30 Haziran 2014 Pazartesi

Photoshop Dizayn Videolu Anlatimlar Süper GİR hADİ

Şu an Türkiye’de fazla olmasada avrupa ülkelerinde tasarım sektörü çok fazla gelişmiştir.Ülkemizde bir çok kişi bu işi yapmaktadır ve paralar kazanmaktadır.Bu iş için piyasada bir çok program vardır fakat en uygun olanı Adobe Photoshop.Peki tasarım işi sadece bu programı yüklediğimizde bitiyormu ASLA!.Daha yüklememiz gereken fırçalar, fontlar, hazır resimler, desenler ve benzerleri vardır.Bende size bunları bulabilmeniz için ücretsiz ve çok geniş kaynak sunacağım.

Peki Neler Var Kaynakta?





Fontlar





Fırçalar





Desenler





Kaplamalar





Eklentiler





Hazır Resimler






Dersler





Yardımcı Siteler




Fontlar

Windows’un standart fontları gerçekten çok sıkıcıdr ve sadece okunası olaylar için kullanılabilirler.Siz yaratıcı ve güzel gözüken fontlar istiyorsunuz.Fotnları kurmak için öncelikle TTF-Font larını indrimelisiniz ve bilgisayarınızın içindeki Fonts dosyasının içine atmalısınız.Bu dosya genellikle C:\WINDOWS\Fonts. adresindedir.


Fırçalar

Photoshop tasarımlarında size en çok yardımcı olacak araçlar fırçalardır.Photoshop’un kendi içinde standart fontları var fakat bunlarla daha sıradışı tasarımlar yapabilirsiniz.Kurmak için ABR dosyasını indiriyorsunuz ve Photoshop’un içindeki Presets dosyasına atıyorsunuz.Adres normalde C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop\Presets\Brushes olmalıdır.



Kaplamalar

Kapmaları her türlü resimde kullanabilirsiniz fakat her zaman işe yaramaz.Ama eğer nerde nasıl kullanacağınızı bilirseniz harikalar yaratabilirsiniz.



Eklentiler

Eklentiler photoshop çalışmalarınızı tamamen değiştirebilir.Ayarlanmış aksiyonlarla harikalar yapabilirsiniz.Eklentiler genellikle nasıl kurulacağı bilgisi ile beraber indirilirler.



Hazır Resimler


Hazır resimler dünyada bir çok insan tarafından kullanılmaktadır.Hazır resimler genellikle büyük çözünürlükte olurlar ve rahatlıkla tasarımlarınızda kullanabilirsiniz.Fakat bazı resimler copyrighted veya CC dir.



Dersler

Photoshop’u öğrenmenin en iyi yolu derslerden öğrenmektedir.Çoğu resimli olur ve size olayı tam olarak öğretir.



Yardımcı Siteler

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.