8 Haziran 2014 Pazar

Bilgisayarınıza Heryerden Erişim Sağlamak Çok Kolay

İş yerine vardıktan sonra önemli bir dosyanızı evde unuttuğunuzu fark etmek kötü bir deneyimdir. Bu problem TeamViewer ile artık tarih oluyor.

Patronunuzun sabah erkenden masasında istediği raporu evde geç vakitlere kadar çalışıp alnınızın akıyla tamamladığınızı, fakat sabah işe vardığınızda hazırladığınız dosyayı -yorgunluktan olsa gerek- bilgisayarınızda unuttuğunuzu düşünün. Ne yapardınız? İstifa mı ederdiniz, özür mü dilerdiniz, yoksa hemen eve mi dönerdiniz? TeamViewer isimli ufak programı kullanıyorsanız cevabınız muhtemelen “rahatlamak” olurdu.
Akıllıca tasarlanmış, son derece güçlü bir program olan TeamViewer sayesinde ev veya iş bilgisayarınızı istediğiniz yerden internet aracılığıyla uzaktan kontrol edebilirsiniz. TeamViewer farklı amaçlar için de kullanılabiliyor. Örneğin bilgisayarı arızalanan bir arkadaş veya yakınınıza, evdeki konforunuzu bozmadan, uzaktan yardım edebiliyorsunuz. Yazımızda evde unuttuğunuz o dosyaya TeamViewer ile nasıl uzaktan erişebileceğinizi anlatmakla beraber, bilgisayarınızı uzaktan nasıl yönetebileceğinizi de açıklayacağız.
Bilgisayarınıza Heryerden Erişim Sağlamak Çok Kolay
1- Bir TeamViewer takımına katılın
TeamViewer, iki bilgisayar arasında telefon görüşmesi yapmak gibidir ve her iki bilgisayarın da gerekli yazılıma sahip olması gerekir. Bu örneğimizde bir masaüstü bilgisayara ve yanınızda taşıdığınız bir dizüstü bilgisayara sahip olduğunuzu varsayıyoruz. İşe TeamViewer’ı masaüstü bilgisayara kurmakla başlayalım. Programı www.teamviewer.com adresinden temin edebilirsiniz.

2- Ayarları yapın
Kurulumu başlatın ve karşınıza çıkacak iki şıktan “Kur”u seçerek “İleri” düğmesine tıklayın. (Yazılımı bir seferlik kullanacaksanız “Çalıştır”ı da seçebilirsiniz.) Yeni ekranda bu sefer “kişisel / ticari olmayan kullanım” şıkkını seçin ve tekrar “İleri”ye tıklayın. Sıradaki Lisans Anlaşması ekranında iki şıkkı da seçerek devam edin. Son olarak “evet” şıkkını seçin ve kurulumu bitirin.

3- Hesap açın
Sıradaki ekranda gözetimsiz erişim sağlamak için bilgisayarınıza bir şifre vereceksiniz. İsterseniz bilgisayar adını değiştirip şifrenizi girdikten sonra “İleri” düğmesine tıklayın. Sonraki ekranda adınızı, e-posta adresinizi ve TeamViewer hesap şifrenizi belirledikten sonra “İleri”ye tıklayın. Hesap şifrenizi unutmamaya özen gösterin, ona ihtiyacınız olacak.

4- Hesabınızı etkinleştirin
Şu an yukarıdakine benzer bir ekranla karşı karşıya olmanız gerekiyor. Şifre kısmını dert etmeyin, onu daha sonra kullanacağız. Ayarlamaları tamamlamak için yapmanız gereken son şey e-posta hesabınızı kontrol etmek ve TeamViewer’dan gelen mesajı bulmak. Mesajı bulup açın ve içindeki uzunca linke tıklayarak TeamViewer hesabınızı etkinleştirin.

5- Dizüstünüze kurun
Artık dizüstü bilgisayarınızı açıp aynı şekilde TeamViewer’ı kurabilirsiniz. Bu işlem tamamlandığında, yukarıdaki ekranla karşılaşana dek önceki adımları tekrar takip edin. Bu ekranda yeni hesap oluşturmak yerine “Bir TeamViewer hesabım var” şıkkını seçin ve e-posta adresinizle TeamViewer şifrenizi girin.

6- İpleri ele alın
Şimdi bir deneme yapıp, dizüstü bilgisayarınıza masaüstü bilgisayarınızın tam kontrolünü verelim. Masaüstü bilgisayarınıza bakın ve “ID’niz” alanında yazan numarayı not edin. Şimdi dizüstüne geçin ve bu kodu “Karşıdaki kişi ID” alanına yazın veya yapıştırın. “Karşıdaki kişi ile bağlantı kur” düğmesine tıklayın ve önceden belirlediğiniz bilgisayar şifresini girin. Kısa bir beklemeden sonra karşınıza masaüstü bilgisayarınızın ekranı çıkacaktır.

7- PC’nize uzaktan erişin
Artık dizüstü bilgisayarınız aracılığıyla masaüstü bilgisayarınızdaki simgelere tıklayabiliyor olmalısınız. Ayrıca programları çalıştırabilir, kapatabilir ve hatta sistem ayarlarını bile değiştirebilirsiniz. Bu modda özellikle sorun giderme için tüm imkânlar sağlanıyor. Yani uzak bilgisayarı sanki karşısındaymış gibi kullanabiliyor ve evinizin sıcaklığından vazgeçmeden arkadaşlarınıza yardımcı olabiliyorsunuz.

8- Dosyalara erişin
Evde unuttuğumuz o önemli dosyaya erişmek için öncelikle diğer bilgisayarı kontrol eden pencereleri kapatın. “Uzaktaki Bilgisayarı Kontrol Et” başlığı altındaki “Dosya aktarımı” şıkkını seçin ve “Karşıdaki kişi ile bağlantı kur”a tıklayarak oturum açın. Sağ sütundan unuttuğunuz dosyanın konumunu açın ve dosyayı seçin. Sonra “Aktar” düğmesine tıklayın ve dosyanın dizüstü bilgisayarınıza kaydedilmesini bekleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.