19 Ağustos 2013 Pazartesi

İç Anadolu’ da Ağaç Dikme mevsimi ne zaman?

İç Anadolu’ da Ağaç Dikme mevsimi ne zaman? | Ne Zaman?


Kışları sert geçen ve ilkbahar ile yaz başlarında yeterli ölçüde yağış alan yörelerde, ilkbahar dikimleri yapılması önerilmektedir. Bu dikim zamanı mart ayından nisan sonuna veya daha soğuk yörelerde mayıs ortasına kadar sürer. Ağaç türleri olarak geç sürgün veren türler kızılçam ve Fıstık Çamı dışında diğer çam türleri, ladin, göknar gibi iğne yapraklılar için esas dikim mevsimi ilkbahardır. Özellikle geniş yapraklılarda tomurcukların patlamasından önce dikim tamamlanmalıdır.


Orta Anadolu Stepleri’nde erken sonbahar ve erken ilkbahar dikimi iyi sonuçlar vermektedir.


İlkbahar dikimi, don tehlikelerinin çok olduğu bölgeler için çok uygundur. Ancak, ilkbahar yağışlarından yararlanmak için dikimler, olanaklar ölçüsünde erken yapılmalıdır. Çünkü köklerin biyolojik aktiviteleri, tomurcuklara kıyasla 15-30 gün erken başlamaktadır. Geç kalındığında kök aktivitesi başlamış olduğundan, dikim başarısı azalır.

2 yorum:

yanmaneee dedi ki...

golden goose sneakers
vans
converse outlet
cheap jordans
golden goose sneakers
curry 6
curry 5
kyrie 5
kyrie 6
lebron shoes

dyry dedi ki...

Click Here z7z09l6a65 replica bags online replica bags in dubai More about the author n7l93w8y32 louis vuitton fake replica bags in bangkok louis vuitton replica bags neverfull hop over to this website j1u88w1n51 replica bags china

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.