19 Haziran 2011 Pazar

Windows 8'den korktular!

Geliştiriciler Windows 8'den çok endişeli!

Windows 8'deki bu yenilik, birilerini kara kara düşündürüyor! İşte detaylar, beklentiler...


Windows 8'de HTML5 ve JavaScript kullanılarak uygulama geliştirilecek olması, Microsoft'un geliştirici topluluğunu adeta dehşete düşürdü.

Bu ayın başlarında tanıtılan HTML5 ve JavaScript tabanlı yeni geliştirici planı, uygulamalara yeni döşeme ara yüzü ile yeni bir görünüm kazandıracak. Ancak Ars Technica'ya göre Microsoft'un varolan geliştirme araçları için büyük zaman yatırımı yapan geliştiriciler bundan rahatsız ve endişeli. Yapımcı Peter Bright, geliştiricilerin Win32, COM, Visual Basic 6, .NET, Silverlight ve WPF gibi birçok platformda kendilerini geliştirmek için inanılmaz derecede zaman ve emek harcadıklarını söylüyor.
Ancak Microsoft ikinci başkanı Julie Larson-Green'in yeni geliştirici platformu hakkında 'HTML5 ve JavaScript tabanlı' sözlerini kullanmasının ardından bazı endişeler doğdu.

Endişeler ve daha güçlü bir platform umudu
Bright'a göre yeni immersive uygulamaları için HTML5 ve JavaScript'in kullanılacak olması, Windows geliştiricileri için rahatsızlık verici bir durum ve bu, Microsoft'un son teknolojilerini öğrenmek için sayısız saatlerini harcayan geliştiricileri ve 20 yıllık Windows geliştirme bilgisini yok saymak anlamına geliyor. Bright'a göre Visual Studio gibi inanılmaz derecede popüler ve güçlü bir geliştirme ortamı bırakılarak, daha ilkel ve basit araçlara sahip bir sisteme geçiliyor.
Microsoft'un Eylül ayında HTML5 ve JavaScript'ten daha güçlü bir platform da tanıtabilir, ancak Microsoft'un konu hakkında sessiz olması, Windows geliştirici topluluğu arasında büyük endişeler doğmasına neden oluyor...

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.