16 Temmuz 2013 Salı

WEB SİTESİ YAYINLAMA

WEB SİTESİ YAYINLAMA
WEB
Web kelimesi örümcek ağı, ağ, dokuma kumaş kelimelerinden türemiş olup görüntü, metin, ses, video gibi içeriklerin kullanılabildiği, yayınlandığı servisler olarak ifade edilebilir.
WWW nedir ?
Açılımı "World Wide Web" olan kelime "Dünyayı saran ağ" olarak ifade etmek mümkündür
HTML nedir ?
Açılımı "Hypertext Markup Language" olan kelime, web sayfalarının hazırlanmasında kullanılan zengin metin biçimli dil olarak ifade edilmektedir.
Web Sayfası nedir?
HTML olarak adlandırılan dil yardımıyla oluşturulmuş, metin, görüntü, ses gibi nesnelerin bulunduğu ve tarayıcı yardımıyla görüntülenebilen dosyalara verilen isimdir.
Web sitesi nedir?
Bir kurum ya da kuruluşun ürün, hizmet, bilgi, iletişim gibi başlıklarda ve pek çok alanda oluşturulabilen web sayfalarının toplu halde bir düzen içinde bulunduğu web sayfası gruplarına web sitesi adı verilir.

Web sitesi yapmak  için aşamaları şu şekilde sıralayabiliriz, ilk olarak tasarım ve şablon hakkında karar verme (bu yayında bahsettik), ikinci olarak hangi web sitesi araçlarını kullanacağınıza karar verme (bu yayında değindik), son olarak ta sitenize isim alma (domain) ve sitenizi bir sunucuya yükleme (hosting) aşamalarıdır.
Web sitesi ismi (domain) almak yapacağınız en önemli işlerden biridir. Çünkü aramalarda çıkma oranlarınızı artırıcı( SEO' ya uygun), üyelerinizin siteye dönüşü için sitenizin adının hatırlanabilir olması ve sitenizin isminin kısa olması gerekmektedir. Ayrıca sitenizin isminin sitenin içeriğiyle uyumlu olması gerekmektedir.
Web sitesi sunucusu (Hosting) sitenizin dosyalarını yüklediğiniz ve sitenizin diğer bilgisayarlarla iletişimini sağlayan sunuculardır. Sunucuları ücret karşılığında kiralarsınız ve sitenizi barındırırlar.
Burada hem domin satın alabileceğiniz ve hemde hosting hizmeti veren HostMonster sitesi kalitesi ve  müşterilerine sunduğu teknik destek dolayısıyla tercih edeceğiniz bir site olabilir. Yaptığı kampanyalar ve düşük fiyat politikası bu siteyi cazip kılan yönleridir. Buradan üye olup limitsiz depolama alanı, limitsiz trafik, kendi adınıza limitsiz domain alabilirsiniz.







0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.