25 Eylül 2011 Pazar

Yaratıcılıkta Sınır Tanımayan Android Oyunu!

Akıllı telefonlar için geliştirilmiş mobil oyunlara her geçen gün yenileri eklenmeye devam ediyor. Bu oyunlar, başarılı 3D grafikleri ile olduğu kadar, heyecan verici oynanabilirlikleri ve yaratıcı senaryoları ile kendine hayran bırakıyor.
Yaratıcılıkta sınır tanımayan bir Android oyunu olarak nitelesek pek de yadırganmayacağını düşündüğümüz ve yazımızda yer verdiğimiz ilginç yapımın adı Apparatus. Oyundaki amacımız, verilen çeşitli araçları kullanarak, kompleks makineler üretmek ve yine bu makinelerle verilen görevi eksiksiz bir şekilde tamamlamak.




Oyunun ilk aşamalarındaki görevler gayet kolay ve karmaşık değil. Size verilen ekipmanları kullanarak topun hedefteki kutuya ulaşmasını sağlamaya çalışıyorsunuz. Tabi tüm bu işlemleri yaparken oyunun gerçek hayattaki fizik kurallarına aynen bağlı oluğunu dikkate almanız gerektiğini de belirtelim.



Şimdilik 40 bölümün yer aldığı oyunda ilk aşamalarda birkaç küçük tahtayı üst üste koyarak veya çivi ile sabitleyerek bir yol oluşturmanız yeterli olsa da ilerleyen aşamalarda işler epey karışıyor. Zira size verilen ekipmanlar arasında elektrik kabloları,halatlar,tekerlekler hatta jet motorları da yer almaya başlıyor.

Apparatus İndirme Sayfası ve Oynanış Videosu
Sonuç olarak eğlenceyi ve yaratıcılığı marjinal sınırlarda yaşamayı vaat eden Apparatus isimli yapım ciddi anlamda bağımlılık yapıyor. Son derece başarılı grafiklere sahip olan uygulama, sistem kaynaklarını ciddi oranda tüketiyor ve çalışabilmek için en az 600 GHz hızında bir işlemciye, 800×480 piksel veya üstünde ekran çözünürlüğüne ve güçlü bir GPU’ya ihtiyaç duyuyor.
Bu nedenle oyunun resmi olarak çalışabileceği cihazlar şöyle sıralanmış: GoogleNexus One, Samsung Galaxy S, HTC Desire HD, HTC Desire, Samsung Galaxy Tab, Motorola Xoom. Galaxy S2’de de çalışabilen oyun, ses açıldığı sırada manasız bir şekilde çökmeye uğruyor. Bu nedenle sesi kapatarak oyuna devam etmeniz gerekiyor.
Oyunu tablet bilgisayarınıza veya akıllı telefonunuza indirmek için buradaki Android Market sayfalarını kullanabilirsiniz. Aşağıda yer alan videodan oyunun mantığını daha iyi kavrayacaksınız.

                                                                 

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.