8 Haziran 2014 Pazar

Büyük Dosyalar için Harici Paylaşim Depolama Siteleri

Büyük dosyaları internet üzerinden arkadaşlarınızla paylaşmak bazen tam bir işkenceye dönüşebilir, ama incelediğimiz dosya paylaşım sitelerinden yararlanarak bu işkenceye bir son verebilirsiniz!

DROPBOX | Puan: 5/5

www.getdropbox.com

Dropbox’ı kurduktan ve ayarladıktan sonra, her biri en fazla 250 MB olmak kaydıyla toplam 2 GB veriyi istediğiniz kadar bilgisayar arasında kolayca paylaşıma açabilirsiniz.

Sistem şu şekilde çalışıyor: Ücretsiz bir hesap alıyorsunuz, yazılımı indiriyorsunuz (Windows, Mac ve Linux sürümleri mevcut) ve kullanıcı girişi yapıyorsunuz. Dropbox görev çubuğunda ilave bir seçenek olarak beliriyor ve tıpkı diğer klasörler gibi iş görüyor. Yani istediğiniz dosyayı sürükleyip Dropbox klasörüne bırakıyorsunuz ve yazılım otomatik olarak hesabınıza bağlı olan diğer bilgisayarların da dosyalara erişmesini sağlıyor.

Yazılımın en sevdiğimiz özelliklerinden birisi, herkese açık genel klasörler yaratabileceğiniz gibi, örneğin yalnızca ailenizin ulaşabileceği özel klasörler de yaratabiliyor olmanız. Dosyalarınızın yüklenip yüklenmediğini gösteren güzel tasarımlı simgelerden oluşan arayüz oldukça kullanışlı. Dropbox aynı zamanda tüm dosyalarınızı arşivlediği için üzerinde değişiklik yaptığınız dosyaların eski – ve hatta silinmiş – sürümlerine ulaşabilmeniz de mümkün.

Dropbox ile ilgili handikap olarak sayabileceğimiz tek şey, tamamen tarayıcı tabanlı bir arayüz yerine bilgisayara kurulması gereken bir yazılımla çalışıyor olması. Diğer yandan, hizmetin ücretsiz sürümü için (Pro sürümden yararlanabilmek için ayda 10 USD ödemek gerekiyor) biraz daha geniş depolama sunulabilse iyi olurdu diye düşünüyoruz.

Kullanım kolaylığı: 4/5 | Özellikler: 5/5 | Esneklik: 5/5 | Performans: 5/5

Özet: Büyük dosyaları kolayca ve hızlı biçimde paylaşmanızı sağlayan Dropbox, farklı bilgisayarlar arasında dosya eşitlemek isteyenler için en iyi seçeneklerden biri.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.