24 Mayıs 2014 Cumartesi

Nokia X+ ve XL modelleri satışa çıktı

Nokia'nın ilk Android telefonlarından Nokia X geçtiğimiz ay Türkiye de satışa çıkmıştı. Şimdi ise diğerleri satışa çıktı. Fiyatları diğerlerine oranla biraz fazla ancak daha başarılı oldukları ortada.





Cihazların özelliklerine daha önceden bahsetmiştim. Ama tekrardan bahsetmek istiyorum.

Nokia X+ Özellikler
-Android 4.4
-Çift SIM
-4.0 inç boyunda IPS LCD ekran
-32 GB Kadar artırılabilen 4 GB

İran da Instagram neden yasaklandı

Dün gelen bir açıklama ile birlikte Instagram uygulaması yasaklandı. Çok tartışılacak olan gelişme ise herkesi şaşırttı. Peki bu yasaklamaları temel nedeni ne? Biraz araştırdım...






Yaptığım küçük araştırma sonucu yasaklamanın temel nedenini öğrendim. Başlıca sebepleri aşağıda açıklaması ile sıraladım.

- Kullanıcı gizliliği
Yasaklamanın en temel nedeninin kullanıcı gizliliği olduğu genel

Rise kod adlı Lumia 530 geliyor

Nokia'nın çalışmaları durmak bilmiyor. Microsoft satın alması hiç olmamış gibi aralıksız çalışmalar devam ediyor. Zira yepyeni bir Lumia geliyor.






Nokia'nın en alt seviye Lumia telefonu olan Lumia 520 modelinin yenisi geliyor. Rise yani yükselmek kod adlı cihaz @evleaks sızıntısına göre Lumia 530 adını taşıyor.

Cihaz hakkında henüz detaylı bir bilgi yok. Ancak ilerleyen dönemlerde daha

23 Mayıs 2014 Cuma

Samsung Galaxy S4 pil ömrünü arttırma nasıl yapılır?

Son gelen Android 4.4 güncellemesi ile bazı kullanıcılar Galaxy S4 modelinin çok fazla pil harcadığını belirtti. Şimdi bu kullanıcılar için önerilerimi listeleyeceğim. Her uyarımı dikkate almanızı öneririm. Zira bu konuda uzun zaman çalışmalar yaptım.






Samsung Galaxy S4 pil ömrünü arttırmak için öneriler
- Canlı duvar kağıtları kullanmayın.
- Ana ekran sayısını düşük tutun.
- Gereksiz Widget

LINE ile sevdiklerinize ücretsiz internet hediye edin!

Dünyanın önde gelen mobil platformu LINE, 50MB ücretsiz internet olanağı sağlayarak kullanıcılarının iletişim olanaklarını artırmalarına ve birbirleriyle dayanışmalarına katkıda bulunuyor.  Mesajlaşma, yüksek kalitede sesli ve görüntülü arama, sesli mesaj, fotoğraf ve lokasyon göndermeyi bir arada ve ücretsiz sunan LINE, kullanıcılarına 50 MB’lık interneti ücretsiz sunmakla kalmıyor, aynı zamanda

22 Mayıs 2014 Perşembe

Günün oyunu: 4444

Bugün günün oyununda 4444 oyununa yer vermek istedim. Önceki gün tanıştığım ve denediğim oyunu çok beğendim ve günün oyununda sizinle paylaşmak istedim. İlginç ve bir o kadar da eğlenceli olan oyun iyi vakit geçirmeye yardımcı oluyor.







Oyun nasıl oynanır?
Aynı renkli kareleri bir araya getirme amacı ile farklı renkteki kareleri eliyorsunuz.

İpuçları
- Karışık renkli kareleri koyacağınız

Sony Xperia Z, ZL, ZR ve Tablet Z Android 4.4 güncellemesi nasıl yapılır?


Sony Xperia Z, ZL, Zr ve Tablet Z için Android 4.4 KitKat güncellemesi yayınlandı. Güncelleme getirdiği yenilikler ile birlikte kullanım kolaylıkları da getirdi. Pek bu güncellemeyi nasıl yapmalıyız?..






Güncelleme öncesi uyarılar

- Güncelleme öncesi kesintisiz bir kablosuz bağlantıya sahip olun. Mümkün ise Wifi tercih edin.

- Güncelleme öncesi cihazda en az %50 batarya bulundurun. Aksi

21 Mayıs 2014 Çarşamba

Çin hükümeti Windows 8 işletim sistemini yasakladı

Bugün itibari ile Çin hükumeti Windows 8'i yasakladı. Ülke genelinde uygulanmayacak gibi görünen yasak, şimdilik sadece devlete ait bilgisayarlarda uygulanacak.





Yasağın nedeni henüz açıklanmadı. Ancak Amerikan üretimi bu sistemin yasaklanma nedeninin güvenlik olduğu düşünülüyor. Özellikle son dönemde ortaya çıkan dinlemeler ve casus yazılımların Çin hükümetini bunu yapmaya ittiği düşünülüyor

Samsung Note 4 (N910) 5.7 inç Quad-HD ekran ile geliyor

Yeni bir sızıntı Galaxy Note 4 modelinin ekranının Quad-HD olacağını gösterdi. Galaxy S5 Prime modeli ile aynı ekrana sahip olacak cihazın özelliklerinden ise henüz haber yok.





Note 4 modelinin S5 Prime modeli ile aynı özelliklere sahip olacağı konuşuluyor. Sadece farklı ekran boyutları ve S-Pen desteği dışında birebir aynı olacak cihazların tasarımları da çok merak ediliyor.

Zira geçmişte

Samsung Galaxy S5 Active sızdırıldı (Özellikler, Benchmark, Video)

Samsung Galaxy S5 Active uzun zamandır beklenen Samsung modelleri arasında yer alıyor. Özellikle S5 tanıtımından sonra özellikleri tam bir merak konusun olan cihazın ilk sızıntısı geldi. Hemde iki video ile.






Videodaki S5 Active modelinde S5 modelinde yer alan kalp atım sensörü yer alıyor. Ekran boyutu olarak yakın olduğunu gördüğüm cihazda 2 GB Ram, 16 GB Hafıza, Snapdragon 801 işleci gibi

20 Mayıs 2014 Salı

Nokia X2 daha iyi işlemci ve Windows home tuşu ile geliyor

Nokia X modeli geçtiğimiz aylarda büyük bir coşku ile tanıtılmıştı. Nokia'nın ilk Android cihazı olması nedeni ile pek fazla özelliğe sahip olmayan cihaz beğenilmemişti. Ancak Nokia, X2 modeli ile daha iyi bir çıkış yapabilir.





Ortaya çıkan görsel ve Benchmark sonuçları Nokia X2 işlemcisi hakkında fikirler veriyor. Ayrıca cihaza eklenen home tuşunun Windows logosuna sahip olması kafaları

Microsoft Surface Pro 3 duyurldu



Microsoft NewYok'ta gerçekleştirdiği etkinlikte Surface Pro 3 tabletini duyurdu. Daha hafif, daha hızlı ve daha güçlü cihaz, önceki modellerden çok daha iyi bir kullanım sunacak gibi görünüyor.






12 inç ekran boyutu ve 800 g ağırlık ile oldukça başarılı bir yapı sergilemesi, İntel i3, i5 ve i7 işlemci opsiyonları ile gelecek. Farklı işlemciler, daha uygun veya aksine daha pahalılığı

Twitter SoundCloud satın alması gerçekleşebilir

Twitter geçtiğimiz yıl Twitter Music servisi girişiminde bulunmuş, ancak beklediğini alamayınca sistemi kapatmıştı. Ancak Twitter müzik sevdasından vazgeçecek gibi görünmüyor ki SoundCloud servisinin peşinde olduğuna yönelik haberler konuşuluyor.






Söylenene göre Twitter SoundCloud servisine talip olmuş. Gelen haberin kaynağı ise yine Twitter (ancak ben kaynağa ulaşamadım) olduğu söyleniyor.

19 Mayıs 2014 Pazartesi

Facebook Kapak fotoğrafları artık gizlenebiliyor

Bugün fark ettiğim bir Facebook yeniliğini sizler ile paylaşmak istiyorum. Facebook kapak fotoğrafları artık gizlenebiliyor. "Herkese açık" yerine "Arkadaşlar", "Özel" yapabiliyorsunuz. Ama küçük bir şart var...






gizleme işlemi normal fotoğraflarda olduğu gibi değiştirilebiliyor. Ancak tek bir sorun var o da kullanılan kapak fotoğrafının gizlenememesi. Yani daha önce kullanıp değiştirdiğiniz

Youtube Twitch satın alması gündemde


Bugün ortaya çıkan yeni bir söylenti neticesinde bu haberleri duymaya başladık. Söylenene göre Youtube Twitch sitesini alıp kendi bünyesine katmak hatta Youtube'a dahil etmek istiyor.



Gelen söylentilere göre 1 Milyar dolar karşılığı satın alma gerçekleşmiş, ancak resmi bir açıklama olmaması bu bu durumun kesin olmasına engel oluyor.

Oyun yayınları ile meşhur olan Twich.tv ise bir zamanlar

Flappy Bird yapımcısı Dong Nguyen yeni bir oyun yapıyor

Flappy Bird oyunu ile tüm dünyada konuşulan Dong Nguyen yepyeni bir oyun ile geri dönüyor. Flappy bird oyununda olduğu gibi yine düşük seviye, piksel tarzı grafikleri geliştirilen uygulama ile Flappy Bird oyununu unutturacağına inanıyor.






Nguyen'in binadan binaya atlayan adam olarak tanımladığı yeni oyun, ilk bakışta Flappy bird oyununa benziyor. Görsel olarak daha iyi renklerin kullanıldığı

18 Mayıs 2014 Pazar

Günün oyunu: Bamba

Günün oyununda bugün Bamba var. Eğlenceli ve bir o kadar da zorlu olan uygulama çok iyi vakit geçirme olanağı sunuyor. Anca ben şahsen çok zor olduğunu düşünüyorum.




Nasıl oynanır?
Oyunu açın. Gelen bölümlerden birini şeçin ve başlayın. Ekrana dokunarak hokkabası kontrol edin ve denge durmasını sağlayın. Tabi yapabilirseniz.

İpuçları
- Ani hareket yapmayın. Parmağınızı yavaşça hareket ettirin

iPhone kilit ekranına iletişim bilgileri ekleme (Acil Durumlar için)

Birçok insan eşyalarını kaybediyor. Özellikle cüzdan kaybolmalarında içerisinde kimlik yada benzer bir bilgi kaynağı cüzdanın sizlere ulaştırılabilmesine olanak sağlıyor. İşte bu durumu iPhone cihazınız için de uygulayabiliyoruz. Nasıl mı?...






Bunun gibi durumlar için bir uygulama geliştirilmiş. ICE (In Case of Emergency) adlı uygulama kilit ekranına iletişim bilgileri eklemenize, kartvizit

En iyi Android Tarayıcı (Browser) uygulamaları

Bugün sizlere kendi deneyimlerim doğrultusunda en iyi Android tarayıcı uygulamalarını sıralamaya çalıştım. Sıralamada hız, performans ve kullanım kolaylıklarına göre en başarılı uygulamaları belirledim. 





NOT: Uygulamalar hakkında yorumlarınızı da bekliyorum. Tüm uygulamaları kendi telefonum olan Samsung Galaxy Mini 2 (Android 4.2.2 JB) modelinde denedim.

- Next Browser (Performans [En Hızlı

17 Mayıs 2014 Cumartesi

LG G Flex 2 modeli 2015 de geliyor

LG G Flex modeli kavisli yapısı ve az da olsa bükülme yeteneği ile büyük bir kitle tarafından beğeni kazanmış. Hatta beklenenin üzerinde satış yapılmıştı. Şimdi ise @evleaks cihazın Q1-2015 etkinliğinde tanıtılacağını belirtti.





Ayrıca yapılan paylaşımda plastik yerine daha iyi bir kasa olacağı ve daha güçlü özelliklere sahip olacağı belirtiliyor. Cihazın tahmin ettiğim özelliklerini ise

16 Mayıs 2014 Cuma

Samsung Galaxy S5 Pil ömrünü arttırmanın yolları

Samsung Galaxy S5 satışa çıktığından beri, birçok kullanıcı pil konusunda sıkıntılarını dile getirdi. Şimdi sizlere bu sorunun çözümünü anlatmaya çalışacağım.





Aslında yazacaklarım, genel olarak bilmeniz gereken özellikler arasında yer alıyor. Ama kimilerinin dikkat etmediği yada önemsemediği kısımlar olabiliyor. Şimdi bunlardan söz edelim.

- Güç Koruma Modu
Güç koruma modu cihazda orijinal

Windows Phone 8.1 Ekran görüntüsü nasıl alınır?

Windows Phone 8.1 güncellemesi ile ekran görüntüsü alımında tuş kombinasyonu değiştirildi. Yeni sistemde ekran görüntüsü almak için ise...




aşağıdaki görselde göreceğiniz üzere ses arttırma ve güç tuşlarına aynı anda basmanız gerekiyor. İşlem bu kadar.




Eski sistemde ise Windows ve güç tuşlarına bastığımızda ekran görüntüsü alabiliyorduk. Yeni sistem çok daha pratik görülüyor ve ekran

HTC One Mini 2 Türkiye fiyatı

HTC One Mini 2 dün küçük bir etkinlik ile tanıtıldı. 13 MP kamerası ile dikkat çeken cihazın fiyatı ise tam bir merak konusu.





Cihazın fiyatı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı ve bir süre de yapılmayacak gibi görünüyor. Ancak genel olarak cihazın fiyatını yayınlayanlar da oldu. Avrupa için tahmin edilen fiyatın 470 € olduğu görüldü.

Her ne kadar abisinden düşük bir fiyata sahip

15 Mayıs 2014 Perşembe

HTC One Mini 2 vs Sony Xperia Z1 Compact karşılaştırma


HTC One Mini 2 modelini karşılaştırmaya devam ediyorum.Cihaz ilk karşılaştırmada Moto G ile rekabet etmiş ve galip gelmişti. Şimdi ise diğer bir rakibi Xperia Z1 Compact ile karşılaştıracağım. Bakalım hangi cihaz daha başarılı özelliklere sahip.





DONANIM
HTC One Mini 2 başarılı özellikleri
- 128 GB Harici SD kart
Sony Xperia Z1 Compact başarılı özellikleri
- 2.2 Ghz işlemci hızı
- Snapdragon

Xiaomi Mi Pad duyuruldu

Xiaomi bugün ilk tabletini duyurdu. Cihaz 7.9 inç ekranı ile tam bir fiyat/performans tableti olarak karşımıza çıkıyor.





Xiaomi Mi Pad özellikleri
- Android 4.4 KitKat
- Nvidia Tegra K1 işlemci
- 2.2 Ghz 4+1 çekirdekli işlemci
- 2 GB Ram
- 16 GB Hafıza
- 8 MP arka ve 5 MP ön kamera
- 6700 mAh batarya

Özelliklerine bakıldığında çok başarılı olduğu görülen cihaz 240 $ dolaylarındaki fiyatıyla

HTC One Mini 2 vs Motorola Moto G karşılaştırma

Bugün tanıtılan HTC One Mini 2 modelini diğer rakipleri ile karşılaştırıyorum. İlk olarak Motorola Moto G modelini tercih ettim, daha sonra Xperia Z1 Compact ve diğer rakipleri ile karşılaştırmalar da yapacağım.




DONANIM
HTC One Mini 2 başarılı özellikleri
- 128 GB Harici SD Kart desteği
- 2110 mAh batarya
Motorola Moto G başarılı özellikleri
- 8 GB Hafıza seçeneği
Ortak özellikler
- 16 GB

14 Mayıs 2014 Çarşamba

Motorola Moto E ile tanışın (Resimler, özellikler ve değerlendirme)

Motorola Moto E modeli geçişte bahsettiğimiz üzere 13 Mayıstaki etkinlikte, yani dün tanıtıldı. Çok güçlü olmasa da iyi satış yapacak gibi görünüyor.





Motorola Moto E Resimler


Moto E renkli arka kapaklar




Moto E arka iç




Moto E ön


Motorola Moto E özellikler
- 4.3 inç 540x960px Corning Gorilla Glass 3 Ekran
- 5 MP Kamera
- 1 GB Ram
- 4 GB Hafıza + 32 GB Micro SD desteği
- 1.2 Ghz

12 Mayıs 2014 Pazartesi

Mavi ve Kırmızı Renkli HTC One M8 sızdırıldı

HTC M8 modelinin başka renkler ile duyurulacağı uzun zamandır  konuşuluyordu. Nihayet cihazın mavi ve kırmızı renkleri ortaya çıktı.






One M8'in Mavi ve Kırmızı renklerinin geleceği söyleniyordu. Mavi renkli model ilk olarak sızdırıldı ve hemen ardından kırmızı renkli model ortaya çıktı. Bu modellerin ne zaman piyasaya çıkacağı konusunda henüz bilgi yok ancak uzun sürmeyeceğini düşünüyorum.

Cortana için Türkçe dil desteği geliyor

Microsoft'un WP 8.1 güncellemesi ile duyurduğu mobil sanal asistan Cortana için Türkçe dil desteği yakın zaman içerisinde gelebilir.






Microsoft yeni bir uygulama başlatmış. Windows Phone sitesinde başlatılan anket ile Cortana için Türkçe dil desteği gelsin mi? sorusu soruluyor. Eğer hedeflenen sayıya ulaşılırsa Microsoft, Cortana için Türkçe dil desteği çalışmalarını başlatacak ve kısa süre

Türkiye'nin ilk sosyal haber sitesi ile tanışın

Hürriyet Türkiye'nin en çok ziyaret edilen haber sitesi olmasına karşın gelişimine devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda tasarımında yenilik gerçekleştiren site büyük bir projeyi gerçekleştiriyor.





Facebook, Tiwtter yada diğer sosyal medya sitelerinde gördüğümüz tasarım haber formatına uyarlanarak site sosyal bir haber sitesine dönüştü. Üyelere için özel olarak hazırlanan bu yapı ile her kullanıcı

11 Mayıs 2014 Pazar

Samsung tasarımcı değişikliğine gitti

Tasarımcı değişikliği biraz tuhaf gelse de durum aynen böyle. Samsung bir süredir rakiplerine karşı iyi bir tasarım geliştiremeyen tasarımcısını görevden aldı.





Samsung'un ürettiği Plastik kasalı cihazlar uzun zamandır eleştiriliyor. Özellikle yanlardaki parlak bölümün kısa sürede deforme olmasının (Bu sorun benim kullandığım Galaxy Mini 2 modelinde de oldu ve bende tamamını soydum ve yanları

10 Mayıs 2014 Cumartesi

Nokia X için yeni bir güncelleme yayında

Nokia X için çok ciddi olmasa da iyileştirmeler içeren yeni bir güncelleme yayınlandı. Nokia X modelin gelen yeni sürüm ile birlikte cihazınıza yeni uygulamalar da ekleniyor.





1.1.2.2 numaralı güncelleme ile cihazınıza OneDrive ve Contact Transfer uygulamaları ekleniyor. Android uygulamaları ile dolu Nokia Store uygulaması da birçok yenilikle birlikte geliyor.

Güncelleme şu anda yayınlanmış

Günün Oyunu: IMPOSSIBLE ROAD

Günün oyununda bugün IMPOSSIBLE ROAD uygulaması yer alıyor. Mobil de en çok sevilen ve yakın zaman önce Android için de yayınlanan uygulama iOS üzerinde milyonlarca kullanıcı tarafından sevilerek oynanıyor.






Oyun nasıl oynanır?
Oyun çok basit. Tek yapmanız gereken oyun açıldığında ekranı aşağı kaydırmak ve ilerlemek. İlerlerken sensörler ile dönüş yapabilirsiniz. Çok kolay ve stres gideren

Motorola Moto E Siyah, Sarı ve Turkuaz renkleri sızdırıldı

Motorolanın 13 Mayıs yani 3 gün sonra tanıtması beklenen Moto E modelinin Siyah, Sarı ve Turkuaz renkleri sızdırıldı.






Motorolanın Moto G modeline benzer özellikler sunan ve daha uygun fiyatlı olacağı öne sürülen Cihazı Moto E nin 13 Kasımdaki etkinlikte tanıtılacağını buradaki adreste sizlerle paylaşmıştım. Bugün ise @evleaks tarafından cihazın Sarı ve Turkuaz renkli basın fotoğrafları

9 Mayıs 2014 Cuma

B2 kod adlı HTC J Butterfly modeli sızdırıldı

HTC'nin orta seviye yeni telefonu B2 sızdırıldı. Cihazın adı hakkında henüz hiçbir bilgiye sahip olmasak da tahmini özelliklerini eklemeye çalıştım.





Cihaza baktığımızda temelde eski tasarımlara benzer bir yapı sergilese de yepyeni bir tasarıma geçildiği görülüyor. Genel olarak iPhone 5 modelinde olduğu gibi ince ve uzun ekran yapısı tercih edilmiş gibi görünüyor.



Cihazda olacağını

8 Mayıs 2014 Perşembe

Samsung Galaxy S3 ve S3 Mini için Android 4.4 gelmeyecek (Resmi Açıklama)

Samsung'un Galaxy S3 ve S3 Mini modellerinin Android 4.4 güncellemesi hakkındaki karar kesinleşti.





Geçtiğimiz hafta Galaxy S3 modelinin 2 GB olan sürümünün Android 4.4 güncellemesinin dağıtılmaya başlandığını belirtmiştik. Ancak 1 GB olan sürüm hakkında bilgi sahibi değildik ve resmi açıklama bekliyorduk. Nihayet Samsung konuya açıklık getirdi ve güncellemenin iki model içinde

Modüler TV, PC, Akıllı saat ve daha fazlası geliyor (Hello Industry!)

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl Google tarafından destek verilen Modüler Telefon projesi yeni yeni meyvelerini vermeye başladı. Sırada ise Modüler televizyon ve diğer aygıtlar geliyor.





Phonebloks tarafından yayınlanan videoda sektörün sadece telefon değil, tüm cihazlar için uygulanmasından söz ediliyor. Özellikle Televizyonlar, Bilgisayarlar gibi alanlarda gerekli olan sistemin Akıllı

Sony Xperia ZL2 ile tanışın (Özellikler, video ve değerlendirme)

Sony yeni telefonlarını tanıtmaya devam ediyor. Son olarak tanıttığı Xperia Z2, Z2 tablet ve M2 modellerinin ardından Xperia ZL2 modelini duyurdu.





Sony Xperia Z modelini türevlerinden biri olan ZL serisinin ikinci modeli Japonya'da tanıtıldı. Xperia Z2 ile benzer özellikler gösteren telefon biraz daha küçük ekranı, daha büyük ön kamerası ve daha ağır kasası ile dikkat çekiyor. Genel olarak

Twitter ana sayfa yenilendi

Bir süredir Arayüz çalışmalarına devam eden Twitter ana sayfa görünümünde yeni bir değişiklik gerçekleştirdi.





Eski ana sayfada arkadaş önerileri yada orijinal adı ile "Kimi takip etmeli" bölümü gündemin hemen altında yer alıyor, paylaşımlar ise sağ kısımda geniş şekilde bulunuyordu. Bu formda iken arka planda öne çıkıyordu.

Yenilenen ana sayfada da göreceğiniz üzre arkadaş önerileri sağ

LG L70 vs General Mobile Discovery karşılaştırma

Bir okuyucumun isteği üzerine LG'nin yeni orta seviye akıllı telefonu LG L70 modelini General Mobile Discovery modeli ile karşılaştırdım. Çok zorlu bir karşılaştırma olmadı. Zaten kazanan belli gibiydi.






LG L70 vs General Mobile Discovery karşılaştırma
DONANIM
LG L70 başarılı özellikleri
- Android 4.4
- 2040 mAh batarya
General Mobile Discovery başarılı özellikleri
- 4 Çekirdek işlemci
- 4/

7 Mayıs 2014 Çarşamba

Nokia Lumia 930 vs Nokia Lumia 1520 karşılaştırma

Nokia'nın en iyi iki telefonu Lumia 930 ve Lumia 1520 modellerini karşılaştırıyoruz. İki modelde çok başarılı özelliklere sahip, peki iki modelden hangisi daha başarılı? Yazının devamında bu soruyu yanıtını bulacaksınız.





Nokia Lumia 930 vs Nokia Lumia 1520
DONANIM
Nokia Lumia 930 başarılı özellikleri
- Windows Phone 8.1
Nokia Lumia 1520 başarılı özellikleri
- 64 GB Harici hafıza
- 3400 mAh

Samsung Galaxy S5 Dx (SM-G800) geliyor

Samsung'un son amiral gemisi Galaxy S5'in mini modeli sızdırıldı, ancak farklı bir isimle. Sızdırılan görselde Galaxy S5 Dx adlı bir model yer alıyor ve yeni Mini modelinin bu isimle adlandırılacağı söyleniyor.








Henüz konu ile ilgili resmi bir bilgi bulunmaması nedeni ile cihazın mini modeli olabileceği hakkında söylentiler ortaya çıktı. Galaxy S5 Neo yada Galaxy S5 Mini adları geçtiğimiz

6 Mayıs 2014 Salı

Microsoft Surface Mini geliyor

Bugünlerde Microsoft tarafından dağıtılan bir etkinlik davetiyesi yeni bir Surface tabletin geleceği söylentilerini ortaya çıkardı.





Davetiyede yer alan küçük toplantı ibaresi Surface Mini tabletin gelebileceğini düşündürdü. Küçük boyuttaki tabletlerde Windows kullanma fikri biraz karışık görünse de çok mantıklı olabilir.



Microsoft Surface ibareli küçük etkinlik denilen etkinliği

5 Mayıs 2014 Pazartesi

Samsung Galaxy K Zoom Türkiye fiyatı

Galaxy S4 Zoom'un yenisi Galaxy K Zoom modelinin fiyatı ortaya çıktı. Almanya için ortaya çıkan fiyat ile cihazın değeri belli oldu. 





Cihazın Almanya için 519 Euro (€) fiyat ile satışa çıktığı söylendi. Güçlü özelliklere sahip cihazın fiyatı çok ideal göründü bana. Cihazın şimdilik 1500 TL dolaylarında bir fiyat ile satışa çıkması bekleniyor.

Ancak tam fiyat ve çıkış tarihi henüz belli

Samsung Note 3 Neo için iki yeni renk seçeneği

Samsung Note 3 modelinin mini versiyonu Note 3 Neo modelinin Kırmızı ve Pembe renkli modelleri ortaya çıktı.





Note 3 Neo modeli, Note 3 kadar güçlü olmasa da onu aratacak gibi görünmüyor. Hızlı işlemcisi ve güçlü tasarımı çok güçlü olan telefon iki yeni renk seçeneği ile daha da güçlenecek gibi görünüyor.

Kırmızı ve Pembe renkli modeller bir Samsung sitesinde ortaya çıktı. Üretilecek Kırmızı

4 Mayıs 2014 Pazar

HTC One Mini 2 Basın görseli sızdırıldı

HTC One Mini 2 basın görseli @evleaks tarafından sızdırıldı. Cihazın M8 modelindeki iki arka kameraya sahip olmaması ve tasarımı çok dikkat çekiyor. 





Görselde cihazın M8 modelinde olduğu gibi 3 renk ile geleceği görülüyor. Özellikle M8 modeli ile benzerliği çok dikkat çekiyor. Zira One Mini ile One modelleri arasındakinden çok daha fazla benzerlik bulunuyor.

Cihaz görselinde dikkatimi en

Günün Oyunu: Paperama

Paperama ile kağıt katlama sanatını öğrenin. Hem eğitici hemde öğretici yapıya sahip uygulama yeni olmasına karşın çok sayıda kullanıcıya sahip.





Kağıt katlamayı sever misiniz? Özellikle Tangram seven kullanıcılara önereceğim Paperama uygulaması hem eğlenceli hemde çok iyi zeka gelişimi sağlıyor.

Nasıl oynanır?
Oyunda size bir kağıt verilecek, kağıdın üzerinde de bir şekil yer alacak. Siz

3 Mayıs 2014 Cumartesi

"Yapay Zeka insanlığın sonunu getirebilir"

Dünyanın bilinen en zeki ve ünlü fizikçilerinden biri olan Stephen Hawking yapay zeka hakkında açıklamalarda bulundu. Ünlü fizikçi İngiliz Independent gazetesi için yayınladığı makalede yapay zekanın beklenmeyen sonuçlar ortaya çıkarabileceğini belirtti.





Hawking açıklamasında “Yapay zeka araştırmaları büyük bir hızla devam ediyor. Son dönemde kendi kendini süren otomobiller, bilgi

2 Mayıs 2014 Cuma

Günün oyunu: GYRO

GYRO uygulaması sizlere renkler konusunda yeni fikirler veriyor. Uygulamada tek yapmanız gereken ortada daireyi döndürerek bir renkli topu aynı renkteki bir renkli top ile eşleştirmek.




Oyun nasıl oynanır?
Ortada ki daireyi döndürerek daire üzerindeki renkleri topların ki ile eşleştirerek oyunda ilerleyin. Oyunda faklı bölümler var. Normal bölümü bir süre oynadıktan sonra diğer bölümler da

1 Mayıs 2014 Perşembe

Galaxy S3 Android 4.4 Güncellemesi nasıl yapılır?

Uzun zamandır beklenen ve kullanıcılarını merakta bıraktıran Samsung Galaxy S3 Android 4.4 güncellemesinin dağıtımına Amerika da başlandı. Güncelleme çok yakında ülkemize gelecek, peki güncellemeyi nasıl yapacağız? detaylar yazının devamında...






Güncellemenin Ülkemize ulaşmasının bir aya kadar süreceğini düşünüyorum. Yani Mayıs sonları ile Haziran başlarında güncelleme cihazınıza ulaşacaktır

Go Launcher 5.0 büyük özellikler ile geliyor

Android dünyasının en büyük Launcher uygulamalarından biri olan Go Launcher 3. yılına özel yenilikçi anlayışı ile 5.0 sürümünü tanıtmaya hazırlanıyor.






Android için geliştirilen en eski Launcher uygulamalarından biri olan Go Launcher 5.0 sürümü ile çok şey değiştirecek gibi görünüyor. Go Developer Team yayınladığı yeni video ile Go Launcher 5.0 sürümü ile ilgili fikirler veriyor.

iPhone 6 kalıbı sızdırıldı

iPhone 6 hakkında sızıntılar bitmek bilmiyor.  İşte bu sızıntılardan biri bize iPhone 6 modelinin nasıl olacağı hakkında çok ilginç fikirler verdi.





Fotoğraflarda en çok dikkat çeken Home tuşunun fiziksel olarak olmaması. Ben Home tuşunun tamamen kaldırıldığını düşünmüyorum. büyük olasılıkla dokunmatik bir hale geldi ve fiziksel formundan kurtuldu. Zaten fiziksel tuş çok dayanıklı değildi ve

Günün Oyunu: Into the Dead

Zombilerden kaçmak hiç bu kadar zevkli olmamıştı. Eğlenceli ve bir o kadar da korkunç Into the Dead günün uygulaması olarak karşınızda.






Into the Dead uygulaması bir koşu oyunudur. Ancak diğer koşu oyunlarından farkı birşeyden kaçmak yerine onlara yakalanmadan onlara doğru ilerlemek. Yani zombilerin üzerine doğru koşacak ama onlara yaklaşmadan ilerleyeceksiniz.

Oyun nasıl oynanır?
Oyunu

Motorola Moto E tanıtım tarihi netleşti

Motorola 13 Mayıs için bir etkinlik davetiyesi yayınladı. Etkinlikte tanıtılacak cihazın Moto E modeli olması bekleniyor.





Motorola Moto E modeli ben fazla söz etmemiş olsamda uzun süredir teknoloji dünyasında konuşulan bir cihaz. Özellikle Motorola'nın Lenovo ya satılması sonra duyurulacak ilk cihaz olması nedeni ile oldukça merak ediliyor, cihazın Moto X yada Moto G modellerine oranla

LG L70 modeli Türkiye de satışa sunuldu

LG'nin en son duyurulan orta seviye cihazlarından L70 modelinin Türkiye de satışına başlandı.





Cihaz ilk olarak Turkcell taşıyıcısı ve birkaç ünlü teknoloji mağazası tarafında satışa sunuldu. Kısa sürede tüm mağazalarda yerini alacağı belirtiliyor. Cihaz şimdilik Turkcell ile oldukça avantajlı bir fiyattan satılıyor.

Online olarak Turkcell sitesinden  39,99 fiyata 24 ay taksit ile satılıyor.
Blogger tarafından desteklenmektedir.