27 Haziran 2011 Pazartesi

DiskAnalyzer Pro 3.4

DiskAnalyzer Pro ile sabit diskinizde gereksiz yer kaplayan dosyaları bulup silebilirsiniz. Ayrıntılı disk alanı raporları ile disk kullanımını tam olarak görmeniz mümkün.
Raporları dosya türüne, özniteliğine, dosya boyutuna, sahibe, tarih ve saate göre gruplandırabilirsiniz.
Program ile her tür dosya tipini arayabilir ve filtreleyebilir, dosyaları farklı konumlara kopyalayabilir, dosyaları sıkıştırıp tek bir ZIP dosyası oluşturabilirsiniz. Tüm disk boş alanı raporları HTML, CSV ve XML gibi harici dosyalara kaydedilebilir. Birbirinin aynı olan dosyaları, işe yaramayan dosyaları, geçici internet dosyalarını, resimleri, videoları, sesleri ve zip dosyalarını DiskAnalyzer Pro ile bulabilirsiniz.

23 Haziran 2011 Perşembe

Fileserve Manager Full Tek Link İndir

IE ve Chrome'da bu araçla daha hızlı indirin!
Bu ücretsiz program ile Chrome ve Internet Explorer'da download'larınızı hızlandırın ve yönetin!

FileServe Manager, sistem kaynaklarınızı iyileştirmek ve daha iyi bir indirme hızı sunmak üzere tasarlanmış bir indirme yöneticisidir.Program ile Windows panosuna kopyaladığınız URL'lerden dosya indirebilir, yarıda kalan indirmeleri devam ettirebilir, indirmeleriniz için hız sınırlaması getirebilir ve indirme planlaması yapabilirsiniz.

FileServe Manager'ın diğer bir özelliği ise Chrome ve Internet Explorer ile entegre olabilmesi. Bu sayede URL'yi kopyalamanıza gerek kalmadan indirme işlemine başlamanız mümkün. Program, indirmelerinizi dosya türüne göre ilgili kategorilere yerleştiriyor. FileServe Manager, indirme özelliklerinin yanında sahip olduğu karşıya yükleme aracı sayesinde verilerinizi 'bulut'a da yükleyebiliyor.

Bir metin dosyasında topladığınız URL listesini de program sayesinde topluca indirebilirsiniz. Firefox ve Opera ise şimdilik desteklenmiyor.




docLock Full Tek Link İndir

docLock, bilgisayarınızdaki herhangi bir dosyayı veya klasörü kolaylıkla şifrelemenize izin verir. Hassas verilerinizi ve kişisel dosyalarınızı bilgisayarınıza erişebilecek kişilere karşı tamamen güven ve denetim altına alın.

Wpanorama Full Tek Link İndir

Bu yazılım sayesinde ekranınızı panorama penceresi gibi kullanabileceksiniz...

Ücretsiz yazılım WPanorama, panorama çekimlerinizi seçiminize göre yatay veya dikey olarakekran üzerinde hareket ettirebiliyor. Böylece resimlerinizgörsel etkilerini daha etkin biçimde ortaya koyabilecekler.

Programa has WSL ve WXS formatı dışında bu araç, JPEG gibi standart formatları da destekliyor. Böylece kullanıcı tatilde çekildiği resimleri doğrudan kameradan aktarıp programda düzenleyebilecek.

Panorama gösterisi AVI formatında film olarak kaydedilebiliyor ve böylece bir tatil-videosuna dönüştürülebiliyor.





22 Haziran 2011 Çarşamba

Hür Adam Full Tek Link İndir



Hür Adam, yazdığı kitaplar ve yetiştirdiği talebelerle 80 seneyi aşkın süredir Türkiye'den başlayarak bütün dünyayı etkileyen Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatından kesitler taşıyor. Pek çok ilmî ve edebî çalışmaya konu olan Bediüzzaman'ın hayatı Hür Adam'da ilk kez dramatik bir yapıyla sinemaya uyarlandı.

Küçük yaşta medrese eğitimiyle kendini geliştirdikten sonra Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşü ve cumhuriyetin kurulması sancıları arasında, savaşlar ve işgaller yaşayan bir millete İslam'ı ve imanı, asrın gerekleriyle hatırlatmak gayesiyle yola çıkan Bediüzzaman'ın hayatı, esaretler, mahkemeler, sürgünler ve hapislerle geçti. Sadece kitap yazdığı ve talebe yetiştirdiği için pek çok iftira ve komployla ortadan kaldırılmaya çalışılan Said Nursî, her şart altında yazımına devam ettiği Risale-i Nur Külliyatı adlı eserlerini her yere ve herkese ulaştırmaya çalıştı. 






Testere 7 Full - Tek Link İndir





Jigsaw'un ölümcül oyunları devam ederken, Jigsaw'dan kurtulan bir grup insan kendilerine yardımcı olmak için destek ararlar ve bu kişi Bobby Dagen'den başkası değildir... Dagen, Jigsaw'dan kurtulmuş nadir insanlardan biridir ve sahip olduğu bazı gizli sırlar yeni bir dehşet dalgası yaratacaktır...




19 Haziran 2011 Pazar

Google hız peşinde!

Google internette bilgiye ulaşmayı hızlandırmak için yeni bir özelliği sunmaya hazırlanıyor.
Hayatın giderek hızlanan temposunda, gün geçmiyor ki arama motorları özelliklerine bir yenisini eklemesin. Arama motorları arasında en büyük yarış ise son kullanıcıyı devasa internet bilgi deposunda aradığı bilgiye daha hızlı ulaştırmakta yaşanıyor.

GOOGLE 'ANINDA GÖRÜNTÜ' İLE DAHA DA HIZLANDIRACAK
IT Proportal'a göre, Google arama motoruna yeni bir özellik katmayı planlıyor.  Bu özellik arama mekanizmasını, internet sayfalarını kullancı üzerlerine tıklamadan önce ön yükleme yaparak hızlandıracak;
'ANINDA SAYFA'
Google böylece arama kutusuna kelime girilmeye başlandığı anda arama sonuçlarının gösterilmeye başlandığı anında arama özelliğinin yanına bir yenisini, 'anında sayfa'yı ekliyor.
Google bu yeni özelliğin anında aramaya bir katkı olduğunu söyledi. Kişi internette gezinirken ve arama kutusuna kelime girerken sistemin arka planda çalışmasıyla ve popüler sayfaların tıklama öncesi yüklenmeye hazırlanmasıyla bilgiye ulaşmayı önemli ölçüde hızlandırmak amaçlanıyor. 
SİZ KARAR VERME AŞAMASINDAYKEN SAYFA ÖNCEDEN HAZIRLANIYOR
"Siz arama sonuçlarından hangisini seçeceğinize karar vermek için tarama yaparken, Google en üste yer alan arama sonuçlarını sizin için önceden hazırlıyor. Bu yüzden siz tıkladığınızda, sayfa anında yükleniyor diyor Google'ın resmi blog'undan Amit Singhal.
PÜF NOKTASI: BAĞLANTILILIK TEKNOLOJİSİ
Şirket, önceden yüklenecek sayfayı seçerken arama sonuçlarının tutarlılığını arttırmak için bağlantılılık teknolojisini işin içine katıyor, görünen o.
YENİ ÖZELLİK CHROME'UN BİR SONRAKİ BETA SÜRÜMÜNDE
İnternet kullanıcıları yeni özelliği Google'ın ürünü olan chrome tarayıcının bir sonraki beta sürümünde kullanabilecek. Fakat bunu beklemeye tahammülü olmayanlar ürünün geliştirici sürümünü deneyebilirler. Yakın gelecekte bu özelliğin diğer internet tarayıcılarda desteklenmesi beklenmiyor.

Windows 8'den korktular!

Geliştiriciler Windows 8'den çok endişeli!

Windows 8'deki bu yenilik, birilerini kara kara düşündürüyor! İşte detaylar, beklentiler...


Windows 8'de HTML5 ve JavaScript kullanılarak uygulama geliştirilecek olması, Microsoft'un geliştirici topluluğunu adeta dehşete düşürdü.

Bu ayın başlarında tanıtılan HTML5 ve JavaScript tabanlı yeni geliştirici planı, uygulamalara yeni döşeme ara yüzü ile yeni bir görünüm kazandıracak. Ancak Ars Technica'ya göre Microsoft'un varolan geliştirme araçları için büyük zaman yatırımı yapan geliştiriciler bundan rahatsız ve endişeli. Yapımcı Peter Bright, geliştiricilerin Win32, COM, Visual Basic 6, .NET, Silverlight ve WPF gibi birçok platformda kendilerini geliştirmek için inanılmaz derecede zaman ve emek harcadıklarını söylüyor.
Ancak Microsoft ikinci başkanı Julie Larson-Green'in yeni geliştirici platformu hakkında 'HTML5 ve JavaScript tabanlı' sözlerini kullanmasının ardından bazı endişeler doğdu.

Endişeler ve daha güçlü bir platform umudu
Bright'a göre yeni immersive uygulamaları için HTML5 ve JavaScript'in kullanılacak olması, Windows geliştiricileri için rahatsızlık verici bir durum ve bu, Microsoft'un son teknolojilerini öğrenmek için sayısız saatlerini harcayan geliştiricileri ve 20 yıllık Windows geliştirme bilgisini yok saymak anlamına geliyor. Bright'a göre Visual Studio gibi inanılmaz derecede popüler ve güçlü bir geliştirme ortamı bırakılarak, daha ilkel ve basit araçlara sahip bir sisteme geçiliyor.
Microsoft'un Eylül ayında HTML5 ve JavaScript'ten daha güçlü bir platform da tanıtabilir, ancak Microsoft'un konu hakkında sessiz olması, Windows geliştirici topluluğu arasında büyük endişeler doğmasına neden oluyor...

iPhone kilidi kırmaya son!

Apple kilidi açtı SIM kırma derdi bitti! Apple kilidi, iPhone 'kırma' derdi bitti!
Apple, ABD'de "Unlocked" (SIM kilidi olmayan) iPhone 4 satışına başladı.

Bugüne kadar ABD'de satılan iPhone'lar SIM kilitli (SIM locked) olduğu için, yurtdışından iPhone alan kullanıcılar, kilidi "kırdırmak" için 'korsan' yazılımlara yöneliyordu. Çünkü
SIM kilitli bir iPhone 4′ü 'unlock etmek' kolay olmadığı gibi edildiği takdirde yeni yazılım güncellemesi (update) ile SIM lock geri geliyor ve kullanıcılar için sıkıntılı durumlar oluyordu.

Dün Apple, belirlediği yeni fiyatlarla resmen SIM kilidi olmayan (unlocked) iPhone 4 satmaya başladı.

ABD'de 16 GB'ı 649 dolar (yaklaşık 1050 TL), 32 GB'ı da 750 dolardan (yaklaşık 1200 TL) satılan bu iPhone 4′ler, böylece dünyadaki tüm GSM operatörlerinin SIM kartları ile sorunsuz bir şekilde çalışır hale geldi.

Türkiye'de kontratsız fiyatı 805 Euro (yaklaşık 1850 TL) olan iPhone 4'ün bireysel kullanıcılar için ABD'den alıp, Türkiye'de kullanmak daha kolaylaşırken, Apple'ın kilidi kaldırması elindeki stokları bitirmek ve iPhone 5'e pazarda yer açmak istemesine bağlanıyor.

Türkiye'deki kullanıcıların, yurt dışından aldıkları SIM kartlı cihazlarının pasaport (IMEI) kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Ayrıca Türkiye'de satılan iPhone 4′ler kanun gereği 2 yıl garantili iken, yurt dışından alınan cihazlarda ise garanti süresi bir yılı geçmiyor.

İnternet kapasitesi 40 kat artıyor!





Türk Telekom, Pantel ile yurtdışı çıkış hızında vites yükseltiyor. Türkiye’nin yurtdışı çıkış hızını gigabit liginden terabit ligine taşıyor.

Türk Telekom, Türkiye’nin internet yurtdışı çıkış kapasitesini bugünkü 650 Gbps seviyesinden 1.2 terabite yükseltiyor. Böylece 2005 yılında 30 gigabit olan internet yurtdışı çıkış kapasitesini 40 kat artırmış oluyor. Bu artışın en büyük kısmı
Türk Telekom Grubu’na geçtiğimiz yıl katılan Macaristan merkezli Pantel şirketinin altyapısından sağlanıyor. 16 ülkede 27 bin kilometre fiber altyapısı olan Pantel ile Türk Telekom, Türkiye’yi bölgenin iletişim merkezi haline getirerek genişbant ve datada küresel konumunu güçlendiriyor.
Türk Telekom, doğu ile batı arasında bir iletişim köprüsü olmaya ve Türkiye’yi bölgenin yeni iletişim merkezi haline getirmeye yönelik yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Türk Telekom, 2010 yılında Türk Telekom Grubu’na katılan, Avrupa’nın önde gelen bağımsız toptan data ve kapasite sağlayıcılarından Pantel’in desteğiyle Türkiye’nin yurtdışı çıkış kapasitesini 1.2 terabite çıkartıyor.
Türkiye’nin hızına hız katmak amacıyla yapılan bu atılım ile 2005 yılında 30 gigabit olan yurtdışı çıkış kapasitesi, yapılan yatırımların sonucunda bugün itibariyle 650 gigabit seviyesinde bulunuyor. Yapılan son artışla birlikte 1.2 terabite yükselecek hız ile 2005 yılına göre  40 kat artış sağlanmış olacak. Bu sayede dijital dünyanın kapıları çok daha hızlı açılıyor; erişim kapasitesi daha da artıyor. Sağlanan kapasite artışıyla yurtdışında barındırılan, aralarında Google, Youtube, Facebook, Twitter gibi popüler platformların da bulunduğu pek çok siteye Türkiye’den erişim çok daha hızlı hale geliyor. Üstelik internetin yoğun kullanıldığı zaman dilimlerinde de erişim standardı korunmuş oluyor.
Pantel, 16 ülkeyi kapsayan 27.000 km fiber optik ağıyla, Türkiye’nin Ortadoğu ile Avrupa arasında karadan ses ve data köprüsü haline gelmesine önemli bir katkı sağlıyor. Türk Telekom Pantel ile birlikte, Türkiye, Ortadoğu ve Asya pazarlarını Batı Avrupa ve Amerika'ya bağlayan data ve genişbant trafiğini de sağlayarak küresel konumunu daha da güçlendiriyor. 
Türk Telekom Grubu CEO’su Hakam Kanafani, Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt ve Pantel CEO’su Gregg Betz’in katılımıyla gerçekleşen toplantıda; Türk Telekom Grubu’nun vizyonu ve Türk Telekom’un uluslararası ses ve data taşımacılığı alanında attığı son adımların yanı sıra Pantel altyapısının Türk Telekom’a sağlamış olduğu katkılar paylaşıldı.
Kanafani: Türkiye'nin sadece teknoloji üreten değil aynı zamanda ihraç eden bir ülke olması hedefiyle çalışıyoruz
Türk Telekom Grubu olarak son yıllarda çok başarılı ulusal ve uluslararası projelere imza attıklarının altını çizen Türk Telekom Grubu CEO’su Hakam Kanafani, “’Akıllı büyüme' stratejimizin en önemli itici gücünün yakınsama vizyonumuz olduğunu düşünüyorum. Grubumuz bünyesindeki teknoloji şirketlerinin geliştirdiği ürün ve hizmetler sadece ses, veri, görüntü ya da içeriği değil telekomünikasyon hizmetlerinin yakınsamasına odaklanıyor. Bu yenilikçi vizyonla Türk Telekom Grubu güçlü telekom altyapısıyla bölgesel güç olma yolunda önemli adımlar atıyor. Teknolojiyi üreten ve aynı zamanda da ihraç eden bir Türkiye hedefi için değer yaratmaya devam edeceğiz” dedi.
Bozkurt: Pantel’in altyapısının sağlamış olduğu destekle bugün Türkiye’nin hızına hız katıyoruz
Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt da, toplantıda yaptığı konuşmada şunları aktardı:
“Türkiye’nin öncü yakınsama teknolojileri şirketi olarak, hem Türkiye’de hem de bölgemizde erişim kolaylığı, hız ve kapasite alanlarında kesintisiz bir gelişim için yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Pantel’in altyapısının sağlamış olduğu destekle bugün Türkiye’nin hızına hız katıyoruz. Türkiye’nin yurtdışı çıkış hızını gigabit liginden terabit ligine taşıyor, yurtdışı çıkış kapasitemizi 1.2 Tbps’ye çıkarıyoruz. Böylece artık, yurtdışı internet çıkışlarında Türkiye için yeni bir dönem başlıyor. 2005 yılında 30 gigabit olan yurtdışı çıkış kapasitemizi, 2011 yılında 40 kat artırarak 1.200 gigabite yükseltmiş oluyoruz. Grup şirketimiz  Pantel ile aramızdaki sinerjinin Türkiye’ye sağladığı değeri paylaşıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”
Betz: Ortadoğu, Kafkaslar ve ötesindeki müşterilere hizmet sunmak için sabırsızlanıyoruz
Pantel CEO’su Gregg Betz ise şöyle konuştu: “Türkiye ile Orta ve Doğu Avrupa bölgesinin lider Telekom operatörü olarak Pantel; yeni pazarlara girmenin yanı sıra bölgede ve Türkiye’de iş ortaklarına hızlı, güvenilir ve esnek çözümler sunma konusunda öncü konumundadır. Türk Telekom Grubu’nun uluslararası veri kolu olarak, Ortadoğu, Kafkaslar ve ötesindeki müşterilere hizmet sunmak için sabırsızlanıyoruz.  Aynı zamanda Avrupa çapında yaygın, uçtan uca tümüyle yönetilebilir ağımız üzerinden Türk Telekom’a büyük çaplı ve kurumsal müşterilerine limitsiz genişbant sağlama yeteneğini sunabildiğimiz için çok heyecanlıyız.”

Firefox 5 Full Tek Link İndir





Firefox'un beşinci sürümü indirilmeye sunuldu. Yenilikler ve indirme bağlantıları içeride...
Henüz resmi olarak duyurulmasa da, Firefox 5'in final sürümü, Mozilla'nın FTP'lerindeki yerini aldı. Mozilla, daha önce yaptığı açıklamaya sadık kalarak yeni Firefox'ları ardı ardına kullanıcılarına sunacağını da böylelikle kanıtlamış oldu.
Yol haritasına göre Firefox 6 ve 7 da, 2011 yılı sona ermeden bilgisayarlarımızda olacak.
Firefox 5, bir önceki sürüme göre gözle görülür önemli yenilikler içermiyor. Dikkat çeken en önemli yenilik ise, ayarlarda yer alan Do not Track, yani Beni İzleme özelliğinin artık daha belirgin şekilde görülebilmesi. Bunun dışında yeni Firefox'ta CSS animasyonları için gelişmiş bir destek, Javascript performansında artış, bellek yönetiminde düzeltmeler, bir takım güvenlik güncelleştirmeleri bulunuyor.
Eğer siz de resmi duyuru yapılmadan yeni Firefox'a sahip olmak istiyorsanız, aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz. Resmi duyuruyu beklemek isteyenler ise, sık sık bu adresi kontrol edebilir.



Windows 7 Hızlı Kapatma Programı İndir





Windows 7'yi hızlı kapatmanın 3 yolu!

Hep açılışını hızlandırmaya çalıştık... Ama gelin, bu sefer de Windows 7'yi daha hızlı kapatalım!

Windows 7'deki en iyi yeniliklerden bir tanesi de işletim sisteminin eskine göre çok daha hızlı açılabilmesi. Ancak görünüşe bakılırsa aynı geliştirme, kapanış süreleri için geçerli değil.
Windows 7'nizin yavaş kapanmasından şikayetçiyseniz, bu 3 pratik yol ile kapanışı optimize edebilir ve PC'nizin başından daha çabuk ayrılabilirsiniz.
1. Uygulama kapatma zaman aşımını düşürün
Windows, kapanmadan önce çalışan tüm işlemleri düzgün bir şekilde kapatmaya çalışır. Bir hizmet hemen kapanmazsa, Windows birkaç saniye bekler ve kullanıcıya bir soru sorar. Bu bekleme süresi bir kayıt anahtarı yoluyla düzenlenebilir.

Başlat menüsü arama çubuğuna regedit yazarak kayıt düzenleyiciyi açın. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control anahtarına gelin ve WaitToKillServiceTimeout değerine çift tıklayın. Değeri 12000'den (12 saniye) 2000'e (2 saniye) değiştirin.

Ardından ikinci bir ince ayar için kayıt defterinde şu konuma gidin:
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop
WaitToKillAppTimeout değerine çift tıklayın. Bu girdiyi bulamıyorsanız sağ tıklayıp Yeni > Dizi değeri'ni seçerek oluşturabilirsiniz. Bu girdiye de 2000 değerini verin.
Aynı kayıt defteri anahtarı içindeki AutoEndTasks girdisine çift tıklayın ve değerini 1 olarak değiştirin.

2. Hızlı kapatma kısayolu oluşturun
Windows 2000'den beri Windows, bir uzaktan kapatma aracıyla geliyor. Bu aracı komut satırıyla kontrol etmek mümkün, ancak bir kısayol aracılığıyla bunu çok daha hızlı yapabilirsiniz.
- Masaüstünüze sağ tıklayın, Yeni > Kısayol'u seçin.
- Konum alanına shutdown.exe -s -t 00 -f yazın, İleri'ye tıklayın ve kısayolunuza açıklayıcı bir isim verin. Bitir'i tıklayın.
Artık bu kısayola tıklayarak bilgisayarınızı hemen kapatabilirsiniz.


3. Kaba kuvvet yöntemi
Hard boot olarak da bilinen bu yöntem, genellikle bilgisayarı hemen kapamak ve hemen yeniden başlatmak için kullanılır ve kullanırken çok dikkatli olmanız gerekmektedir.
Eğer çok aceleniz varsa ve 20 saniye bekleyemeyecekseniz, güç düğmesini birkaç saniye basılı tutarak PC'nizi kapatabilirsiniz. Ancak bu yöntem sadece işletim sistemini öldürmekle kalmaz, verilerinizin kaybolmasına ve en kötü durumda sabit diskinizin bozulmasına yol açabilir.

Dokunmatik Ekrana Sinek Konarsa Ne Olur? (VİDEO)

Dokunmatik ekrana sinek konarsa ne olur?


Dokunmatik bir ekrana sinek konarsa ne olur? İşte belki de hiç aklınıza gelmeyen bu sorunun cevabı!



Dokunmatik ekranlı bilgisayarınızın ekranına bir sinek konarsa ne olur? Merak uyandıran bu soru, ortaya çıkan bu video ile cevaplanmış oldu. Bir dokunmatik ekranlı PC'nin ekranı üzerinde dolaşan karasinek, bakın neler neler yapıyor...

Videoda görünen dokunmatik ekranın kapasitif değil, kızıl ötesi tabanlı olabileceği söyleniyor. Bu nedenle aynı durum, kapasitif ekranlı cebinizde meydana gelmeyebilir...




46 HD Duvar Kağıdı - "Ücretsiz" İndir


46 adet birbirinden güzel HD kalitede duvar kağıtları masaüstünüzü şenlendirecek.
İnanın Tekno-tech tavsiyesi...Bu HD kalitede duvar kağıtları siz ziyaretçilerimize sunulmadan önce yazarımız tarafından görsellikeri ve güzellikleri bakımından test edilmiştir.

16 Haziran 2011 Perşembe

Sonunda bu da iddia edildi! (Video)

universe,space,mars,planet,astronomy,technology,science,video
Mars'ta yaşamın varlığı ve Mars yüzeyindeki şekillerin anlamlarıyla ilgili tartışmalar sürerken, sonunda...


Mars'ın yüzeyindeki insan profili görüntüsünün Hindistan'ın siyasi ve ruhani lideri Mahatma Gandhi'ye ait olduğu iddia edildi. İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, İtalyan uzay meraklısı Matteo Lanneo, Mars gezegeninin yüzeyinde Madhatma Gandhi'ye benzeyen bir yapı bulduğunu iddia ediyor.
Lanneo, Mars Express sondası tarafından gönderilen son görüntüleri tararken yüzeydeki insan profiline benzeyen görüntüyle Gandhi arasında esrarengiz benzerlik bulunduğunu öne sürdü.
DAHA ÖNCEDE GÖRÜNTÜLENDİ
Mars toprağındaki insan yüzü görüntüsünün ilk kez fotoğraflanmadığını söyleyen uzmanlar,Temmuz 1976 yılında, Amerikan Viking 1 Orbiter insan yüzü biçimli bir tepeyi göstermek için çeşitli fotoğraflar çektiğini belirtiyorlar.
Uzay meraklıları, bu yüzlerin uzaylılar tarafından inşa edildiğini ileri sürüyor. Ancak, 2010 yılında NASA'nın kamerası ile çekilen bir görüntü, insan yüzü sanılanın büyük bir kayalık tepe olduğunu gösterdi.
Bulutlar ve tepelerin zaman zaman insan yüzü görüntüsü şeklinde algılanabildiğini ve buna da yüz görme fenomeni "pareidolia"denildiğini vurgulayan uzmanlar, insanların hayatta kalma tekniği olarak bu fenomeni oluşturduğunu ifade ediyor.


Video'da sorun yaşıyorsanız videonun üst kısmındaki yazıya tıklayıp videoyu Youtube'da izleyebilirsiniz.

Türk hackerlar ile yabancıların sanal savaşı!

Turks,hacker,web site,internet,security,cyber war

Anonymous adlı Uluslararası Hackerlar Topluluğu'nun Türkiye İletişim Başkanlığı'nın sitesine saldırması üzerine Türkiye'deki hackerler atağa geçti.


Cyber-Warrior'a bağlı AKINCILAR ve CW Askerleri idimli Türt hackerle grupları, başta Amerika ve Avrupa ülkeleri olmak üzere Anonymous grubuna destek veren tüm internet sitelerine siber savaş başlattığını duyurdu.

İnternete getirilmesi kararlaştırılan filtreleme paketi uygulaması sonrasında kendilerini sanal alemin savunucuları olarak tanımlayan "hacker" grubu Anonymous,"Operasyon Türkiye" adıyla duyurdukları, TİB başta olmak üzere devlet kurumlarının internet sitelerine yönelik saldırılarda bulunmuşlardı.
Bu saldırıların ardından Türk hackerlar da atağa geçti. Cyber-Warrior'a bağlı AKINCILAR ve CW Askerleri grupları, başta Amerika ve Avrupa ülkeleri olmak üzere Anonymouse grubuna destek veren tüm internet sitelerine siber savaş başlattığını duyurdu.
Şu ana kadarki en büyük saldırıyı başlattıklarını bildiren Cyber-Warrior grupları, Anonymous adlı hacker grubunun faaliyetleri sona erene kadar saldırıyı devam ettireceklerini açıkladılar.
Wikileaks'in Amerika Dışişlerine ait gizli belgeleri yayınlamasının ardından, siteye ait banka hesaplarını durduran Visa ve Paypal gibi büyük internet sitelerine yaptıkları saldırılarla sesini duyuran Anonymous, dünyanın her tarafından gönüllü kişiler tarafından oluşan bir grup olarak biliniyor.
Yaptıkları ise kişilerin bilgisayarlarının kontrolünü ele geçirip o bilgisayarlar üzerinden internet sitelerine aşırı yükleme yaparak siteleri kullanılmaz hale getirmek. Grubun internet sayfası ve grupla ilgili diğer internet sayfalarına erişim, saldırıların ardından şu an için sağlanamıyor.
Şu anda Anonymous grubunun haber sitesi olan AnonNews.org sitesinden yapılan açıklama Anonymous'un geri adım attığı yönünde. Açıklamada, Operasyon Türkiye isimli basın bildirisini yayınlamak dışında Anonymous'un saldırılarla bir ilgisinin olmadığı ve kendilerine düzenlenen saldırıların durdurulmasını istedikleri yer almaktadır
Öte yandan Türk hackerlerden yapılan açıklamada Anonymous grubunca ülkemize yapılan saldırılara Cyber Warrior olarak verdiğimiz karşılık, kendilerine hacker diyen bazı gruplarca kendileri tarafında yapılmış gibi gösterilmeye çalışılmıştır. Bazı basın organlarının da aynı hataya düştüğünü tespit etmiş bulunmaktayız.... bu grupların gerçek dışı beyanlarının aksine yapılan tüm index ve saldırılar Cyber-Warrior'a ( CW Askerleri ve Akıncılar ) aittir." ifadelerine yer verildi.

Yalan söyleyeni tanıyan ATM

atm,banking,hardware,technology

Rusya bankaları için geliştirilen yeni ATM, parmak izi tanıma, 3 boyutlu yüz taraması ve ses analizini kullanarak müşterinin kredi kartları için uygun kişi olup olmadığını belirleyecek.


Popular Science dergisinde yer alan habere göre, Rus Sberbank bu ATM'leri banka şubeleri ile alışveriş merkezleri gibi toplumsal alanlara yerleştirmeyi planlıyor. Geçtiğimiz yıllarda manyetik kartlar yerine parmak izi ile işlem yapan ATM'ler kullanılmaya başlanmıştı. Ancak yüz taraması ve ses tanıma özelliği ile bu teknoloji yeni bir aşamaya taşındı. Böylece bu cihazlar kredi kartı dolandırıcılığının önlenmesine büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor.
Bu teknolojinin gideceği son nokta ise atm kullanıcısının yalan söyleyip söylemediği inceleyen ATM makineleri olacak. Speech Technology Center isimli bir firma polis sorgulamaları boyunca yalan söyleyen insanları izleyerek ATM'ler için kullanılabilecek algoritmalarını geliştirdiler. Bankalar bu sisteme ne kadar ilgi gösterir bilinmez ama belki de Rusya gizli servisi bu şirketin müşterilerinden biri olabilir.
ATM'lerin yalnızca birer rehber olabileceğini söyleyen Sberbank yetkilisi, sistemin bir kişinin kredi geçmişini kontrol etmekten daha fazla yararlı olmayacağını da açıkladı.
Peki insanlara güvenmek yerine bir makineye güvenmek ne kadar iyidir? Bu da uzun süre tartışılacak gibi görünüyor.

14 Haziran 2011 Salı

Web Pictures Downloader Full Tek Link İndir

Web Pictures Downloader


Web Pictures Downloader 3.0 güncel versiyonDownload Yöneticisi kategorisinde oldukça popüler programlardan biridir.
Web Pictures Downloader uygulaması sayesinde artık internet ortamında bulunan bütün görseller sizin olacak. Web Pictures Downloader yazılımı ile hızlı ve kolay bir şekilde internet üzerinde özellikle web galerilerinde bulunan resimleri tek tek elle indirmekle uğraşmadan hızlıkolay ve toplu bir şekilde indirebilirsiniz. Web Pictures Downloader yazılımı hızlı internetinyaygınlaşmasıyla internet kullanıcı ve site sayısı artmış durumda.


 İnternetdenizinde aradığınız ya da istediğiniz resimleri bulup tek tek inndirmek, uzun, zahmetli ve sıkıcı bir işlemdir. Program burada devreye girip, birkaç ayarlamayla tüm resim galerilerinin içeriğini kısa sürede inndirip, sizi uğraştan kurtarır. Siz internette dolaşmaya devam ederken o arkaplanda çalışıp verilen görevleri tamamlamaya çalışır.


Adobe Flash Player 10 İndir

Adobe Flash Player 10 güncel versiyonBilgisayar ve İnternet kategorisinde oldukça popüler programlardan biridir.
Adobe Flash Player ,bilgisayarınızda animasyonları izlemenizi saglar. Adobe Flash Player ,sadece flash içerikli filmleri degil aynı zamanda flashlı oyunları da izlemenizi saglar. Bilgisayarın olmazsa olmazlarından...

Adobe'un son sürüm Flash oynatıcısı ile internet tarayıcınızda flash eklentisine sahip olabilecek ve bu sayede web tabanlı animasyonları, oyunları veya flash desteği gerektiren tüm uygulamaları çalıştırabileceksiniz. Küçük boyutu, kolay indirme ve kurma seçenekleri ile çok kısa bir sürede Adobe Flash Player desteği gerektiren her türlü uygulamayı çalıştırabileceksiniz.

Mükemmel internet deneyimleri yaşamak istiyorsanız ve sitelerdeki görselliği tatmak istiyorsanız Adobe Flash Player'ın bilgisayarınızda kurulu olması gerekmektedir.



Counter Strike Carbon - FULL 3 Link -İndir Kur

12789674751s12789604728 Counter Strike: Carbon FuLL (TeK LiNK)


Geliştirilmiş grafikleriyle, oynanılabilirliği mükemmel derecede güzel olan yeni silah modelleri, yeni düşman tipleri ile Counter Strike Carbon..

Yenilenmiş bu sürümde grafikler daha gerçekçi, silahlar daha güzel görünümlü, admin panelinin işlevliği arttırlımış, oyun esnasında mp3 dinleme imkanı verilmiş ve dahası..

İşletim Sistemi: XP / Vista / Windows 
  İşlemci: Pentium 4 veya eşdeğer AMD
  RAM: 512 MB
  Ekran Kartı: 128 MB
    DirectX: 9.0c

00160b19medium Counter Strike: Carbon FuLL (TeK LiNK)


Kurulum
1 – Tüm partları bilgisayarınıza indirip bir klasöre çıkarın
2- Adım adım oyunu kurun
3- Oyunu açın CD-KEY istemez ancak olurda CD-KEY isterse dosya içerinde CD-KEY mevcuttur.
4 – İyi oyunlar

RAR PASSWORD/ŞİFRE: eropaking



11 Haziran 2011 Cumartesi

free video converterla herşeyi dönüştürün! "ücretsiz indirin"


Free video converterla video dosyasını mp3 çevirebilirsiniz yada mp4'e çevirerek mp4'ünüzden filmleri izleyebilirsiniz.
Gerçekten harika ve çok yararlı bir program dowloand link'ine tıklyayarak ücretsiz indirebilirsiniz.

İnternet dowland manager'le videoyu ücretsiz indir!


İnternet dowland manager sayesinde istediğin videoyu ücretsiz indirebilirsin
.İndirmeside izlemeside çok kolay.İsterseniz deneme sürümünü indirebilirsiniz.

Yeni bir işletim sistemi daha;ücretsiz İndirin!







Mozilla'dan Chrome OS'a yanıt: Webian!

Chrome OS'a Firefox cephesinden cevap: İşte Mozilla'nın tarayıcıda çalışan yeni işletim sistemi...


Google'ın web tarayıcısı tabanlı Chrome OS işletim sistemine cevap Mozilla'dan oldukça hızlı geldi: Webian.

Bir Mozilla Labs projesi olarak sürdürülen ve tamamen açık kaynak kodlu olan Webian, henüz ilk geliştirme aşamalarında. Webian, şu an normal uygulamalardan çok web uygulamalarına önem veriyor ve şimdilik sadece tam ekran çalışan bir tarayıcı, bir sekme ve saatten fazlasını içermiyor. Ancak işletim sistemindeki tasarım fikirleri hoş görünüyor. Alt bölümdeki sekme çubuğu ise Webian'a bir masaüstü işletim sistemi hissi kazandırıyor.
Webian Shell'in ilk prototipini bu adresten indirip Windows, Mac OS X ve Linux üzerinde denemeniz mümkün

Chrome 12 hazır, İndirin!







Google, Chrome 12'nin final sürümünü indirmeye sundu. Yenilikler ve indirme bağlantısı burada...
Google, tarayıcısı Chrome'u son sürat geliştirmeye devam ediyor. Chrome 12, birçok yenilik ve performans iyileştirmesiyle birlikte indirilmeye sunuldu.
Chrome 12 ile birlikte gelen en önemli yenilik, Google'ın da söylediği gibi, donanım hızlandırma destekli 3D CSS.
İlk bakışta bu terim size bir şey ifade etmeyebilir ama 3D CSS, çok daha zengin bir web deneyimi sunmayı başarıyor. Birçok web uygulamasını farklı bir boyuta taşıması beklenen bu özelliğin neler yapabildiğini görmenizi isteyen Google, özel bir sayfa da hazırlamış durumda. Chrome tarayıcınızdan ilgili bağlantıya tıklayarak siz de 3D CSS'in nimetlerini kendi gözlerinizle görebilirsiniz.

Diğer yenilikler ve indirme bağlantısı burada...
Yeni Chrome'da daha güvenli sörf imkanı da sunuluyor. Chrome 12 kullanıcıları, şüpheli bir dosyayı indirmek istediğinde daha da dikkat çekici bir biçimde uyarılıyor. B u sayede spyware ya da diğer zararlıların bilgisayarınıza girmesi engellenebiliyor.
Chrome 12 ile birlikte, Google Gears desteği de tarihe karışmış durumda.
Eğer zaten Chrome kullanıyorsanız, tarayıcınız güncellemeyi kendisi gerçekleştirecektir. Chrome 12'yi indirmek isteyenler ise, aşağıdaki bağlantıyı kullanabilir.
Blogger tarafından desteklenmektedir.