8 Haziran 2014 Pazar

Twitter Dillat Edilmesi Gereken 10 Önemli Faktör

Twitter sayesinde mesajları geniş bir kitleye anında iletmek mümkün. Diğer yandan hangi platform olursa olsun (cep telefonu, tablet, PC, Mac) hassas bilginin iletilmesi için uygun bir yöntem değil. Tweet mesajlarında sadece herkesin bilmesini istediğiniz bilgilere yer vermelisiniz.

Tweet’leri korumayı seçmiş olsanız bile sadece izin verdiğiniz takipçilerin eline geçmez. Bu kişiler mesajlarınızı kolayca yeniden paylaşabilir ya da güvenli olmayan bağlantılardan tweet’lerinize erişilebilir. Twitter kullanımıyla ilgili genel risklere bakalım. Oturum açma bilgileriniz ele geçirilebilir ve sizden başkaları hesabınızı açıp kullanabilir. Tweet kaynağı olarak sizin kimliğiniz ve konumunuz eklenir.

Twitter Dillat Edilmesi Gereken 10 Önemli Faktör

Konumunuz sonradan yapılan ağ analiziyle de elde edilebilir. Mobil cihazlarla Twitter kullananlar daha fazla riski karşı karşıya. Bazı ülkelerde SMS ile Tweet gönderme ve alma desteği var. İnternet tarayıcısı olan mobil cihazlar Twitter’ın mobil sitesine bu yolla girebilir. Akıllı telefonlarsa Twitter uygulamasını kurup kullanabiliyor. Her biri farklı riskler içeriyor.

Metin tabanlı mesajlaşma (SMS)

Telefon operatörü tüm SMS’leri düz metin olarak görür, okuyabilir ve filtreleyebilir. Bu mesajları operatör saklar ve resmi talep gelirse başkalarına sunar. Bu yüzden gizli bilgiler SMS ile gönderilmemeli. Tweet’leri SMS ile alma özelliğini kapatabilirsiniz.

Twitter uygulamaları

Çoğu uygulama güvenli kanallardan bağlantı kurmuyor. İletişiminizi başkaları gözleyebilir. Bir saldırgan sizin yerinize Twitter kullanabilir. Bu durumda önlem olarak telefondaki internet tarayıcıyı kullanın ve güvenli olan https://m.twitter.com adresini tercih edin. Her zaman için https kullan ayarını işaretleyin. Twitter uygulamalarını özellikle halka açık WiFi ağlarda kullanmayın.

İnternet tarayıcıyla https://mobile.twitter.com/ erişimi

Bazı internet tarayıcılar https yani güvenli modu desteklemez. En güncel sürüme terfi edin. Twitter bağlantısında şifreli sistemi seçin. İnternet adresi satırında kilit simgesi görünüyor olmalı.

Dikkat edilmesi gereken başlıklar:

  1. Hesabınızı izinsiz girişlerden koruyun.
  2. Sağlam bir şifre seçin ve iyi koruyun. Büyük-küçük harfler ve sayıları rastgele sırada içersin ve uzun olsun. Şifreyi girdikten sonra her zaman hatırla seçeneğine tıklamayın. Üçüncü parti eklentiler kullanırken şifrenizi teslim etmeyin. Twitter sitesini açan ve izin vermenizi isteyen sistemler daha güvenlidir.
  3. Sahte Twitter oturum pencerelerine aldanmayın. Daima adres satırına iyi bakın. twitter.com dışındaki adresleri terkedin. Oturum penceresinde şüpheli bir kısım görürseniz ciddiye alın.
  4. Twitter uygulamaları yerine Twitter’ın mobil sitesine girmeye özen gösterin. Uygulamaların çoğu verileri düz metin olarak gönderir ve güvenli değildir. Uygulamanın https kullandığından eminseniz güvenebilirsiniz. Telefonunuzun internet tarayıcısının https desteklediğinden emin olun. Eski versiyonlarda destek eksik. Adres satırında kilit simgesi çıkmalı ve ayarlarda her zaman güvenli seçilmeli.
  5. Twitter kullanırken dağıtıma giren bilgiyi dikkatli analiz edin. Veriler sizin kimliğinizle eşleşir. Zaman ve konum bilgisi görüntülenebilir. Güvenlik açısından bu durum istenmez.
  6. Twitter, bilgilerinizi başkalarına verebilir ya da vermek zorunda bırakılabilir. Gerekli kanuni istek gelirse tüm bilgileriniz makamlara aktarılır.
  7. Her zaman yedek planınız olsun. Twitter yasaklanabilir ya da sunucuları çökebilir. Acil durumlarda Twitter kullanmayı aklınızdan çıkarın. Diğer seçenekleriniz de bulunsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.