3 Mayıs 2011 Salı

Türkiye’ye özel görsel arama motoru!


iStockphoto’dan Türkiye’ye özel görsel arama motoru teknolojisi.
KANADA - iStockphoto bugün, yedi milyonu aşkın...
kişiden oluşan bir uluslararası müşteri tabanının kusursuz stok imajını, video ya da ses dosyalarını eskisinden çok daha hızlı ve kolay bir şekilde bulmasına yardımcı olmak üzere tasarlanan kişiye özel yeni bir araştırma algoritmasının uygulanacağını duyurdu. iStockphoto'nun sağlam arama motorunun arka planında çalışan yeni algoritma, kullanıcının dilini ve bulunduğu yeri dikkate alarak sonuçları buna göre öncelik sırasına diziyor.

Yerel olarak uygun arama ile belirli bir konuda arama yapan kullanıcılar, dünyanın başka yerlerinden arama yapan kullanıcılarla eşit sayıda dosya görecek fakat bu sonuçların sıralaması farklı olacak. Sözgelimi İngiltere’den bir kullanıcı “money” (para) için bir arama yaparsa, gösterilecek ilk sonuçlar büyük olasılıkla İngiliz Sterlini, Euro ve bir çuval altın ya da uluslararası para birimi sembolleri gibi bazı evrensel para temsilleri olacak. Aynı aramayı ABD’den yapan kişiyse, öncelikle dolar ve sent imajları ile ağaçta yetişen dolarlar ya da gökten düşen peniler gibi kültüre özgü kavramları temsil eden imajları görecek. Türkiye’de ise “para” için arama yapıldığında Türk Lirası fotoğraflarına ulaşacak.

iStockphoto Operasyon Direktörü Kelly Thompson şöyle konuştu: “Evrensel olarak anlaşılan bazı kavramlar ve nesneler var fakat bunların çoğunun kökeni belirli bir yere ya da kültüre dayanıyor. Dil ve yer unsurlarını aramalara dâhil ederek, onlardan arama biçimlerini değiştirmelerini istemeksizin, tüm kullanıcılarımıza daha uygun sonuçlar sunabiliyoruz.”

Yerel olarak uygun arama, artık iStock arama motorunun ayrılmaz bir parçası ve kullanıcının değişiklik yapmasını gerektirmiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.