21 Nisan 2014 Pazartesi

Windows XP İçin Yolun Sonu


Windows firması 8 Nisan tarihinde  efsane işletim sistemi "Windows XP" için kötü bir haber niteliği taşıyan bir güncelleştirme yayınladı. Güncelleştirmenin neresi kötü ki? diyeceksiniz bana ama bu Windows XP sistemleri için en son güncelleştirme oldu. Bundan sonra ya özel şirketler ya da devlet yönetimleri XP için özel güncelleştirme alabilecek. Olan yine her zamanki gibi vatandaşa oluyor.


Windows firması 2001 tarihinde piyasaya çıkardığı XP işletimi sistemi ile çok iyi bir kullanıcı ve pazar kitlesi kazanmış ve bunun firmaya çok iyi artıları olmuştu. Ama aradan 13 yıl geçmesine karşın kullanıcılar bu işletim sisteminin peşini bırakmıyor ve daha uzun sürede bırakmayacağa benziyor. Zaman bize ne olacağını gösterecek.

Bu konu hakkında Microsoft'un düşünceleri:

"Microsoft,Windows XP için 12 yıl boyunca destek sundu. Ancak artık, bizim ve donanım ile yazılım ortaklarımızın yeni ve harika deneyimler sunabilmek için kaynaklarımızı daha yeni teknolojilere yatırma zamanımız geldi.
Bundan dolayı, Windows XP için bilgisayarınızın korunmasına yardımcı olan otomatik güncellemeler dahil teknik yardım artık sunulmamaktadır. Microsoft, Windows XP'den Microsoft Security Essentials'ın indirilebilmesini de sonlandırdı. (Microsoft Security Essentials'ı zaten yüklediyseniz sınırlı bir süre daha kötü amaçlı yazılımlara karşı bilgisayarınızı korumada imza güncellemelerini almaya devam edeceksiniz ancak Microsoft bilgisayarınızı korumaya yönelik güvenlik güncellemeleri artık sunmadığından, bu imzalar bilgisayarınızın güvenli olduğu anlamına gelmez.)
Destek sona erdiğinden, artık Windows XP'yi kullanmaya devam ederseniz, bilgisayarınız çalışır ancak güvenlik risklerine ve virüslere karşı daha korumasız hale gelebilir. Internet Explorer 8 de desteklendiğinden, Windows XP bilgisayarınız İnternet'e bağlıysa ve web'de gezinmek için Internet Explorer 8'i kullanıyorsanız, bilgisayarınızı başka tehditlere de maruz bırakıyor olabilirsiniz. Ayrıca daha çok yazılım ve donanım üreticisi, ürünlerini Windows'un daha yeni sürümlerine uygun hale getirdikçe Windows XP ile çalışmayan daha fazla uygulama ve cihazla karşılaşabilirsiniz."

İyi Günler...

Burak EKMEN

(Alıntı Değildir.)


0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.