16 Haziran 2011 Perşembe

Türk hackerlar ile yabancıların sanal savaşı!

Turks,hacker,web site,internet,security,cyber war

Anonymous adlı Uluslararası Hackerlar Topluluğu'nun Türkiye İletişim Başkanlığı'nın sitesine saldırması üzerine Türkiye'deki hackerler atağa geçti.


Cyber-Warrior'a bağlı AKINCILAR ve CW Askerleri idimli Türt hackerle grupları, başta Amerika ve Avrupa ülkeleri olmak üzere Anonymous grubuna destek veren tüm internet sitelerine siber savaş başlattığını duyurdu.

İnternete getirilmesi kararlaştırılan filtreleme paketi uygulaması sonrasında kendilerini sanal alemin savunucuları olarak tanımlayan "hacker" grubu Anonymous,"Operasyon Türkiye" adıyla duyurdukları, TİB başta olmak üzere devlet kurumlarının internet sitelerine yönelik saldırılarda bulunmuşlardı.
Bu saldırıların ardından Türk hackerlar da atağa geçti. Cyber-Warrior'a bağlı AKINCILAR ve CW Askerleri grupları, başta Amerika ve Avrupa ülkeleri olmak üzere Anonymouse grubuna destek veren tüm internet sitelerine siber savaş başlattığını duyurdu.
Şu ana kadarki en büyük saldırıyı başlattıklarını bildiren Cyber-Warrior grupları, Anonymous adlı hacker grubunun faaliyetleri sona erene kadar saldırıyı devam ettireceklerini açıkladılar.
Wikileaks'in Amerika Dışişlerine ait gizli belgeleri yayınlamasının ardından, siteye ait banka hesaplarını durduran Visa ve Paypal gibi büyük internet sitelerine yaptıkları saldırılarla sesini duyuran Anonymous, dünyanın her tarafından gönüllü kişiler tarafından oluşan bir grup olarak biliniyor.
Yaptıkları ise kişilerin bilgisayarlarının kontrolünü ele geçirip o bilgisayarlar üzerinden internet sitelerine aşırı yükleme yaparak siteleri kullanılmaz hale getirmek. Grubun internet sayfası ve grupla ilgili diğer internet sayfalarına erişim, saldırıların ardından şu an için sağlanamıyor.
Şu anda Anonymous grubunun haber sitesi olan AnonNews.org sitesinden yapılan açıklama Anonymous'un geri adım attığı yönünde. Açıklamada, Operasyon Türkiye isimli basın bildirisini yayınlamak dışında Anonymous'un saldırılarla bir ilgisinin olmadığı ve kendilerine düzenlenen saldırıların durdurulmasını istedikleri yer almaktadır
Öte yandan Türk hackerlerden yapılan açıklamada Anonymous grubunca ülkemize yapılan saldırılara Cyber Warrior olarak verdiğimiz karşılık, kendilerine hacker diyen bazı gruplarca kendileri tarafında yapılmış gibi gösterilmeye çalışılmıştır. Bazı basın organlarının da aynı hataya düştüğünü tespit etmiş bulunmaktayız.... bu grupların gerçek dışı beyanlarının aksine yapılan tüm index ve saldırılar Cyber-Warrior'a ( CW Askerleri ve Akıncılar ) aittir." ifadelerine yer verildi.
Blogger tarafından desteklenmektedir.