25 Eylül 2011 Pazar

Türkiye Ligi, FIFA 12′de Yer Alacak mı?

FIFA 12′de Türkiye Ligi’nin yer almayacağı, sadece Galatasaray’ın olacağı iddia ediliyordu. Yakın zamanda bu söylentilerin hepsine nokta koyuldu.


Bilindiği üzere futbol oyunu yayıncıları, Türkiye ligini kullanabilmek için Türkiye Futbol Federasyonu‘ndan izin almak durumundaydı. Federasyonun bu yıldan itibaren uyguladığı karar neticesinde, oyun hakları için 18 takımla da tek tek görüşülmesi gerekiyordu. Bu haberden yola çıkılarak birçok fikir türetildi. Bunların en çok konuşulanı ise, FIFA 12‘de Türkiye Ligi’nin olmayacağı, FIFA’nın oyun telifleri için sadece Galatasaray ile anlaştığı yönündeydi.
Oyunun preview versiyonu çıktıktan sonra, tüm bu söylentilere nokta konulmuş oldu. Çünkü yapım içeriğinde Türkiye Ligi‘nden 18 takım da yer alıyor. Süper Lig’ in en değerli oyuncusu 100 üzerinden 84 puanla Alex de Souza. Beşiktaş ve Fenerbahçe 5 yıldız üzerinden 4, Galatasaray ise 3.5 yıldız ile puanlanmış. Kısacası FIFA 12‘nin yepyeni özellikleriyle, Türk takımlarımızın yeni kadrolarını birleştirip, doyasıya bir rekabet ortamı yaratabileceğiz.
Yapımdaki oyuncu ve takım verileri, preview ve demo versiyonlarda güncel değildi. Oyun satışa sunulduğunda, tüm transferler yapıma eklenmiş ve kadrolar güncellenmiş olacak. Bu da, takım ve futbolcu puanlarının değişeceği anlamına geliyor…

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.