8 Haziran 2014 Pazar

Sanal Dünyanin güzelliğini tarayıcı belli ediyor

Bilgisayarda ziyaret ettiğiniz bir web sitesinin görünümünü güzelleştiren unsurlardan biri, kullandığınız tarayıcının o siteyi sergileyişi. Gereksiz kalabalık ve haddinden fazla büyük ikonlar sitenin hak ettiği biçimde sergilenmesine engel oluyor ne yazık ki. Gelin Internet Explorer 9’un “web’in güzelliği” temalı yaklaşımına bakalım birlikte.

Kullanıcıların web’i kullanma şekline göre, (ister profesyonel olarak, isterseniz tamamen gezip tozmak için kullanın) beklentileri de değişkenlik gösterebiliyor. Fakat kesin olan bir şey var ki, her kullanıcı ziyaret ettiği sitede sunulmak istenen görselliği ve hizmetleri tamamen almak istiyor. Bu yüzden bir taryıcının yenilikçi, hızlı, güvenli ve şık olması gerekiyor. Internet Explorer 9’un çok sevdiğim yanlarından biri, “Asıl yıldız tarayıcı değil, web sayfası olmalı” mantığıyla tasarlanmış olması. Internet Explorer 9’ın sadece ve olabildiğince az ekran alanı kaplayan arabirimi, siz sörf yaparken âdeta aradan çekiliyor ve sahneyi ziyaret ettiğiniz web sayfalarına bırakıyor. IE9’un üst kısmında tek bir araç çubuğu var, alt kısmında ise hiçbir şey yok. Böylece web sayfaları çok daha ferah görüntülenebiliyor.
Sanal Dünyanin güzelliğini tarayıcı belli ediyorCesur ve güzel
HTML5 ve CSS3 başta olmak üzere birçok modern web standardına tam destek veren Internet Explorer 9, çok daha şık ve esnek web sayfası tasarımlarının yolunu açmış oluyor. IE8’e göre sayfa yorumlama/yükleme hızı yaklaşık 11 kat artan IE9, piyasadaki en hızlı web tarayıcılardan biri oluyor. Bunun yanında IE9’la birlikte gelen “donanımsal hızlandırma” özelliği, sayfaları görüntülerken ekran kartınızın da gücünden yararlanarak daha da hızlanıyor. IE9’un Windows 7 ile entegrasyon imkânları da dikkat çekici. Örneğin, belli siteleri görev çubuğuna sabitleyebiliyor, sitede bir değişiklik olduğunda (örneğin Facebook’ta bir mesaj aldığınızda) değişen simgeden bunu anında anlayabiliyorsunuz.
Internet Explorer’ın web güzelliğini anlatan demosunu beautyoftheweb.com adresinden izleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.