9 Eylül 2013 Pazartesi

Facebook Sayfalarında Reklamları Engellemek ve Yeni Yönetici Yetki Ayarları

Facebook kullanıcılarının işini kolaylaştırmak için,her gün yeni fikirler,değişimler ortaya çıkarıyor.Bu kez sayfa sahiplerinin işini kolaylaştırmak için,harekete geçmiş.

Bildiğiniz üzere ,facebook ta sayfanıza yönetici atarken eliniz titrerdi ! Ya adam sayfayı silerse,ya benim yöneticiliği kaldırırsa diye. Facebook bu gibi sorunlar için ,5 ayrı yöneticilik modeli geliştirmiş.

Sayfa Düzenle-Yönetici Görevleri kısmından yönetici atama kısmına gidiyoruz.Yönetici yapmak istediğimiz kişi seçtikten sonra,hemen altında ki  :
     Üst Yönetici  => Tam yetkili admindir. Sayfada içerik paylaşabilir,mesaj gönderebilir,istatistikleri görebilir.

İçerik Editörü => Sayfayı düzenleyebilir,mesaj gönderebilir,paylaşımda bulunabilir,reklam oluşturabilir,istatistikleri görebilir.

Moderatör  => Sayfada ki yorumları görebilir.Yorumları silebilir,sayfaya içerik gönderebilir.

Üst yönetici ile İçerik editörü hemen hemen aynı yetkiye sahip görünüyor.Tıpkı forumlarda ki admin ve co-admin mantıgı gibi.Güvenemediğiniz insanlara  içerik editörü değil modluk bile vermeyin ;)




 Sayfanızda ,zaman tünelinden kurtul ,küfür,argo vb gibi yazılar paylaşılıyorsa ,bunları engellemek mümkün ! Yönetim paneli-İzinleri yönet kısmında -Moderasyon Kara Listesi yazan yere ,engellemek istediğimiz kelimeleri yazıyoruz.Küfür kara listesi güçlü ye getirip kaydediyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.