25 Eylül 2011 Pazar

inFamous Artık Sony’nin

Sony Computer Entertainment (SCE), uzun zamandır birlikte çalıştığı, Sly Cooper ve inFamous oyun dizilerinin yaratıcısı olan önde gelen oyun geliştirici Sucker Punch Productions’ın, 2 Ağustos 2011 tarihi itibariyle Sony Computer Entertainment Worldwide Studios’un (SCE WWS) global geliştirme operasyonuna katıldığını açıkladı. Katılım ile SCE oyun geliştirmede sadece PlayStation platformlarına özel yaratıcı mükemmeliyeti sürdürmeye yönelik uzun vadeli taahhüdünü bir adım daha ileri götürürken, Sucker Punch Productions SCE WWS ailesine katılan on altıncı stüdyo oldu.



Sly Cooper ve inFamous gibi en çok satan oyunların geliştiricisi

Merkezi, ABD’nin Washington eyaleti, Bellevue şehrinde bulunan ödüllü oyun geliştirici Sucker Punch Productions, PlayStation 2 oyun konsolu için geliştirdiği Sly Cooper serisi ve PlayStation 3 oyun konsolu için geliştirdiği inFamous oyun serisi ile dünya çapında toplam yedi milyon adetlik satış rakamına ulaştı. PlayStation tarihinin en başarılı oyunlarından bazılarının altında ayırt edici yaratıcı yetenekleri ile tanınan Sucker Punch’ın imzası bulunuyor.
Sucker Punch, 12 yıllık uzun soluklu işbirliğinden sonra Sony ailesine katıldı
Dünya çapında çok başarılı oyunlara imzasını atan Sucker Punch Productions ile 12 yıla dayanan uzun soluklu bir işbirlikleri olduğunu vurgulayan SCE WWS Başkanı Shuhei Yoşida, satın alma ile ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Sektörün en çok takdir toplayan oyun geliştirme stüdyolarından biri olan Sucker Punch Productions ile 12 yılı aşkın bir süredir harika bir iş ilişkisi içindeyiz. SCE ailesi olarak kendilerini resmen aramızda görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Sucker Punch’ın SCE WWS’e eklenmesi, sadece PlayStation platformunda bulunabilen birinci sınıf oyun deneyimleri geliştirme taahhüdümüzü daha da pekiştiriyor. PS3 tarihinin en güçlü özel yazılım yelpazelerinden biri, PlayStation Vita için hazırlanmakta olan yenilikçi içerik ile birleşiyor, dolayısıyla tüketicilerin bu yıl heyecan duyması için birçok sebebi var.”

 
Sucker Punch Productions Yönetici Ortağı Brian Fleming ise “Bugüne kadar Sony ile süren muazzam ilişki sayesinde yaratıcı tasarım yeteneklerimizi onların rehberliği ile birleştirerek PlayStation platformlarına gelmiş en iyi oyun dizilerinden bazılarını üretme fırsatını yakaladık. Aynı derecede önemli bir başka nokta ise SCE ile aramızdaki ilişkinin bize yaratıcı riskler almak ve yeni özellikler bulmak için gerekli esneklik ve güveni sağlaması oldu. Sony Computer Entertainment grubunun bir parçası olarak, daha yenilikçi içerikleri hayata geçirmek ve tüketicilere heyecan verici, yeni interaktif deneyimler sunmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.
Sucker Punch ile Sony Computer Entertainment America arasında halihazırda var olan güçlü iş ilişkisi temeli üzerine kurulan satın alma sayesinde açık dünya teknolojisi yeniliğinin resmen PlayStation ailesine getirilmesine öncülük eden bir stüdyo kurum bünyesine katılırken, SCE WWS yeni bir yaratıcı güç daha kazanmış oluyor. Kuruluşun günlük faaliyetleri mevcut yönetim ekibi ve şirket kurucuları tarafından, SCE WWS Foster City Studio ile birlikte yürütülmeye devam edecek.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.