25 Eylül 2011 Pazar

Mobil Oyunlar Çok Kazandırıyor!

Mobil işletim sistemleri ve akıllı telefonlardaki gelişmeler, üçüncü şahıs yazılımların çok güçlü bir sektör haline gelmesine zemin hazırladı. Mobil uygulama mağazalarının ulaştığı rakamlar da akıllı telefonlara ve tabletlere sonradan yüklenen içeriklerin ne kadar yoğun ilgi gördüğünü net bir şekilde ortaya koyuyor.








Birçok popüler oyun ve yazılım geliştiricisi, ağırlığını mobil cihazlardan yana kaydırmış durumda. Bu isimlerden biri de Electronic Arts. Şirket CEO’su John Ricctiello, yaptığı açıklamada gelirlerinin %40’lık kısmını akıllı telefonlar ve tabletler için geliştirilen oyunların temsil ettiğine dikkat çekmiş.
Akıllı cihazlardan önemli oranda kazanç sağlayan isimlerden bir diğeri ise Gameloft. Mobil dünyanın sevilen isimlerinden biri olan Fransız yapımcı, geçtiğimiz yıl elde ettiği 109.2 Milyon $ düzeyindeki gelirin 32.7 Milyon $’lık kısmını tabletler ve akıllı telefonlardan sağlamış. Her geçen yıl daha da artan bu oran, yeni oyuncuların pazara girmesi adına da adete bir teşvik unsuru oluyor.
Bugüne kadar telefonunuzda oynamak için hiç bir oyun satın aldınız mı?

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.