8 Haziran 2014 Pazar

Bu Yazilimlar ile Fareniz Takla Atmaya Bayilacak

Bu yazımızda ele aldığımız ücretsiz yazılımlar sizlere çok farklı deneyimlerin kapısını aralayacak. Günümüzde eski tip farelerin maruz kaldığı yazılım desteği sıkıntısı oldukça aşikâr. Fakat bu tür farelerin sahiplerine iyi haberlerimiz var: Bu yazılımlarla elde edilen yeni kullanım alanlarından faydalanmak için sıradan, eski bir fare de iş görebiliyor. Ayrıca son model, göz kamaştıran bir fare sahibi olmak, bazen beraberinde gelen ve düğmelere yeni görev atamaktan ileri gitmeyen yazılımların basitliğiyle sınırlı kalabiliyor.

Bu yazımızdaki faydalı yazılımlarla tek elli bilgisayar kullanımı deneyiminizi bir adım ileri taşıyacaksınız. Belki tüm bu yazılımları denedikten sonra, hiçbir yazılımsal çözümün basit ama gösterişli bir fare sahibi olmanın önüne geçemeyeceği yönünde kendinizce haklı nedenlere ulaşabilirsiniz. Tabii bu, tarif edeceğimiz yazılımların da kendilerince faydalı veya etkileyici olmadıkları anlamına gelmiyor.

IOGraph (http://iographica.com)

Gösterişli olanla başlayalım… Farenizi veya sisteminizi geliştirme namına hiçbir yardımda bulunmayan IOGraph, daha çok “sanatsal” olarak niteleyebileceğimiz bir amaç güdüyor. Programı çalıştırıp arka plana attığınızda, bu yazılım farenizle tüm gün yaptığınız hareketleri takip ederek mürekkep dokunuşu tarzında grafiksel bir örnekleme çıkarıyor. Farenizin aktivitelerini simgelemek amacıyla çizgiler ve mürekkep damlaları kullanılıyor; çizgiler fare hareketlerinize işaret ederken, mürekkep damlaları da farenizin sabit kaldığı durumlarda ortaya çıkıyor. Mürekkep damlalarının ne kadar büyük olduğu, fare imlecinizin o noktada ne kadar süre zaman harcadığıyla orantılı bir şekilde gelişiyor. Bu yazılım için pek kullanışlı diyemeyiz ama enteresan olduğu kesin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.