25 Eylül 2011 Pazar

PlayStation Vita’da Öncelik Fiyat

Mobil oyun pazarı son yıllarda ciddi bir değişim içinde. Önceleri Nintendo ve Sony’nin elinde olan pazarda artık akıllı telefon üreticileri de önemli bir yere sahip. Bu sebeple artık Sony ve Nintendo çok daha ilerici ve eşsiz hamleler yapmaya çalışıyor. Nintendo’nun gözlüksüz 3D’li konsolu 3DS buna en güzel örnek.
 

Uzun yıllardır mobil oyun pazarında PSP ile var olan Sony, PSP Go modeliyle yarattığı hayal kırıklığının ardından önemli hamleler peşinde. Birkaç ay önce NGP adıyla tanıtılan yeni PSP, E3’te PS Vita adını aldı. Etkileyici özellikleri ve güçlü donanımıyla dikkat çeken PS Vita, aslında fiyat odaklı bir projeymiş.
Sony Global Stüdyoları Başkanı Shuhei Yoshida, verdiği bir röportajda PS Vita’nın farklı bir stratejiyle geliştirildiğini söyledi. Beklenenin aksine öncelikle donanıma karar vermediklerini belirten Yoshida, fiyat konusunda bir baraj belirlemeye yoğunlaştıklarını anlattı. Sony, öncelikle 310 Dolar limitini tepe fiyat olarak belirlemiş ve daha sonra bu fiyata uyacak bir donanım seçmiş.


Yoshida ayrıca cihazın arkasında kullanılan dokunmatik pedlerin maliyeti artırdığını ancak prototip üzerinde edindiği deneyimden sonra bu özelliğin cihazda kalmasını istediğini söyledi.
4 çekirdekli işlemci, dokunmatik ekran, iki adet analog kontrol ve jiroskop gibi özelliklere sahip olan PS Vita’nın fiyatları; Wi-Fi model için 249, 3G model için 299 Dolar olarak açıklandı. Ayrıca Sony, operatörlerle 3G kullanımı konusunda ‘kullandığın kadar öde’ paketleri hazırlamak için işbirliği içinde olduklarını açıkladı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.