22 Haziran 2014 Pazar

Photoshop Kırık kenarlı yazı Desing Video 2014

Bu dersteki konumuzda öğreneceklerimiz ile elimizdeki fontlarla yazdığımız yazılara hasar vereceğiz. Etrafları kırılmış bir yazı stili yaratacağız. Bu derste kullandığımız teknik manual işlem içermediğinden bir action seti olarak kaydedilebilir ve gerektiğinde saniyeler içinde bu işlem gerçekleştirilebilir.

1.Boyutları size kalmış. İlk olarak TYPE TOOL'u kullanarak yazmak istediğiniz yazıyı yazın. [action set oluşturmak isteyenler kaydetmeye buradan başlayın] Daha sonra menüden LAYER>RASTERIZE>TYPE seçerek yazıyı yazdığımız layerı üzerinde oynayabileceğimiz bir hale getirin. Şimdi CTRL tuşuna basılı iken LAYER sekmesinde yazınızın bulunduğu layera tıklayın. Böylece yazı karakterlerimiz seçili duruma gelecektir.


2. Şimdi Q tuşuna basarak Quick Edit moduna geçin. Eğer seçim renginiz ile yazınızın rengi aynı ise Quick Edit moda geçtiğinizde görünürde bir değişiklik olmayacaktır, yanılmayın (Mesela kırmızı yazı ve kırmızı seçim rengi bu yanılgıya neden olabilir). Menüden IMAGE>ADJUST>INVERT 'e tıklayın (yada kısaca CTRL+ I tuş kombinasyonunu kullanın).

Şimdi menüden FILTER>PIXELATE>CRYSTALLIZE'e tıklayın ve değer olarak 3 ile 15 arası bir değer verin. Düşük değer olursa kırıklar daha belirgin ve daha az dağılmış olarak oluşur. Mesela ben aşağıdaki örnek için değer olarak 7 verdim. Şimdi oluşturduğumuz seçim için yapacağımız ayarlara geldik.

Menüden IMAGE>ADJUST>BRIGHTNESS/CONTRAST'a tıklayın. Brightness değeri olarak -80, Contrast değeri olarak +80 verin. Şimdi kırıklar çok belirgin bir şekilde görülecektir. Tekrar Q'ya basarak Standart Edit moduna geri dönün. Bu tarz bir şekil oluşacaktır.


. Şimdi Menüden EDIT>CLEAR'a tıklayarak seçimin içini temizliyoruz. Yaptığımız işlem aynı layerda etki ettiğinden seçimin içini temizlediğimizde, seçimin içinde kalan yazının bölümlerinide temizlemiş yani silmiş oluyoruz. Böylece kırıklı bir yazı karakteri elde etmiş oluyoruz. İşimiz bitti menüden SELECT>DESELECT yada CTRL+D tuş kombinasyonu ile seçimi kaldırıyoruz ve yazı karakterlerimiz kullanılmaya hazır. [action set oluşturanlar burada kaydı durdurun]

ipucu: Action set kaydetmek size bu tarz manual işlemlerle hazırlanmış tekniklerde hız kazandırır. Derste belirtilen yerler arasını kayıt edin. Yeni bir kırıklı yazı oluşturmak istediğinizde, yazınızı yazın ve bu derste kaydetmiş olduğunuz action'ı çalıştırın. 2 saniye içinde yazınız kırıklı yazı şeklini alacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.