11 Eylül 2013 Çarşamba

Facebook Hesap Güvenliği(Hesabınız artık çalınmayacak )

Hayatımızın büyük çoğunluğu facebook adlı sitede geçmektedir.Başkalarının hesaplarını çalmayı,hobi haline getiren gençlerimize Allah'tan yardım diliyorum.İşin garibi hesabı çalınan arkadaşlarımın ilk bana gelmesi ! Facebook 'u sanki ben yaptım (WTF) ! Msn şifresini istesem bana vermez,facebooka verir.Hesabı çalınır bana gelir ! (Yaz bunu felsefe ) Ben öyle olağanüstü bilgisayar bilen biriside değilim ha ! Neyse sözü fazla uzatmadan facebookta bize sunulan güvenlik önlemlerini aktif etmeyi göstereceğim.






Facebook hesap ayarlarına girdiğimizde önümüze böyle bir menü geliyor !










Genel Hesap Ayarları


# Adın => Bu kısımda adımızı soyadımızı değiştirebildiğimiz gibi,kendimize birde kısa ad alabiliyoruz.Kısa ad örneği facebook.com/yuceltoluyag gibidir.Normalde orada şu yazar facebook.com/profile.php?id=100003355757722 bu sayede sizi facebookta bulamayan arkadaşlarınıza bu kısa adresi vererek işinizi kolaylaştırabilirsiniz.





# İkinci Adın & Diğer adın: Kısımlarına yazdığınız herşey adınız soyadınızın yanında parantez içinde gözükür.Şöyle ki ; Ayça Bieber ( Fakeysen ekleme) ,Ayshe Taş (Abonem Ol) gibidir.






# E-posta : Bu kısımdan bilgilerinizi yedekleyebilir.Facebook.com uzantılı eposta alabilirsiniz.Yani şöyle yuceltoluyag@facebook.com .Bu adımı Facebook E-posta'yı Etkinleştir linke tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz.






# Bağlantılı Hesaplar : Bağladınız bir hesaba girdiğinizde ,otamatik olarak facebooka da giriş yapmış olacaksınız.Örneğin google hesabınızla facebook hesabınızı ilişkilendirdiniz.Google hesabınıza giriş yaptığınızda ,facebook hesabınızıda giriş yaptığınızı göreceksiniz.




Güvenlik Ayarları
# Güvenli Gezinme : Kullanmak size kalmış ! Çok sık uygulama kullanıyorsanız sıkıntı yaratabilir.Şunu da belirtmek isterim ki ,hesap çalınmalarının %30 luk bir kısmı ,uygulamalardan gerçekleşiyor.Uygulamanın sizden istediği yetkilere bakmadan ,onayladığınız her uygulama size zarar olarak geri dönecektir.


Eğer ben bu şartları kabul edersem uygulamayı kullanabilirim.Kabul etmessem,bu uygulamayı kullanamam.Ben bu uygulamaya güvendiğim için bu şartları kabul ediyorum.Ya uygulamanın sahibi art niyetli olsaydı ? Bu uygulamanın sahibi,benim duvarıma benim haberim olmadan ama arkadaşlarımın görebileceği şekilde reklamlar yapabilirdi.Bunun en büyük örneği,facebookta ki sırtımın ağrısını geçiren ilaçlar,şunu aldım şu siteden sende al vs gibi reklamlardır.


#Giriş Bildirimleri : İşte bizim can damarımız ! Bu seçeneği aktif ettiğinizde ,hesabınıza tanımsız bir cihazdan giriş yapıldığında ,telefon veya mailinize bir onay kodu geliyor.Bu kod girilmeden hesabınıza girilmiyor : ) Facebookun burada bir şartı var : Cookilerinizi sürekli silmemek,eğer cookilerini sürekli siliyorsan e-posta onay sistemini kullan kardeşim diyor ! İşim gücüm yok sana sürekli mesaj mı yollayacağım diyor. Cookie ne abi be ? Geçmiş :D Explorer,mozilla,chrome vs ne kullanıyorsanız sürekli geçmişi sil diyorsanız ,telefon onayından yararlanamazsınız.






#Uygulama Şifreleri : Buradan uygulamalarınıza şifre koyabilirsiniz.Facebook ile üye olduğunuz siteler fazlaysa hesabın kitlenmesini önleyebilirsiniz.Stabildir istemeyen kullanmayabilir.










#Tanınan Cihazlar : Giriş bildirimleri sekmesideki onay verdiğiniz bilgisayarlar sıralanmaktadır.İstediğiniz bilgisayarın yetkisini kaldırabilirsiniz.Arkadaşınızda hesabınıza giriş yapıp onayı verdiniz,eve gelip tekrar onayı kaldırabilirsiniz : )






# Aktif Oturumlar : Buradan hesabınıza en son nereden girilmiş görebilirsiniz.




Bildirim Ayarları
Burada ,sürekli gelen emaillerden rahatsız oluyorsanız,gerekli düzenlemeleri yaparak ,facebooktan size mail gelmesini engelleyebilirsiniz.
Facebookta arkadaş eklemeyi nasıl gizlerim ?
Gizlilik ayarlarına giriyoruz,Nasıl Bağlantı Kurarsın a tıklıyoruz. Sana kimler arkadaşlık işteği gönderebilir? kısmından gerekli ayarlamaları yapabiliyoruz.Eskiden hiçkimse seçeneği vardı ama şimdi en az arkadaşlarımın arkadaşları var.
Facebookta Aboneliği Nasıl Kapatırım ?
Aboneler e tıklıyoruz.Gelen sayfada sağ tarafta abonelik ayarları var oradan kapatabilirsiniz.


Facebookta Arkadaşlarımı Nasıl Gizlerim-Kapatırım ?
Bunun için profilinizi düzenleye basın,Arkadaş ve Aile sekmesine gelin - Arkadaşlar sekmesinin karşısında ki kilit resminden sadece ben i seçiniz. Facebooka giriş yapmış kullanıcılar arkadaşlar sekmesini göremiyor ancak giriş yapmamış birisi arkadaşlar menüsünü görebiliyor.Buda sanırım bugta kalmış :D

Bana facebooktan gelen soruları cevapladım.Eğer iyi bir bilgisayarınız varsa kaspersky antivirüs programını kurmanızı öneririm.Yok iyi bir pcniz yoksa internet virüslerini çok çabuk bulup temizleyen avast ı öneririm.Unutmayın en iyi antivirüs sizsiniz !




2 yorum:

stitheet dedi ki...

Find Out More Dolabuy Bottega Veneta read this post here Dolabuy Chloe pop over to this web-site https://www.dolabuy.ru/

mclesle dedi ki...

check these guys out o1x25b7s44 replica louis vuitton bag replica bags nancy g7s51q6l08 replica bags philippines wholesale replica hermes bag c6p88h2e46 replica bags india look at these guys y6n39t7r03 good quality replica bags replica bags and watches u4y77c1w64

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.