25 Eylül 2011 Pazar

Playstation 3 Kullanıcıları PSN’den Atılabilir!

Sony yeni hazırladığı Kullanım Şartları Sözleşmesini kabul etmeyen oyuncuları, PlayStation Network olarak da bilinen online oyun oynama ağından engellemekle karşı karşıya bırakıyor.

Sony, oyuncuları, toplu bir şekilde dava açma haklarından vazgeçmelerini düzenleyecek bir şekilde, yeni bir kullanım şartları sözleşmesi hazırlıyor.

Şirket şimdiden sözleşmeyi, kullanıcın, PlayStation Network’e giriş yapacağı sırasında onaylaması için önlerine koyuyor.
Bu hamle, milyonlarca kullanıcın güvenliğini tehdit eden “Anonymous” ataklarının ardından geldi. Sony bir çok dava dosyası ile karşılaşmış, kullanıcılarına tazminat olarak çeşitli paralar ya da oyunlar hediye etme durumunda kalmıştı.
Şimdilik, 30 gün boyunca anlaşma şartlarından muaf olma seçeneği mümkün görünsede, süre sonunda kabul etmedikleri takdirde PSN’e erişimleri olamayacak.
Yeni kullanım ve şartlar sözleşmesine göre kullanıcılar, Sony’ye dava açmadan önce, firma tarafından seçilen bir hakem ile yasal sorunları çözmeye çalışacak.
Anlaşmanın bu maddesinden etkilenmemeniz ve dava açma haklarının sizde olması içinse, Sony’nin Los Angeles kentindeki ofisine, 30 gün içerisinde posta yollamanız gerekiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.