16 Temmuz 2013 Salı

WEB SİTESİ NASIL YAPILIR

WEB SİTESİ NASIL YAPILIR
Web sitesi yapmak için öncelikle sitenin tasarımı( şablonu) hakkında bir karara varmış olmanız gerekmektedir. Siteyi  oluşturmak için şu aşamaları adım adım uygulamalısınız.
  1. Planlama
  2. Tasarım
  3. Oluşturma
  4. Test
  5. Tanıtım
Bu aşamaları şimdi birer birer inceleyerek mükemmel bir site için yol haritası çizelim.
Planlama; web sitesi yapmanın en önemli kısmıdır, bu adımda şu soruların cevabına göre siteniz şekillenecektir.
  1. Siteyi neden oluşturuyorsunuz? 
  2. Sitenin nasıl işlemesini istiyorsunuz?
  3. Site için hedefleriniz neler?
  4. Siteyi insanlar bir defa mı yoksa sıklıkla mı ziyaret etmeli?
  5. Siteyi oluşturmak için hangi araçlara ihtiyacınız olacak?
  6. Sitenin tanıtımı için bütçe ayıracak mısınız?
  7. Oluşturduğunuz siteyi kimlerin ziyaret etmesini istersiniz?
Bu sorulara yanıtınız sitenin planını oluşturmaktadır.
Tasarım; web sitenizin görünümü ilgilendiren bu kısımda kullanabileceğiniz bir çok araç vardır. Ancak tasarım sadece görünümden ibaret değildir. Tasarım tanımı aynı zamanda web sitesinin sayfalarının nasıl yapılandırılacağını, sayfaya erişebilirlik, site yapısı, sayfadaki buton, resim ve link gibi elementlerin ziyaretçilere nasıl sunulacağı, ziyaretçinin siteyi nasıl dolaşacağı, hangi dillerle ve araçlarla programlanacağı (PHP, ASP, HTML, JavaScript, Flash vs.), hangi web teknolojilerinin kullanılacağı gibi konuları da kapsar. Bu nedenle sitenizi tasarlama aşamasına geçtiğinizde sitenizi ziyaret edecek bir ziyaretçi gibi düşünerek karşılaştıkları nesnelerin, sayfaların, görsellerin ve diğer sayfada bulunmasını istedikleriniz neler olacağını düşünmeli ve ona göre tasarlamalısınız. Unutmayın; mükemmel bir web sitesi yaratmanın anahtarı kaliteli ve özgün içeriklerle bunu en iyi şekilde sunacak tasarımı bir araya getirmektir.
Oluşturma; iyi bir web sitesi için planlama ve tasarım aşamasınından sonra  oluşturma sitenin oluşturulması gerekmektedir. Günümüzde başarılı bir web sitesi oluşturmak için her türlü araç mevcuttur, en son web teknolojileri sayesinde çok kısa bir sürede çok profesyonel siteler oluşturulabilmektedir. Ancak bu araçları seçerken amaçlarınıza uygun olanları seçtiğinizden emin olmalısınız. Bir örnek vermek gerekirse Joomla ve Wordpress içerik yönetim sistemlerini gösterebiliriz. Her ikisi de çok güçlü sistemlerdir. Peki, hangisini seçmelisiniz? Kısaca örneklemek gerekirse, eğer komplike siteler kurmak istiyorsanız Joomla ’ yı, daha sade, blog gibi siteler istiyorsanız Wordpress ’ i seçmelisiniz.
     Oluşturma aşaması diğer aşamalardan daha uzun sürecektir. Bu sebeple bu aşamada daha sabırlı olmalısınız ve diğer aşamalara gösterdiğiniz özeni burada da göstermelisiniz.
Test; hedeflerinizin ne kadar gerçekleşeceğini ölçebilmek için tek yoldur. Test aşaması size ayrıca genel amacınıza ulaşıp ulaşamayacağınız konusunda fikir verir. Ayrıca sitenizin teknik yapısını incelemek için analiz araçlarını kullanarak sitenizde her şeyin istediğiniz gibi olduğundan emin olabilirsiniz. Test sonuçlarınızı beğenmez iseniz sitenizde değişiklikler yaparak iyileştirme yoluna gidebilirsiniz.
Tanıtım;  Geldiğiniz bu nokta çalışmalarınızın bittiği yer değil. Web sitenizi planladıktan,tasarladıktan, oluşturduktan ve test ettikten sonra artık sitenizi görücüye çıkarmaya hazırsınız demektir. Artık sitenizi arama motorlarına kaydedebilir, trafiği yüksek olan bazı sosyal imleme sitelerinize kaydedebilir, Facebook ve Twitter gibi herkesin ziyaret ettiği sosyal platformlarda tanıtmaya başlayabilirsiniz. Hatta dilerseniz sitenizin ücretli reklamını da yapabilirsiniz. Ancak buraya kadar geldiğiniz nokta sitenize yeni içerikler girmek ve/veya sitenizi güncellemek için yeterlidir. Yani, kaliteli, özgün ve hatta eşsiz içerikler hazırlayarak bu içerikleri arama motorlarına kaydettirebilir ve arama motorlarının size ziyaretçi göndermelerini bekleyebilirsiniz. Tanıtım çalışmalarınızı da belirli bir plan dahilinde yapmalısınız. Web sitesi araçları ile site yapımı konulu yazımızı bu linkten okuyabilirsiniz

Dilerseniz web sitesi kurma rehberi ile kolaylıkla sitenizi kurabilirsiniz, hiç bir web tasarım, kodlama, (html, css, flash) bilgisine ihtiyaç duymadan web sitesi kurma rehberi ile sitenizi oluşturun ve yayınlayın.
Web sitesi kurma rehberi
İncelemek için tıklayın
Sitenizi oluştururken SEO (search engine optimization) yani arama motoru optimizasyonuna uygun olarak hazırlamanız google, bing, yandex gibi arama motorlarında yapılan aramalarda sizi üst sıralara taşıyacaktır. Sitenizi SEO 'ya  uygun hazırlamak istiyorsanız ülkemizde bu işin  uzmanı olan  SEO efendisi eğitimini mutlaka incelemelisiniz.

İNCELEMEK VE SATIN ALMAK İÇİN RESME TIKLAYIN
İncelemek için tıklayın






0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.