çok şaşırdım.

HTC One Android 4.4 ve Sense 6 güncellemeleri geliyor




HTC tarafından geçenlerde gelen haberler doğrulandı ve geçen hafta Amerika'da yayınlanan Android 4.4.2 güncellemesi bugün Türkiye de yayınlandı. Güncelleme hakkında bilgiyi ayrı bir yazı vermeye çalışacağım. Sense 6 güncellemesinde ise biraz beklemek gerekecek gibi görünüyor. Zira güncelleme sizlere Sense 6 arayüzünü getirmiyor.

Sense 6 güncellemesinin bu yıl MWC 14 fuarında tanıtılması

Nokia Lumia 1820 geliyor




Nokia küçük ekranlı bir tablet ile yeni yıla hızlı bir giriş yapmayı hedefliyor. Lumia 1820 adlı yeni cihazın tablet olmasına karşın küçük ekranı ile ilgi odağı olacak gibi görünüyor. Lumia 1520 modelinden daha güçlü donanıma sahip olmasına rağmen daha küçük ekran barındırması küçük ekranları seven kullanıcılar tarafından tercih edilebilir.

Cihazda 2.5 Ghz hızında Snapdragon 805 işlemci, 2 GB

27 Ocak 2014 Pazartesi

Nexus serisinin sonu geldi





Beklenmeyen bir zamanda duyulan bu haber teknoloji dünyasını çok şaşırttı. Google Nexus serisini bitiriyor. Nexus serisinin bitmesinin sebepleri birden fazla görünüyor. İsterseniz bu sebepleri bir düşünelim...
Sizce Nexus serisi neden sona eriyor? (Cevabı yorum olarak gönderin)

Ben birkaç sebep sıralamaya çalışacağım ancak kendi yorumum olduğunu unutmayalım.



1-) Pazar

Nexus serisi

SwiftKey Note uygulamasından yeni haber





Biltanı okuyucularının bildiği üzere geçen gün İOS için SwiftKey Note uygulamasının geleceğini duyurmuş ve Evleaks tarafından yayınlanan görseli sizlerle paylaşmıştık. İşte yine Evleaks tarafından paylaşılan yeni bir görsel bizlere uygulama hakkında birkaç bilgi daha verdi.



Görselde göreceğiniz gibi uygulamanın İPad ile uyumlu çalışacağı da gösterilmiş oldu. Ne gibi özellikler

26 Ocak 2014 Pazar

Lumia 1520 Mini geliyor




Özellikle Android cephesinde neredeyse tüm büyük markaların ürettiği mini telefonlar Windows Phone cephesine de sıçradı. Gelen haberlere göre ilk mini model Nokia Lumia 1520 için yapılacak.

Her zamanki gibi farklı söylentiler yayılmaya devam ediyor. Ben güvendiğim kaynakların verilerini göz önünde bulunduracağım. Diğer teknoloji siteleri farklı bilgilendirme yaparsa normal olacaktır.

Lumia

23 Ocak 2014 Perşembe

İOS için SwiftKey Note uygulaması geliyor





Az önce evleaks tarafından sızdırılan bir habere göre İOS için SwiftKey Note uygulaması geliyor. Ayrıntı bilgi şimdilik elimizde olmasa da yakın zamanda haberin ayrıntılarının artacağını düşünüyorum.
Yayınlanan görselde uygulama İOS 7 üzerinde çalışıyor. Standart bir note uygulaması görünümüne sahip olduğu görülüyor. Yakın zaman içerisinde uygulama hakkında daha detaylı bilgi edineceğimizi

Sony Xperia Z2 (Sirius-D6503) ekran görüntüleri sızdırıldı





Sony Xperia Z2 hakkında yeni sızıntılar yayınlandı. Xperia Blog sitesinde yayınlanan görsellerin Sony Sirius modeline ait olduğu öne sürüldü. Daha önceki Xperia Blog haberlerinin doğruluğu sebebi ile çok güvendiğim Xperia Blog verilerini sizlerle paylaşmak istedim.
Görsellerde Xperia arayüzünün geliştirildiği görülüyor. Xpera Blog bu arayüzün yeni Androd 4.4 KitKat arayüzü olduğunu belirtmiş.

Sony Antutu Benchmark'a savaş açtı




Akıllı telefonlarda, telefonların performansını ölçen ve bilgilerini gösteren Antutu'ya ait Benchmark uygulaması Sony tarafından engellendi. Engellemenin sebebi tartışılır ancak en önemli sebebin sızıntılar olduğu düşünülüyor.


Bilindiği üzere son yıllarda çok tutulan ve Android platformundaki kullanıcıların büyük bir kesiminin kullandığı Anttutu Benchmark uygulaması ile sızdırılan veriler

22 Ocak 2014 Çarşamba

Samsung Note 3 Neo Türkiye fiyatı






Samsung Note 3 Neo her ne kadar özelliklerinin kısıtlandığı bir telefon olsa da Samsung amiral gemisi Galaxy S4 modelinden aşağı kalır bir yanı olmadığını düşünüyorum. Fiyatı da böyle bir telefon olduğunun kanıtı oldu.


Samsung Note 3 Neo Avrupa da ki fiyatı Belçikada ortaya çıktı. Bende Türkiyedeki fiyatları değerlendirerek cihazın fiyatı hakkında küçük tahminde bulunabileceğimi düşündüm.

Yeni Adobe Flash Player 12 hakkında detaylı bilgi




Adobe hakkında bugüne kadar hiç yayın yaptığımı hatırlamıyorum. Ancak dikkatimi çeken önemli bir yeniliği sizlerle paylaşmak istedim. Başlıkta da belirttiğim gibi Flash Player 12 sürümü yayınlandı. Yeni sürümü nereden yükleyebileceğiniz ve yenilikler hakkında sizleri bilgilendirmeye çalışacağım.



Yenilikler
1) Performans
Beklenenin üzerinde performans artışı oldu. Sayfaların yüklenme hızı

21 Ocak 2014 Salı

Samsung Note 3 için Android 4.4.2 yayınlandı




Yakın zaman önce duyurduğumuz 4.4 güncellemesinin ardından 4.4.2 güncellemesi de yayınlandı. Yein sürüm henüz Türkiye için yayınlanmadı ancak Odin ile güncelleme yapmayı bilen kullanıcılar güncelleme işlemini gerçekleştirebilirler.

ÖNEMLİ DUYURU: Android 4.4 güncellemesi ile Samsung dışındaki markaların (Bluetooth kulaklık vb.) araçları cihazınızda kullanılamayacak.

Güncelleme ile gelen

20 Ocak 2014 Pazartesi

Yandex Oyunları denemeye ne dersiniz?




Online oyunlar almış başını gidiyor. Özellikle her sevdiğiniz oyunun farklı sitelerde olması kullanıcıları çok zorluyor. İşte burada yeni Yandex oyun servisi ortaya çıkıyor. Yeni Yandex.Oyun ile  tüm oyun oynama siteleri bir araya geldi. İstediğiniz oyunu arama kutusu ile bulabilir veya size sunulan oyunlar arasından istediğinizi oynayabilirsiniz.

Onlarca oyun bulunan sitede Alis Harikalar

Sony Xperia Z1 ve Xperia Z1 Compact Karşılaştırması




Sony Xperia Z1, kamerası öncelikli olmak üzere çok ses getirilerek tanıtılmıştı ve ne kadar başarılı bir telefon olduğunu göstermişti. Yakın zaman önce CES 14 de tanıtılan Xperia Z1 Compact modelininde Z1 modelinden farklı olmadığı görülmüştü. Bugünse sizler için bu iki cihazı karşılaştırdım. Fazla ayrıntılı olmasa da temel ve etkili bir karşılaştırma oluşturmaya çalıştım.


DONANIM
Donanımda

19 Ocak 2014 Pazar

Sony Xperia Z1 düşürme testi ve değerlendirmesi




Sony Xperia Z1 modelinin bilindiği üzere sağlam bir telefon olduğu söyleniyor. Bende bu düşüncenin doğruluğu üzerinde düşünürken Android Authority tarafından yayınlanan düşürme testleri aklımdan geçti. Test videosunun yapıldığını gördüm ve dikkatle izleyerek Xperia Z1 dayanıklılığını değerlendirdim. Bakalım Xperia Z1 ne kadar dayanıklı...

Testin ilk bölümünde cihaz arka tarafı yere gelecek

HP Slate 6 VoiceTab ile tanışın




HP markasının telefon üretmeyeceği konusundaki haberleri geçen yıl okuduğumu hatırlıyorum, ancak görünüşe göre işler değişti ve HP tablet gibi de olsa 3G özellikli ve 6 inç ekranlı Slate 6 VoiceTab tanıttı.

Cihazın özelliklerine aşağıda kısaca değindim. Biliyorum, uzun süredir inceleme yapmıyorum, farkındayım ve incelemelere Slate 6 VoiceTab ile devam etmek istiyorum.

Slate 6 VoiceTab

18 Ocak 2014 Cumartesi

Online Depolama ile sınırları zorlayın




Online depolama işlemi son yıllarda çok gelişti. Özellikle Google, Microsoft, Yandex gibi markaların liderliğindeki sektör Dropbox ve Box.com gibi sitelerle oldukça gelişti. Fiyatlar ve ücretsiz depolama alanları konusunda yarışan markalar arasındaki rekabet bitmeyecek gibi görünüyor.

Ücretsiz depolama alanları
Google Drive - 15 GB
Yandex.Disk - 8 GB
Microsoft SkyDrive - 7 GB
Dropbox - 2 GB (

17 Ocak 2014 Cuma

HTC One+ (One Plus) özellikleri ortaya çıktı




Yakın zaman önce adının One+ olacağı ortaya çıkan 2. Nesil HTC One özellikleri sonunda göründü. Güçlü donanımı ile dikkat çeken cihaz tasarımda ciddi yenilikler yapmıyor. Kamerasında gelişmeler olduğu görülüyor.

1. nesil One modeli ile One+ özelliklerinin arasındaki diğer modellere göre çok daha gözle görülür durumda. Özellikle donanımdaki özellikler dikkatimi çekti. İsterseniz beraber

14 Ocak 2014 Salı

Sony Xperia E1 ve T2 Ultra ile tanışın




Sony son günlerde duyurduğu telefonlar ile dikkat çekmeye devam ediyor. Son olarak Z1 S ve Z Compact ile dikkat çeken marka şimdi de yeni telefonları ile çokça konuşulacağa benziyor. Xperia E1, E1 Dual, T2 Ultra, T2 Ultra Dual adlarına sahip yeni modeller oldukça başarılı görünüyor.

Hadi şimdi de birlikte yeni Xperia'ların özelliklerine kısaca göz atalım

Xperia E1 ve E1 Dual
İki telefonda

Android'li Nokia Windows Phone arayüzü ile geliyor




Geçenlerde hakkında detaylar almaya başladığım ve küçük bir yazı ile sizlerle paylaştığım Nokia Normandy hakkında detaylar gelmeye devam ediyor. Son olarak Normandy arayüzü hakkında bilgiler elime ulaştı. Görünüşe göre Nokia ne kadar Android bir telefon üretse de Windows Phone dan vazgeçemiyor.


Yeni yayınlanan bir görsel Normandy arayüzü hakkında bizlere bilgi verdi. Görselde cihazın çift

Samsung Note 3 Android 4.4 güncellemesi nasıl yapılır?





Android 4.4 güncellemesi bence oldukça hızlı geldi. Ben daha uzun süreceğini düşünmüştüm. Neyse sonuç olarak güncelleme geldi ve birçok kullanıcı güncellemenin getirdiği yenilikleri ve nasıl güncelleme yapılacağını merak ediyor. İşte burada sizlere güncelleme hakkında detaylı bilgi vermeye çalışacağım.

ÖNEMLİ DUYURU: Android 4.4 güncellemesi ile Samsung dışındaki markaların (Bluetooth

13 Ocak 2014 Pazartesi

Başarılı Blogların büyük sırrı, öneriler, tavsiyeler ve daha fazlası




Aslında bu konuda internet üzerinde, farklı diller ve farklı ülkelerde yazılmış milyonlarca yazı yazılmıştır. Bir çoğunu okudum, ancak istediğim sonuca ulaşmama hiçbir fayda sağlamadılar. Her yerde para kazanmak, iyi blog kelimeleri geçiyor ama aslında güçlü ve çok okuyucu kitlesine sahip bir blog oluşturmanın bunlarla hiçbir ilgisi yok.


Şimdi sizlere soruyorum ve cevaplarınızı yorum olarak

Webrazzi Ödülleri 2013 kazananları açıklandı




Beş yıldır girişim ve daha birçok dalda ödüllerin verildiği WRÖ'13 te büyük coşkuyla gerçekleşti. Bir milyona yakın oy sayısı ile daha geniş çevrelerce duyulan WRÖ'13, 3 farklı daldaki adayın katılımı ile gerçekleşti.

Üç gün önce oy kullanımı tamamlanan ödüllerde 986.508 adet oy kullanıldı ve geniş sosyal katılım gösterildi. Aday sitelerin ödülleri kazanma hevesi oldukça fazlaydı ki birçok

12 Ocak 2014 Pazar

Windows 9 geliyor





Hakkında çok az haber duyduğum ve son olarak 3-4 ay öncesinde küçük bir yazı okuduğum Windows 9 sonunda geliyor. Aslında geliyor demek çok yanlış olur. Geleceği tarihin belli olduğunu kastediyorum. 
2014 yılında çıkmayacağına kesin gözüyle bakılan Windows 9 çıkış tarihi sonunda belli oldu. Gelen bilgilere göre Nisan ayı işaret edilmiş. Bu yıl yanıltılmayacağını düşündüğümüzde Nisan 2015

Samsung Note 3 Neo özellikleri ortaya çıktı




Samsung'un uygun fiyatlı Note 3 üreteceği uzun zamandır konuşuluyordu. Hatta belli bir süre öncesine kadar cihazın adının Note 3 Lite olacağı da söylendi. Yakın zaman önce SamMobile tarafından yayınlanan görseller ve Antutu Benchmark test sonuçları Note 3 Neo hakkında birçok bilgi verdi.

Sızdırılan verilere göre Note 3 Neo 5.5 inç boyutta ekran, 1.3 Ghz hızla çalışan Exynos işlemci, Mali-T624

Android'li Nokia Normandy sızdırıldı




Nokia'nın Android telefon üreteceği doğrultusundaki haberler son birkaç haftadır bitmek bilmiyor. Son olarak sızdırılan bir görsel Android'li Nokia ihtimalini güçlendiriyor. Nokia Lumia 520 görünümlü bir cihaz olan Normandy hakkında az da olsa dikkat çekici bilgiler sızdırıldı.

Sızdırılan bilgiler arasında cihazın 4 inç boyutunda LCD ekran, Snapdragon 200 işlemci ve FWVGA 5 MP kameraya sahip

11 Ocak 2014 Cumartesi

CES 14 de neler oldu?




CES 14 oldukça büyük ve kapsamlı bir teknoloji fuarı. Her yıl bir sürü marka teni teknolojik vcihazlar, ürünler ve daha neler neler... Geniş ziyaretçiler ve daha birçok ülkeden teknoloji meraklıları bu fuarı izlemek için Las Vegas'a akın ediyor. Sonuç olarak böyle büyük bir etkinlikte tanıtılan her cihazı yayınlamak çok zor oluyor.

Bende bu sebeple her cihaz için yayın yapmak yerine fuar

10 Ocak 2014 Cuma

Sony Sirius Xperia Z2 mi?






CES 14 fuarında tanıtılan Xperia Z1 S ve Z1 Compact ardından gözler uzun süredir söylentileri süren Sirius kod adlı modele çevrildi. Özellikleri ve diğer ayrıntıları ortaya çıktıkça Z1 modelinden daha üstün bir cihaz ortaya çıktı.

Z1 modelinin tanıtımından kısa süre sonra Z2 modelinin hazırlıklarına başlandığı duyulmuştu. Şimdi ise gözler birkaç aydır söylentileri durmak bilmeyen Sirius

GMail'e gelen Google+ mesajları nasıl ayarlanır?




Bu yazımızdan önce GMail ve Google+ birleşimi hakkında bir haber yayınlamıştım. Şimdi ise haber gerçekleşti ve GMail ve Google+ birleşti. Ancak birçok kullanıcının ayarları yapmayı bilmemesi yada sıkıntılar yaşaması sebebi ile böyle bir makale yazma gereği duydum. Umarım sorununuzun çözümü olur.


Google+ mesajları nasıl engellenir?
-Buraya tıklayarak GMail ayarlar menüsünü açın.
-Genel bölümü

Google+ ve GMail birleşiyor mu?




Yeni duyulan bir habere göre Google, Google+ servisinde önemli bir yeniliğe gidiyor. Eğer doğruysa, gelen yenilikle birlikte Google+ ve GMail servisleri birleşecek.

Güncelleme ile ne olacak?
Eğer güncelleme gerçekleşirse Google+ servisinin mesaj bölümü GMail ile birleşecek. Bu şekilde Google+ servisi kullanılarak gönderilen mesajlar GMail hesabımıza gelecek. Eğer gelen mesaja karşılık

Android için GMail Güncellendi





Uzun zamandır güncellenmeyen GMail uygulaması Android için güncellendi. Hiçbir sorun çıkarmamış olması sayesinde uzun zamandır güncelleme ihtiyacı bulunmayan uygulama birkaç değişiklik ile 4.7.2 sürümüne yükseldi.


Yenilikler

-Fotoğrafları otomatik olarak görüntüleme(kullanıcı isterse kapatabilir.)

-Gönderilen belgeleri indirebilme



Güncelleme yakın zamanda cihazınıza ulaşacaktır.

7 Ocak 2014 Salı

Samsung tan yeni Magazine UX arayüzü






Samsung Touchwiz arayüzü 2013 yılına kadar çok başarısızdı. 2013 yılında Galaxy S3 ile başlayan yeni Touchwiz arayüzleri birçok kullanıcı için telefon tercih sebebi oldu. Ancak görünen o ki Samsung, arayüzünü yeterli bulmadı ve yeni bir arayüz yayınladı.


Samsung tarafından yeni Note Pro modellerinde gördüğümüz Magazine UX adlı yeni arayüzün tüm Samsung cihazlar için yayınlanacağı

Huawei Ascend Mate 2 ile tanışın



Büyük ekranlı telefonlar arasında en çok tercih edilen Ascend Mate modelinin yeni sürümü sonunda tanıtıldı. Uzun süredir sürekli söylentilerini duymaktan sıkılmıştım. Yeni Ascend Mate 2 çok başarılı özellikler ile geliyor.Özelliklerinden kısaca bahsetmek gerekirse 6.1 inç IPS+ LCD ekran, 2 GB Ram, 16 GB hafıza, Snapdragon 400 işlemci, Adreno 306 grafik işlemci, 13 MP arka ve 5 MP ön kamera gibi

Yeni Sony Xperia Z1 S ve Z1 Compact ile tanışın




Bir süredir büyük kullanıcı kitlesinin beklenti içinde olduğu Xperia Z1 S modeli sonunda tanıtıldı. Tanıtımı hakkında o kadar çok dedikodu yayıldı ki ben dayanamayıp cihazın tanıtımı hakkında gerekli bilgileri burada açıklama gereği duydum. Sonuç olarak tanıtım yapıldı ve Z1 S hakkındaki gerçekler ortaya çıktı.


Aslında Z1 S modelinin Mini olmadığı, aksine T-Mobile operatörüne özel üretilen

Yeni Samsung Tab Pro ve Note Pro ailesi ile tanışın





Uzun zamanadır söylentileri devam eden yeni Samsung tabletler sonunda tanıtıldı. Özellikle çok dikkat çekici olan Note Pro 12.2 söylentilerdeki ile aynı özelliklere sahip. Hadi birlikte yeni Tab Pro ve Not Pro ailesiyle tanışalım.


Toplamda 7 cihaz görülüyor.Cihazlar temelde 4 adet olup, Tab Pro 8.4 dışında her modelin LTE sürümleri üretilmiş. Zaten Tab Pro 8.4 modeli LTE özelliğ ile geliyor

6 Ocak 2014 Pazartesi

LG GX İncelemesi




LG GX modelini çok ilginç buldum. Güçlü görüntüsüne oranla yeterince başarılı bulmadığım bir donanıma sahip. Bence Snapdragon 800 ve Adreno 330 ile çalışması çok daha iyi olurdu diyorum ve uzatmadan incelemeye başlıyorum.

Performans
Qualcomm işlemci ile iyi bir hız yakaladığı görülüyor. Adreno GPU gelişmiş olsa da birçok güçlü telefona oranla daha zayıf. Ram oranı yeterli seviyede. Her türlü

Yeni NVIDIA Tegra K1 ile tanışın




NVIDIA, Tegra K1 adlı yeni mobil işlemcisini açıkladı. Yeni işlemcinin çok dikkat çekici özellikleri ve oldukça gelişmiş bir yapısı bulunuyor. Genellikle geniş platformlar için tasarlanan ve hızlı çalışan yapısı üzerinde durulmuş.

192 çekirdekli yeni Tegra K1 adlı işlemci çok güçlü bir yapıya sahip. NVIDIA tarafından Dünya'nın en hızlı işlemcisi olarak nitelendirilen işlemci geniş

5 Ocak 2014 Pazar

Android Fotoğraf Video ve Müzikler nasıl yedeklenir ve geri yüklenir?





Android işletim sistemi birçok kullanıcı için gerçekten sorun haline gelebiliyor. Özellikle dosyaları yedekleme konusunda birçok kullanıcı bilgisiz. Şimdi sizleri elimden geldiği kadar bu konu ile ilgili bilgilendirmeye çalışacağım.


Açıkçası her cihazın doya menüsü temelde benzer görünüyor ancak çok farklılar. Ben Samsung cihazlar için açıklayacağım. Siğer telefonların kullanıcıları da bu

Android cihaz rehberi nasıl yedeklenir ve geri yüklenir?




Android cihazlarda Rehberi kaybetmek ve yedeklemek oldukça kolaydır. Rehberini kaybetmemek için sizlere özel bir makale hazırladım. Bu makalede rehber yedekleme, geri yükleme ve rehber hakkında birçok bilgi edineceksiniz.


Android Rehberi nasıl yedeklenir?

Rehberi yedeklemenin en güvenilir yolu SD Kart kullanmaktır. Diğer tüm yöntemler geçici güvenlik sağlar. Şimdi ayrıntılı olarak adım adım

Vine artık web tarayıcınızda




Uzun zamandır çok dikkat çekici platform haline gelen Vine sonunda web tarayıcı ile kullanılabilir hale geldi. İlk olarak İOS platformunda başlayıp, daha sonra Android ve Windows 8 platformlarındaki uygulamaları ile geniş kullanıcı kitlesi yakalamıştı. Hatta Android platformuna geldiği ilk haft milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edilmişti.

Şimdi ise web bölgesinde bir sosyal medya sitesi

3 Ocak 2014 Cuma

Samsung Galaxy Camera 2 vs Galaxy S4 Zoom Karşılaştırması





DONANIM

Galaxy Camera 2 başarılı özellikleri
-Androd 4.3 ile daha güncel işletim sistemi
-1.6 Ghz ile daha hızlı işlemci
-4 çekirdek ile daha fazla çekirdek
-2 GB ile daha fazla Ram


Galaxy S4 Zoom başarılı özellikleri
-Wifi Hotspot ile daha iyi Wifi kullanımı
-LE ile daha iyi Bluetooth kullanımı
-2330 mAh ile daha fazla batarya

DONANIM SONUÇ
Galaxy Camera 2, 4 özellik ile daha başarılı

Samsung Galaxy Camera 2 duyuruldu




Samsung son zamanlarda ürettiği kameralarla ilgi odağı haline geldi. İlk olarak Galaxy Camera ile başlayan süreç şimdi, Galaxy Camera 2 ile devam ediyor. Özellikle dokunmatik kullanımın kameralarda ne kadar başarılı olduğunu gösteren Galaxy Camera'lar, Android işletim sistemininde kameralarda ne kadar kullanışlı olduğunu gösterdi.

Galaxy Camera 2 ciddi özellikler barındırmasa da birçok

2 Ocak 2014 Perşembe

Windows Phone Sony ister misiniz?





Nokia, Windows Phone pazarında liderliğini sürdürürken, yeni bir haber ile dikkatler başka bir markanın üzerinde yoğunlaştı. Haberi olan var mıdır bilmiyorum ama geçmişte Sony Windows Phone kullanan Xperia cihaz üretmiş ve Asya bölgesinde büyük başarı yakalamıştı.
Yakın zaman içerisinde The Verge tarafından gelen bir haber Windows Phone pazarında işlerin değişebileceğini gösterdi. Sitenin

1 Ocak 2014 Çarşamba

Samsung Note 3 düşürme testi ve değerlendirmesi




Samsung Note 3 son dönemin en güçlü donanıma sahip telefonları arasında yer alıyor. Özellikle büyük ekranı ile dikkat çekiyor ve 3 GB Ram ile performansını ortaya koyuyor. Şimdi ise bu  güçlü telefonun düşürme testini değerlendirelim ve izleyelim...

Arka kapağın deri olmasının dayanıklılık yönünde işe yaradığı görülüyor. Köşeleri arka kapağı kadar sağlam olmasa da kırılmayacak kadar dayanıklı

Windows Phone 8 Lumia 920 Hacklendi




Çıktığı zamandan beri hackerları uğraştıran Windows Phone 8 işletim sistemi sonunda hacklendi. Sinestd adlı bir firma hack işleminin yapılabileceğini belirtti. Daha sonra Nokia Lumia 920 gibi güçlü bir model üzerinde hack işlemini gerçekleştiren bir hacker hack işlemi ile ilgili bir video da hazırladı.


Videoda Hack işleminin İPhone'lar üzerinde yapılan JailBreak işlemine benzediği görülüyor.

3 Milyon LG G2 satıldı




Bir süredir satış rakamları hakkında çeşitli söylentiler dolaşan LG G2 modelinin satış rakamları LG tarafından açıklandı. Söylentileri sonlandırmayı hedefleyen LG rakipleri karşısında beklenen başarıyı göstermediğini de ortaya koymuş oldu.

Birçok markadan başarılı olsa da Samsung S4 ve HTC One gibi modeller ile karşılaştırınca yeterince iyi satış yapılmadığı görülüyor.
Blogger tarafından desteklenmektedir.