30 Haziran 2014 Pazartesi

Photoshopta Menü Yapma Dersi Webmaster 2014

Slm photoshop sevenleri sizlere bu dersimizde Photoshopta Menü nasıl yapılır onun üzerinde duracağız. Photoshopta Menü Yapma dersi ardından sizlerde rahatlıkla photoshopta menüler oluşturabileceksiniz.

1. Sizin istediğiniz büyüklükle bir yeni belgenin yukarısına açın ve renk arka planı doldurun bu yüzden siyah beyaz unsurun arasında ayrımı görmelisiniz
#272727

2.CBir yeni tabakası (m) dikdörtgen biçiminde büyük çadır aracı alıp sizin istediğiniz büyüklük sizin menüyle bir beyaz dikdörtgeni sürüklediği reate



3. Dikdörtgenin tabaka tarz pannelini açıp (öndeğer olarak dinlenmeyi terk et) şu değişimleri uygulayın:

Iç gölge:
Blendmode: Normal
Donukluk: 55%
Kızarın: Siyah
Büyüklük: 5px
Eğim kapla:
Donukluk: 75%
Eğim:
Yansıttı:
Açı: 90



4. Bir yeni tabakayı yaratıp (u) rounded dikdörtgen aracı seçin.



5pxe köşe yarıçabı kurup bir dikdörtgeni sürükle 3 ya da 4px daha küçükün hakkında son adımda hemen yaptık



5. O tabakanın takip eden tabaka tarzlarını modifiye edin:

Iç gölge:
Blendmode: Normal
Kızarın:Beyaz
Donukluk: 50%
Disance: 1px
Büyüklük: 0px
Iç hararet:
Blendmode: Kaplayın
Donukluk: 26%
Kızarın: Siyah
Büyüklük: 8px
Eğim kapla:
Donukluk: 57%
Eğim:
Kontrol etti:
Açı: 90
Terazi: 150%
Sıvazlayın:
Büyüklük: 1px
Pozisyon: Dışarıya
Donukluk: 20%
Kızarın: Siyah



6. Gidiyoruz menünüzün çok kişiselleştirdiği farklısı alacağı onları yapan menünün ayrıntılarını ekle. Izin ver seperatorsu ekleyerek başla. Tek sıralı büyük çadır aracı alıp kur seçmeyle kesişmek için tavrı seç. Onun şekilini seçip tek sıralıyla tıklamak için rounded dikdörtgen tabaka başparmak tırnağındaki ctrl + tıklama bir 1px yükseklik çizgiyi yapmak için araç seçmede hala seçti şu güncel aynı genişliğe sahiptir rounded dikdörtgen olarak



7. Şimdi siyahla seçmenin 1px tüyle (kullanan ok anahtar ardından seçmeyi dürtükleyip beyazla onu doldurduğu bir yeni tabaka ve dolduranı yarat. 20%a tabaka donukluğu kurun



8. Alright şimdi başka seperatora ihtiyaç duyarız fakat dikey pozisyonda bu sıralarda. Ardından tek sütun büyük çadır aracı seçip üvey 6 olarak tam olarak aynı şey ol siyahla dolduran. Sağa 1pxle seçmeyi dürtükleyip beyazla doldurun.Daha sonra 20%a onun donukluğunu kurdu



9. Solda okları yaratarak (m) dikdörtgen biçiminde büyük çadır aracı seçer ve büyüklükün ardından kurduğu sabide büyüklük genişlik ve 2pxe yüksekliği kur. Bir sizin istediğiniz renk sizin okları al ve 1600%a büyültme. Okun sapesini yapmak için köşeli 3 zamanı doldur şekli gör altında



10. Okun tabaka tarz panneline girip şunları modifiye edin
Gölgeyi düşürün:

Blendmode: Normal
Donukluk: 55%
Uzaklaştırın: 1px
Büyüklük: 1px

Kopyalayıp okları yapıştırın bu yüzden biri vardır , her birde sizi dizer bir bağlantıya sahip olmak için whish



11. Bir yeni tabakayı yapıp diğerilerin üstünde onu koyun.(m) eliptik büyük çadır aracı seçip bir daireyi sürükle gibi altında ve beyazla onu doldur. Onunu seçmek için rounded dikdörtgen tabaka başparmak tırnağının biçimlendirip ctrl + vardiya sıkıştırdığı ctrl + tıklama terse ben seçme. Matbuatlar silerler beyaz daire tabakası hala seçildiği emini yap dairenin unwanted bölümünü temizle. 33%e o tabaka donukluğu kurun

Bedava Hazır Logo Bannerlar(PSD) Download 2014



Bedava Hazır Logo Bannerlar(PSD) Download 2014


INDIR


--------------------------------------------------------------------



INDIR

Süper Pro Dark Orbs Style for Photoshop 2014

Süper Pro Dark Orbs Style for Photoshop 2014

Modifiye Arabaya Karbon Filtre Kaput Yapma Photoshop

Photoshop Modifiye dersimizde Bir lexusa karbon fibre kaput yapacağız.

Karbon fiber kaputumuzu oluşturacağız önce.Yeni bir belge açın ve aşağıdaki değerleri girin.Sonrada maximum zoom yapın.(CTRL + 0(YANİ SIFIR))

Ardından karbon fiber desenini oluşturmak için oluşturduğumuz yeni belgenin sol üst çeyreğini Rectengular Marque tool ile seçeceğiz.Sonra gradient fill toolu seçeceğiz.Daha sonra soldan sağa dikkatlice aşağıdaki gibi boşlukları dolduracağız.sağ alt köşeyede aynı işlemi uygulayacağız.(Ama bu sefer sağdan sola olacak şekilde.)Eğer doğru yaptıysanız aşağıdaki görüntüyü elde edeceksiniz.

Carbon fiber desenindeki son adımımız ise bunu tanımlamak.Edit>Define Pattern e gidin.
İsmini Resimdiki gibi koyun(Carbon Fibre) ve ok'e basın.Artık dosyayı kaydetmeden kapatabilirsiniz.Çünkü yaptığımız işlem artık photoshopta kayıtlı durumda.

Şimdi arabamızın resimini açıyoruz.Daha sonra polygonal lasso tool ile dikkatlice arabanın stock kaputunu seçiyoruz.(yani kendinde olan orjinal kaputunu)sonra seçtiğimiz bölümü yeni bir layera kopyala yapıştır yapıyoruz.


Ardından yeni bir dosya açıyoruz.Dosyanın boyutu benim arabamın resmi 1024x768 olduğu için ben 1600x1200 yaptım.Siz de kendi resminize göre ayarlayın.



Yeni bir layer yaratın ve Edit>Fill yapın custom patterne deseninizi seçin(carbon fibre deseni) ve okeye basın.



Rectangular Marque tool ile bütün resmi seçin ve yeni bir layere kopyala yapıştır yapın.Bu yeni layer araba için fazla büyük olacak.Bu yüzden grab handles'ı kullanın ve yeni layer yerine oturacaktır.Şimdi resim aşağıdaki gibi gözükecektir.



Şimdi karbn kaputumuzun daha gerçekçi görünmesi için bütün CF layerini seçin ve Filters>Distort>Twirl e gidin.



Aşağıdaki ayarları yapın.



Şimdi beceri isteyen bölüm geliyor.CF layerdayken ctrlye basılı tutun ve carbonu ekleyeceğiniz layerin üzerine tıklayın.Ve delete'ye basın.



Şimdi layer blending modunu multiply olarak değiştirin.



Evet bitti sayılır.Son adımımız ise Carbon Fiber layerini kaput layerine flatten yapın.Ve işte karşınızda Carbon Fiber Kaputlu bir lexus duruyor.

Photoshopta Action Ekleme Resimli Anlatımlar

type='html'>

Slm arkadaşlar bu photoshop dersimizle birlikte daha önce oluşturmuş olduğumuz actionları nasıl photoshopumuza ekleriz aşama aşama göreceğiz.

Action: Action photoshopta bir resme veya yazıya eklediğimiz efekti kaydetme ve sonradan tekrar kullanma işlemidir.

Action Nasıl Kaydedilir: Photoshopta eklemiş olduğumuz actionları farklı bir yerde kullanmak için actionu download ettikten sonra yapmanız gereken tek şey ilgili klasöre kaydetmektir.

C:Program Files/Adobe/Adobe Photoshop CS2/Presets/Photoshop Actions

Birde yapılan actionları kaydederken klasörler halinde kaydederseniz (bunlar acitonda set olarak geçer) konu konu olacak şekilde karışıklığı önlemiş olursunuz.

photoshopta action ekleme

Yukarıdaki resimde 4 ile gösterilen yer actionları set haline getiren kısım.Ardından yeni bir action oluşturmak için 5 ile gösterilen kısma tıklıyoruz.

photoshopta action ekleme

Kayıt işlemini 3 ile kayıt sonlandırma şemini ise 1 ile yapıyoruz.Actionları silmek içinse isterseniz 6 ya basın isterseniz actionu çöpe sürükleyin...

Videolı Photoshop'ta Smile Yapımı İzle

Videolı Photoshop'ta Smile Yapımı İzle
Smile Yapımı

Örnek:
mesela böyle şeyler yapılabilir bakın şimdi
1- 15x15 px boyutunda arkaplanı olmuyan bi dosya açın
2- %1600 yakınlaştırın
3- pencil tool ile aşagıya koydugum resim gibi bi daire çizin
3a.resim

4- foreground renk: FFCE00 olcak ve smileyin içini boyauın

5- şimdi yüz ifadesini verelim





Photoshop Brush Kullanımı - Fırça Kullanım Dersleri

Photoshop Brush Kullanımı - Fırça Kullanım Dersleri






Photoshop Dersleri Electrifying Energy Beams / Elektrikli Sarmal

Arkadaşlar bu çalışmada gördüğünüz bu sanatçaının koluna elektirkli bir parıltı ekleyerek hoş bir efekt elde etmeye çalışacağız.
Birazda renklerle oynayarak parıltının resime tam oturmasını sağlayacağız.Çalışmanın bitmiş hali aşağıdaki gibi olacaktır.



İlk olarak, yeni bir layer oluşturun.Pen Tool (P) ile şekilde gördüğümüz spiral path ı(yol) oluşturacağız.Resimde bulunan sanatçının kolunu pen tool ile bir yılan gibi kavrayın.Path ı oluşturduktan sonra 2. adıma geçin.



Adım 2:

Brush Tool (B) seçin.Sağ tık yaparak brush penceresine ulaşın oradan resimdeki gibi sert 9 numaralı brush seçin.Hardness değerinin %100 olmasına dikkat edin.



Adım 3:

Tekrar Pen Tool u (P) seçin.Resim üzerinde sağ tıklayın ve "Stroke Path" seçeniğini seçin.Gelen pencereden "Brush" ı ve altında bulunan "Simulate Pressure" e tik koyup OK a basın..Oluşturduğumuz pathın seçtiğimiz brush ile kaplandığını göreceksiniz.



Resimdeki path a baktığımızda bazı yerlerin kolun arkasında kalması gerektiğini görüyoruz.Herhangi bir seçim aracıyla buraları seçin ve delete tuşuna basarak bu kısımları silin.





Adım 4:

Layer paletinde bulunduğumuz layere sağ tıklayarak "Blending Options" u seçin.Şimdi efektimiz için bazı ayarlar yapacağız.Bunlar için Outher Glow ve Inner Glow da bir takım değişikler yapacağız.Aşağıdaki ayarları olduğu gibi uygulayın.

Outher Glow:



Inner Glow:




Adım 5:

Bu spiral efektin bulunduğu katmana sağ tıklayın ve "Duplicate Layer" diyerek bir kopyasını oluşturun.Oluşan bu yeni katmanın Layer Efektlerini layere sağ tıklayın ve "Clear Layer Style" seçeniğini seçerek temizleyin.

Sonra Filter > Blur > Blur yolunu izleyin ve açılacak pencerede 6 px lik bir değer vererek tamam deyin.Bu biraz boğukluk verecek efektimize.Aynı katmanda spiralin kenarlarına Brush Tool (B) ile küçük küçük noktalar koyun.Brush ınız 3 - 5 px olması yeterli bu işlem için.Hata durumunda Eraser Tool ile silebilirsiniz.



Adım 6:

Bu adımda 2. bir hareket efekti vereceğiz.Bunun için Pen Tool u seçin ve Layer penceresinde Path sekmesine tıklayın.Orada daha önceden oluşturduğumuz parth bulacaksınız bir kere tıklayarak resimde gözükmesini sağlayın.Bu path ı biraz sola kaydırın ve sağ tıklayıp "Stroke Path" - " Brush " - ve "Simulate Pressure " seçin ve OK deyin.Bunu yapmadan önce brushun opacitiy sini %50 yapın ve yumuşak bir brush seçin.



Enerji ışınını tam olarak oluşturduk.Son pürüzleride halldersek sorun kalmayacak.Daha dramatic bir efekt vermek için,ana fotoğrafın bulunduğu layeri seçin."Edit - Adjusment - Curves" i seçin.Ortadaki eğriyle oynayarak.Fotoğrafa biraz karanlık ekleyin.İpin ucunu kaçırmadan yalnız. Atmosfer mavisini resminize uyarlamak için aşağıdaki dosyayı indirin ve curves klasörüne (C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS3\Presets\Curves) kopylayın.Sonra Ps de curves i açarak "Preset" bölümden bu dosyayı seçin.

Curves Dosyasını İndirmek İçin TIKLAYIN.


Adım 7:

Spiral Efektimizizin renkleri biraz kapalı olduğu için bunu Dodge Tool (O) ile açabiliriz.Dodge Tool u seçin ve yukarıdaki ayarlar menüsünden diameter of 35 pixels ve exposure set 25% olarak ayarlayın ve kapalı bulduğunuz yerleri açın.Bu işlemi 1.spiral leyerinde yapın.


Adım 8:

Son olarak efektimize biraz titrek parıltı eklemek için 1. spiral layerina CTRL basılı tutarak 1 kez tıklayın.Spiralın seçim haline geldiğini göreceksiniz.Sonra Select - Modify - Expand" ı seçin 7px değer verin.Sonra yine "Select - Modify - Feather" ( CS2 de Select - Feather )yolunu izleyin açılan pencereden 10 px (bu değer size göre değişir) bir değer verin böylelikle çalışmamızı bitirmiş olduk.
Blogger tarafından desteklenmektedir.