8 Haziran 2014 Pazar

Sanal alem tehditlerine karşı tarayıcı faktörü

İnternette yer alan tehditlerin bilgisayarımızla bağlantıya geçtiği temel nokta tarayıcı oluyor. Elbette antivirüs yazılımı bilgisayarımızda güvenlik için en önemli tedbir. Fakat yine de tarayıcının da tehditlere karşı uyanık olmasında büyük fayda var.
Sanal alem tehditlerine karşı tarayıcı faktörüKısa süre önce bağımsız internet güvenliği araştırma ve test kuruluşu NSS Labs tarafından yayımlanan bir rapor, tarayıcıların zararlı yazılımlara karşı güvenlikte taşıdığı öneme dikkat çekti. Yayımlanan raporda, SmartScreen filtresi sayesinde Internet Explorer’ın, sosyal mühendislik aracılığıyla tasarlanmış zararlı yazılımların saldırılarına karşı koruma sağladığı açıklandı.
NSS küresel raporuna göre Internet Explorer 9, tehditlerin %96’sını SmartScreen URL filtresi, ek %3.2’sini de Uygulama İtibarı sistemi ile yakalayarak kötü niyetli yazılımları engellemede %99’un üzerinde bir başarı oranı gösterdi. Raporla birlikte yayımlanan grafikler, tarayıcıların zararlı yazılım engelleme konusundaki performansını gözler önüne seriyor.
Asya-Pasifik bölgesinde ve Avrupa’da yaşayan insanlara yönelik sosyal tasarımlı zararlı yazılımları inceleyen diğer raporlarda da, ekte de görebileceğiniz üzere tüm bölgelerde sonuçlar aynı. Zararlı yazılımları engellemekteki hızından da anlaşılabileceği üzere; SmartScreen’in sunduğu korumanın en büyük güçlerinden biri, sürekli olarak geliştirme çalışmalarının sürdürülmesi. Ekim 2011 NSS raporundan bu yana SmartScreen filtresinin bir tehditi engellemesi %28 daha hızlı hale geldi ve Uygulama İtibarı da ortalamaya dâhil edildiğinde engelleme hızındaki bu artışın %85’e çıktığını görülüyor. Sadece teknolojinin etkinliği değil, sosyal tasarımlı zararlı yazılımları tespit etme hızı da geliştirilmiş durumda. Internet Explorer 9 kullanıcıları açısından ise bu, çok daha az virüs ve güvenlik sorunu anlamına geliyor.
AVG Technologies firmasından Bruce Hughes tarafından yapılan bir açıklamaya göre, “Kullanıcılar sosyal tasarımlı zararlı yazılımlar ile, yetkisiz erişim kazanma amaçlı sitelere oranla 4 kat daha sık karşılaşıyor.” Bu tehdit daha da yayıldıkça, tüketicilerin daha iyi korunma ihtiyacı ortaya çıkıyor ve özellikle bu tehditle mücadele için tasarlanan Internet Explorer 9 SmartScreen filtresi gibi araçların önemi gün geçtikçe artıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.