1 Mayıs 2011 Pazar

Worms Reloaded (2010) FULL (SKIDROW) - Tek Link



Bilgisayar oyunlarıyla uzun süredir haşır neşir olup da Worms ismini duymamış birileri var mıdır bilemiyorum. Alien Breed ve Superfrog gibi Amiga klasikleriyle çocukluğumuza damgasını vurmuş Britanyalı Team 17’nin sıra tabanlı strateji öğeleriyle platform ve aksiyon mekaniklerini harmanladığı ve içine de bolca sevimli solucan atıp muhteşem bir mizahla süslediği bu tarihin en eğlenceli oyunu, üçüncü boyutu ziyaretinin ardından tam 9 yıl sonra tekrar iki boyutlu olarak bilgisayarlarımıza konuk oluyor. Evet, anlayacağınız parti kaldığı yerden devam ediyor ve artık kelli felli adamlar olsak da bu partideki yerimizi en ön sıradan kapıyoruz.



 


90’lı yılların başında Saddam yönetimindeki Irak’ın Kuveyt’i işgali ve
ardından ABD’nin ortama müdahalesiyle başlayan Körfez Savaşı, geceler boyunca televizyonlardan canlı yayınlanan topçu saldırılarıyla, oyun dünyasında adına “artillery game” denecek apayrı bir strateji oyunu tarzının doğmasına öncülük etmiştir desem “oha n’aptın be abi” demezsiniz umarım. Zira 1991’de bu türün anası olarak ortaya çıkan Scorched Earth’ü ve ardından gelen onlarca oyunu başka bir şekilde açıklamak pek mümkün olmazdı.


İşte bizim sevimli, ufak ve bir o kadar da yaramaz solucanlarımız da 1995’te Andy Davidson’ın ellerinde, bir Amiga dergisinin yarışması için Total Wormage adında (İngilizcede katliam anlamına gelen “carnage” kelimesinden geliyor) hayat buldu. Bu da tıpkı çağdaşları gibi temelde “tam karşımızda duran düşman kuvvetlerini konvansiyonel silahlarla dövmek” üzerine kurulmuş sıra tabanlı 2D bir “artillery” oyunuydu. Tek bir farkla tabii. Bu sefer kalın zırhlı tanklar yerine, mini minnacık ve şirin mi şirin solucanların hayatları söz konusuydu…

Bugünse aradan 15 yıl geçmiş ve 2003-2005 yılları arası raflarda boy gösteren ve serinin hayranları tarafından raflarda tozlanmaya terk edilmiş “modern” 3D versiyonları bir kenara bırakırsak, bu sevimli ufaklıklarla daha önce tam 13 kez kucaklaşmışız. Hem de aksiyondan titreyen eller ve gülmekten yaşarmış gözlerle...





 

Ne var ki, bu eğlenceyi 2001’deki Worms: World Party’den bu yana bilgisayarlarımızda yaşayamıyor; Nintendo DS’inde ağzının kenarından salyalar akıtarak Worms: Open Warfare 2 oynayan veletleri tokat manyağı yapasımız ve DS’ini de alıp tuvalete atasımız geliyordu. Ancak artık Worms: Reloaded var. Yani Team 17, yıllardır ihmal ettiği PC sahiplerini daha fazla üzmüyor.

Çıkıp halaylarla kutlamadan önce incelememizi okuyun ama... :)




0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.