16 Temmuz 2013 Salı

HASHTAG NEDİR NASIL YAPILIR

HASHTAG NEDİR, NASIL YAPILIR
İnsanlarla etkileşimde bulunmak için kullanabileceğiniz Twitter’ın, en önemli özelliği  hashtag oluşturmaktır. Peki hashtag nedir, nasıl yapılır?
Hashtag adı verilen “#” işaret; daha kolay aranmasını sağlamak için belirli bir konudan bahseden bir tweeti etiketlemek anlamına gelir. Yani bir konu hakkında konuşmayı kolaylaştırmak için kullanılır. Hashtag oluşturduğunuz da bütün kullanıcılar o konu hakkında fikirlerini belirtebilir. Bu nedenle doğru hashtag oluşturmak çok önemlidir. Doğru bir şekilde oluşturulmamış hashtagler kontrolden çıkıp, istenmeyen bir noktaya varabilir.
İyi Bir Hashtag Oluşturmak için Yapılması Gerekenler:
  • En iyi hashtag kısa olandır. Uzun şeyler göz yorucudur ve insanlar onları okumaktan sıkılabilir. Ayrıca Twitter da attığımız tweetler 140 karakterle sınırlı olduğu için hashtag oluştururken tutumlu olmakta fayda var. Gereğinden uzun bir hashtag zaten sınırlı olan karakterlerimizi daha da sınırlandırır.
  • Konuyla ilgili kelimeler seçin. Seçtiğiniz kelimeler atılan tweetlere yön vereceği için hashtag oluştururken konuyla alakalı kelimeler seçmeye özen gösterin. Seçtiğiniz kelimeler konuyla alakalı olmazsa insanların yanlış anlamasına neden olabilir. Bu da konuşulmasını istediğiniz konudan uzaklaşılmasına ve olayın başka boyutlar almasına neden olabilir.
  • Hashtag kullanarak SPAM göndermeyin. Her yerde olduğu gibi twitterda da insanlar rahatsız edilmekten hoşlanmaz. İnsanları taciz etmekten kaçının.
  • Geniş kitlelere hitap ettiğinizi unutmayın. Bu yüzden fazlasıyla kişiselleştirilmiş hashtagler oluşturmayın. Ancak insanlar esprili ve komik şeylerden hoşlanır. Bu yüzden küçük kelime oyunları yapabilirsiniz. Böylece insanların ilgisini çekmeniz kolaylaşabilir.
  • Kelimeleri okunaklı yazın. Hashtag oluştururken Türkçe karakter kullanılmaması ve kelime öbeklerinin bitişik olması gerektiği için oluşturduğunuz hashtagin okunaklı olması çok önemli. Bunun içinde büyük harfler kullanın. Yani birden fazla kelime kullanacaksanız kelimelerin baş harflerinin büyük olmasına dikkat edin.
  • # : alt gr ve üstteki sayılardan 3'e birlikte basmanız halinde  # ile hashtag oluşturmaya başlarsınız
    Twitter 'a buradan devam edin ve deneyin.




işte size 2012 nin en popüler twitter hashtaglari






0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.